Packar för fullt!

image231Knappt har jag packat upp efter midsommarhelgen så ska det packas igen! För nu bär det snart av, på min och B:s semesterresa. Det blir Tyskland-Holland-England-Danmark. Ska bli superkul att få komma till London igen, och skoj att se Amsterdam. För att bara nämna ett par av våra anhalter! Hotellen är bokade och vi har skrivit upp massa kul saker vi vill se och platser vi vill besöka. Ska bli så mysigt att bila runt med älsklingen!

Midsommaraftonen blev lyckad, även om det regnade KONSTANT hela dagen. Inomhus bestod min klädsel av vit topp med brodyrer, jordgubbshalsband och blommig kjol, utomhus blev det mörkblå stuprörsjeans istället för kjolen och dessutom lila paraply och svarta gummistövlar med blommor på. Men trots regnet var stämningen god i vårt sällskap, vi hade riktigt kul och skratten blev många! Vad vi åt behöver jag väl knappt berätta; det blev färskpotatis, sill, jordgubbar... ja, ni vet! :-)

Så, alltså en liten bloggpaus för min del för ett par veckor framåt då!


Bild från
People.com

Sol eller regn?

image230
Risken för en regnig midsommar är väl tyvärr rätt stor i år. Men vad gör det om man står under ett Pucciparaply? :-)
♦ Somriga söta ballerinor med fjärilar från
Alexander McQueen
♦ Vit klänning från Paul & Joe Sister
♦ Färgglatt paraply från Emilio Pucci
♦ Turkosa stövlar från Viking
♦ Hitta smarriga jordgubbsrecept på Arla.se

Trevlig midsommar!

Söt och användbar!

image229
Nu i sommar är den kortärmade koftan ett perfekt plagg tycker jag! Passar till det mesta och är värmande svala kvällar. Sött till shorts och härligt att slänga över en klänning. En svart eller vit kofta funkar till allt. Den här koftan är ett fynd från
Lindex, i viskos och bomull för det trevliga priset 199 kronor. Som hittat!

Bonnigt värre!

image226
Det blev faktiskt mycket finare väder i lördags än jag trodde det skulle bli! Hade struntat i att packa ner både kjol, shorts och klänning. Då är det ju tur att man kan fynda i sommarstugans garderober. En korallrosa/vit, rutig klänning som jag hade då jag slutade 6:an (!) fick det bli. Bondromantik, haha! Köpt på JC:s barnavdelning. Och till klänningen blev det de blommiga träskorna. Somrigt, skönt och bonnigt!! :-)

Enkelt och somrigt

image219
Bekvämt, somrigt, naturliga nyanser och enkelt med en twist!
♥ Bedårande blus i vitt och med broderier från
Lindex. It´s perfect!
♥ Ett maffigt armband får bli enda smycket. Kommer från Monsoon Accessorize.
Jeansshorts med uppvik från Topshop.
♥ Rejäla solglasögon i svart från Lindex.
♥ Mysig stråväska som även den kommer från Lindex.
♥ Nätta peep toes med rosett från Monsoon Accessorize.

Som en sommaräng!

image225
Är inte de här trätofflorna söta?! Jag kunde bara inte låta bli att köpa dem. De kommer bli perfekta att ha uppe i Fjällbacka. Jag har hittills använt mammas gamla tofflor som nästan är mer grå än vita. Men nu blir det andra grejer. De här tofflorna kommer det bli en fröjd att sticka fötterna i och sen gå ut till solstolen. Eller när man ska gå nerför backen och hämta posten. Eller när man ska fika ute på gräsmattan. Ja, de kommer bli flitigt använda! Sen till hösten och vintern får jag väl använda dem här hemma, typ när jag ska ner i källaren eller tvättstugan, haha! Sommarkänslor kommer de ju garanterat frambringa i alla fall!

Hot in the shade!

image224Dagens rubrik är inte bara en skiva av Kiss från det ljuva 80-talet utan även ett faktum när det gäller värmen. My God, jag trodde jag skulle flyta bort på jobbet idag. Längtade så efter ett dopp i böljan den blå...

Visst är det skönt på morgonen att slippa tänka på vilken halsduk man ska ha och slippa trycka ner en mössa på huvudet, utan bara kunna sticka fötterna i ballerinorna och gå ut i kjol och topp. Men idag ville jag bara åka till stranden, det kändes lite motigt. Då kändes det genast lite lättare när B kramade om mig då jag stod och borstade tänderna och sa "Älskling, vilken söt och somrig outfit  du har på dig idag!" Var det inte sött? :-) Jag kan ju bara ana vem han har "lärt" sig ordet outfit av...

Vit topp, Lindex
Jeanskjol, H&M
Väska, Ulrika E Design
Solglasögon, H&M
Silverörhängen, present
Armband, Lindex
Klocka, Champion

Some pics from the weekend

image223
Hur många liter vatten har jag egentligen druckit den här helgen? Känns som det är miljoner. Dessutom har jag satt i mig kopiösa mängder jordgubbar, blåbär och nektariner... och dessutom en hel del glass. Kall mat har det för övrigt fått bli. Som igår, då vi åkte ut till Amundön och solade, badade (ljuvligt skönt i vattnet) och mumsade på kall kyckling och smarrig, matig pastasallad. Helt underbart att sitta på de karga klipporna och se ut över vattnet!

Vi hann också med att se när Götheborg kom in i hamnen igår, det var mäktigt. Och varmt. Kön inne i den affär vi valde att köpa glass i var minst sagt jättelång! Nej, nu måste jag gå ut i köket och hämta nytt vatten. Håller på att smälta bort...

Hot Day!

image222Vaknade vid sju imorse - klarvaken för en gångs skull. Stack ut och powerwalkade och kände hur varmt det redan var, fastän det var tidigt på dan. Nu visar termometern på 29 grader...och varmare blir det säkert... Gäller att dricka mycket vatten när det är så här varmt. Brukar vara rätt duktig när det gäller vattendrickandet, är en sån där person som alltid går runt med en vattenflaska i väskan. Men man kan ju alltid bli ännu bättre...

Dagens outfit blev casual och skön:

Ribbat linne, Vero Moda
Shorts, H&M (inköpta igår)
Halsband, Åhléns
Skärp, Vero Moda
Solglasögon, H&M
Klocka, Champion

Nu ska jag ta det rätt lugnt och gå ut och sola lite (samt även ligga i skuggan förstås). Lite senare ska vi nog in och titta när Götheborg anländer. Det blir nog mycket folk och rätt svettigt i värmen, men det kan det ju vara värt. Bilden på Götheborg här intill togs för tre år sedan, då den låg förtöjd vid Operan.

Och efter det ska vi nog åka ut någonstans och bada. Havet, förstås! Salta bad och karga klippor blir det om jag får välja!


Ha en fin lördag och njut av värme och sol!

I love stripes!

image218
Jag har alltid älskat randigt! Just nu längtar jag efter en randig, mjuk solklänning som är sådär lite lagom slapp och mysig men som ändå kan piffas upp med rätt accessoarer. Kanske någon av dessa?
- Grå- och vitrandig enkel klänning från
C&C California/Shopbop.com
- Fräscht marin klänning i vitt och blått från Sonia Rykiel/Browns Fashion.
- Längst upp till höger en prisvärd svartvit klänning från Lindex.
Ett sött randigt linne i rött och vitt från Ellos får också vara med.
- I mitten längst ner en härlig klänning med vidd i kjolen från Haléns.
Sist men inte minst en enkel och söt klänning i svart och vitt från Urban Outfitters.

Come out and play

image217
En färgglad och lite lekfull outfit, perfekt en varm sommardag! Klänningen skulle jag mer än gärna gå runt i just nu!
♥ Söt mönstrad klänning i rosa, vitt och blått från
Tibi. Ge mig!!
♥ Kleinblå väska till budgetpris från Lindex. Perfekt storlek!
♥ Gulligt berlockarmband i somriga färger från Monsoon Accessorize.
♥ Otroligt piffig ask med läppglans och ögonskuggor från Sue Devitt, finns hos Eleven.
♥ Gör dina kinder härligt rosiga med rouget Press från Smashbox, finns hos Eleven.
♥ Pricken över i blir naglar målade i Jag-U-Are från Essie, finns hos Blush.

En bra början på dagen

image215image216










Tog en powerwalk före frukost idag. Jag vet, jag var ute igår kväll och traskade också, men sommarmorgnar är så härliga. (Besatt av sommaren?! Jag??) Gav mig ut vid 7.30 iförd chockrosa topp, svarta byxor och solisar, och det var redan riktigt varmt. Skönast var det i skogen, med alla skuggande träd. Såg en jättesöt, nymornad andfamilj som låg och tryckte som små bollar alldeles intill stigen. Ungarna var helt bedårande! Jag tassade ljudlöst förbi och de tittade lite lojt på mig. Nu sitter jag här, nypeelad och nyskrubbad, med en dekorativ, djuprengörande lermask i ansiktet och ska snart njuta av en härlig långfrukost. Men först måste jag skölja av ansiktsmasken!:)

Bilder från
Arla.se

Operation Nageluppfräschning

image214Vilken sommarkväll! Har nyss varit ute och powerwalkat och andats in doften av nyklippt gräs, lyssnat på fåglarnas glada kvitter och känt solen på mina bara armar. Ljuvligt, ljuvligt. Sommaren är verkligen mitt rätta element. Allt känns så mycket lättare då, som Per Gessle sjunger! :-)

Jaha, så var det nationaldag imorgon och därmed en ledig dag. Jag tackar och tar emot, det ska bli härligt. Jag ska ha lite hemma-spa hade jag tänkt, med peeling, ansiktsmask, manikyr och pedikyr... Köpte en ny nagellacksremover och ett par lack idag. Ett stärkande baslack, "Toughen Up", från Creative Nail Design kan mina naglar verkligen behöva. Faktiskt första gången jag använder ett lack från det märket, ska bli intressant. Sedan lite budget, ett pärlemorskimrande lack (nr 42) från Depend. Lite lagom diskret men ändå sommarfräscht!

Nu blir det blåbär, jordgubbar och Yoggi! Yummie!

Marin måndag

image213Alltså, jag är SÅ trött! Satt och gäspade på spårvagnen hem så jag fick tårar i ögonen. Nickade nästan till också. Sov inte så jättebra i natt direkt, vet faktiskt inte varför, men låg i alla fall vaken länge. När klockan sen ringde kändes det som om jag sovit typ en kvart. Ja, lite mer var det ju, men den känslan... usch!

Men nu ska jag äta lite, ta lite kaffe och läsa Solo, och sen ska jag ut och springa har jag bestämt. Om jag så ska ta mig runt spåret sovandes...:)


Dagens klädsel blev lite lagom marin:

Randig topp, In Wear
Jeans, Kappahls barnavd.
Solisar, Calvin Klein
Jordgubbshalsband, Ms Bijoux
Väska, Lindex
Skor, Wedins
Klocka, Champion









Sommar!

image212
Sommar för mig:
- Bryggan i Fjällbacka
- Klänning
- Strålande sol
- Klarblå himmel
- Varmt
- Magnum Strawberry White - just love it!

Det blev helt enkelt en kanonhelg, med kanonväder! Hoppas ni också haft det härligt!!

Hitta Nemo

image211Igår kollade jag och B på Hitta Nemo! Hihi, jag älskar den filmen, den är så söt! Det var säkert tredje - eller fjärde? - gången jag såg den. Älskar de coola sköldpaddorna och deras gulliga små ungar! En färgglad och kul film som man blir på gott humör av.

Dialog vid frukostbordet imorse: (B läser en artikel om cyklisten Susanne Ljungskog i Göteborgs-Posten, jag spanar in bioannonserna)

B: - Läste du att Susanne Ljungskog köper kläder för bara 300 kronor i månaden?

Jag: - Eh, jaså? (Vart vill han komma med detta? Måste snabbt byta ämne!) Men läste du att hon äter typ sex mackor till frukost? Med philadelphiaost och sånt på. Åh, vad gott det är. Det längtar jag efter. (Babblar osammanhängande vidare)

Nu ska jag snart gå hem. Eller ja, jag ska ju inte hem idag. Jag ska dra vidare till Fjällbacka. Båten sjösattes förra helgen (jag roade mig i Götet medan övriga familjen slet), så man kan ju hoppas på en tur. Undrar hur kallt det är i vattnet? :)