Fredag!

image148
Kan meddela att jag INTE fått något skav (hittills i alla fall) av mina nyinköpta ballerinaskor. Har använt dem ett par dagar nu och de har till och med fått göra eldprovet: en shoppingrunda på några timmar. Och det klarade de galant. Synd att de bara fanns i svart. Annars hade jag köpt flera par... åh, tänk om de funnits i rött till exempel...

Ja ja, hur som helst, det här är jag idag:

Kornblå topp, H&M
Svart tunn kofta, H&M
Mönstrad kjol, second hand
Vit väska, fått av mamma (jag tror hon köpt den på Lindex)
Strumpbyxor, Lindex
Scarf, Åhléns
Armband, present
Klocka, Champion
Ballerinaskor, Johanssons Skor
Solglasögon, Calvin Klein

Ha en riktigt fin fredag!

Tea Party!

image147
Namnet på klänningen från Anna Sui, "Tea Party Dress" fångade min uppmärksamhet först. Sedan såg jag hur otroligt söt klänningen var, med sitt retromönster där till och med en liten hund får vara med (klicka gärna på länken så kan ni se mönstret i förstoring). Och ja, en chic tebjudning är temat för detta collage, där bärarinnan av dessa kläder givetvis besökt Topshop och trippar fram på Londons gator mot ett dignande bord av scones, kex, kakor, marmelad och sylt... Och så te, förstås!

Klänningen kommer alltså från
Anna Sui och har en lätt puffig överdel, vilket är perfekt om lilla magen vill svälla efter alla varma nybakade scones...
♥ Svartvita skor i läder från Topshop.
♥ Tema ätbart även när det gäller örhängena: söta små äpplen från Topshop.
♥ Mörkröd liten jacka som matchar klänningen fint från Topshop.
♥ Grön clutch med härligt stor rosett från Forever21.

Yesterday...

image146
Jag vill börja med att tacka (låter som om jag ska hålla ett tal, hihi) för alla gratulationer! Ni är för söta!! Hade en underbar dag igår - solen sken konstant, det var varmt och skönt och jag såg vitsippor för första gången i år. Då var jag ju förstås tvungen att ta en bild... Det mesta firandet blev i helgen men även igår blev det smarrig mat och dryck och en och annan present... Jag känner mig nästan lite bortskämd. Dessutom hade jag mage att slinka in på H&M och inhandla en present till mig själv! Det blev väskan här ovan. Mjuk, söt och säkert väldigt användbar! Köpte även en ansiktscreme och en ögoncreme (Nivea respektive Garnier). Om det är nån som är nyfiken på vad jag fick för övrigt i present blev det bland annat en underbar kjol (syns här ovan, jag tycker den påminner om en akvarellmålning!), boken En shopaholic i New York av Sophie Kinsella, boken Människa utan hund av Håkan Nesser, ett sött silverhänge i form av en ängel, DVD-filmer (Sabrina och Prinsessa på vift - med Audrey Hepburn! - och Hitta Nemo - älskar den!), skivorna Back to Black med Amy Winehouse och Måne över Haväng med Ulf Lundell (med underbara Älskad och sedd), gulliga strumpor med katter på, syndigt goda praliner... och lite till...

Birthday today!

image145
Jag fortsätter med mitt fototema, men idag blir det inriktning NOSTALGI! Fyller nämligen år idag (27), så jag tänkte bjuda på lite bilder från tiden då de stora frågorna handlade om vilken glass man skulle välja och vad ens nya Barbiedocka skulle heta. Vilken skön och okomplicerad tillvaro, hihi!

Det verkar bli en solig och härlig dag. Jag tackar och tar emot! :)

Glassbilder från
gb.se, Madickenboksbild från cdon.com

Softa toner

image144

Så härligt det är med ljusa, skira pasteller nu till våren! Själv har jag en tendens att "försvinna" i sådana här nyanser, speciellt innan jag fått lite färg... Men jag har svårt att motstå softa pasteller ändå, speciellt om de kommer i form av söta klänningar:
♦ Ljust, ljust gul klänning i hålmönstrat tyg med piffiga fickor från
Forever21.
Ljusblå bomullsklänning med skärp från Topshop.
♦ Fantastisk puderrosa klänning med puffig kjol och knyt från Stella McCartney. Vill ha!!
♦ Söt, mjuk väska i beige med volang - budgetfynd från Wedins.
♦ Puderrosa pumps i läder från Topshop.

Nu ska jag ut i solen. Man måste passa på... 18 grader har temperaturen kommit upp i idag, tjoho!!

Underbar helg!

image143
Har haft rätt fullt upp i helgen, så det har inte hunnit bli så mycket bloggande. Emellanåt har jag i alla fall haft tid att njuta av det underbara vårvädret, helt ljuvligt! Runt 16 grader både igår och idag, sol och citronfjärilar. Älsklingen och jag passade på att ta en mysig långpromenad igår, och jag invigde min nya jacka. Kändes riktigt bra. På fötterna blev det tygskor, kändes som man ville dansa fram! Blivit en hel del gott att äta i helgen, och har träffat många nära och kära. En härlig helg helt enkelt. Givetvis blev det våfflor idag, med jordgubbar, blåbär och grädde. Så gott så det är inte klokt. Nu får det nog bli en powerwalk känner jag...

Lika härligt varje gång!

image141
Våren är en helt underbar tid tycker jag! Det är lika fascinerande varje år då man ser de första ljusgröna små bladen, och när man känner den där karakteristiska "vårlukten". Men jag känner med alla er som är allergiska mot pollen, det kan inte vara roligt... Nu är det inte långt kvar av mars och det innebär att min födelsedag närmar sig med stormsteg. Det blir lite tjuvstartande av firandet nu i helgen... Och på söndag är det ju våffeldagen!

Dagens collage är färgstarkt och tillägnas såklart våren!
Fantasifulla, blommiga kreationer från
Oscar de la Renta och Peter Jensen. Mer inspiration hittar du på style.com.
♥ Vackert skärp med broderade blommor - jättesött till en enkel klänning! Från Rice, som bland annat finns på inreda.com.
♥ Galet kitschig vattenkanna i grodmodell som också går att finna på inreda.com. Med den blir det ett nöje att vattna blommorna!
♥ Blommiga örhängen från Urban Outfitters.
Gula skor, med dekorationer i form av stenar och silver, från Sergio Rossi.

Ha en härlig helg!

I'm in heaven!

image136
I'm in heaven! Ungefär så kändes det då jag hittade dessa underbara ballerinaskor, efter att ha provat ungefär femtioelva olika skor och nypt i ungefär lika många till. Alltså, antingen är mina fötter extremt kräsna eller också har skotillverkarna blivit alldeles galna. Varför är i princip alla skor så himla hårda??? Jag behöver bara ta i dem så vet jag att jag kommer få skav. Speciellt är alla skor så himla hårda ovanför hälen, om ni förstår vad jag menar. Det ser nog ganska roligt ut när jag är på jakt efter skor; jag går runt och nyper längst bak på alla tänkbara skor och ser högst koncentrerad ut (säkert med en rynka mellan ögonbrynen).

Till slut, när jag var varm och trött och tänkte att det blir nog inga nya skor för mig, hittade jag dem. Skorna med stort S. Svarta, söta, i skinn och med fint hålmönster. Och de kändes så sköna!! Hela jag var ett enda stort leende då jag lade upp skorna på disken och tittade på expediten som om jag just blivit räddad ur sjönöd. "Om du tycker de skulle kännas lite hårda i början, kan du lägga i såna här" sa den avundsvärt solbrända, leende expediten (mig kan man tydligen läsa som en öppen bok) och visade mig små gelékuddar i en flashig liten förpackning med namnet "Smiling feet". Och ett par såna fick det bli. Skoskav, beware!!!

Uppdatering: Glömde ju skriva var jag köpte raringarna! Det var på Johanssons Skor.

Little jacket

image134
Den här typen av vårjacka tycker jag är så fin! Kort modell, a-lineformad och med ärmar som är antingen 3/4 eller korta. Gärna med en liten rund krage och utmärkande knäppning - till exempel riktigt stora knappar, dubbelknäppt eller klädda knappar. Bedårande till en söt klänning eller kjol, men den går också fint att använda i en lite coolare stil, tillsammans med exempelvis minishorts eller stuprör. Användningsområdena är helt enkelt många!
♦ Helt ljuvlig liten jacka i guldmetallic med lätt puffiga ärmar från
Erotokritos.
♦ Stora blanka knappar har den svarta jackan från H&M.
♦ Ljusbrun jacka från Chloé, söt som en liten bit nougat!
♦ Kortärmad smalrandig jacka från Forever21.
Mörkbrun jacka med knappar i par från Topshop.
♦ Ett par pumps med lätt metalliceffekt från Topshop får också vara med.

En dagens och några garderobsfynd

image133

Inledde Operation Garderobsstädning nu i helgen. Tar den etapp för etapp... Problemet med mig och min förvaring av kläder är att jag har mina plagg och prylar på så många olika ställen. Fullt i byrålådan? Ja, men då stuvar vi in lite i hallgarderoben. Oj då, klänningarna hänger visst som packade sillar. Hänger in mitt nya inköp (hrrm), tar ut nåt gammalt och lägger i förvaringslådorna under sängen. Sen glömmer jag bort vart jag lagt allt och det blir rena rama överraskningsmomenten då jag ska inventera mina gömmor...

Kan ju i och för sig vara trevligt att hitta bortglömda saker också. Jag hittade en knallrosa kofta jag förträngt, men som faktiskt är perfekt nu i vår. Och en större vit väska jag fått av min kära mor uppenbarade sig under ett berg av väskor  - också helt perfekt i vår. Mamsen har typ använt den två, tre gånger, så den är som ny. Och tygskorna! Herre gud tygskorna, ett par svarta och vita jag köpte förra året i Fjällbackas enda skoaffär, hur kunde jag glömma dem? Sådana jag gått och suktat efter ett tag nu! Och ett par puderrosa ballerinor från förrförra året stod längst in i ett mörkt hörn och tittade upproriskt på mig. "Ska du använda oss nån gång eller??" såg de ut att tänka. Ja, ni hör. Garderobsstädning är mumma för plånboken. (Men detta betyder INTE att min sko-kvot är fylld för denna vår!!)

Jaha, och så var det dagens:
Småmönstrad skjortklänning, Kappahl
Vit kofta, Vero Moda
Svarta strumpbyxor, Lindex
Stövlar, Sata
Väska, Ulrika E. Design
Halsband, present


 


Pretty in print

image132
Det kan väl inte ha undgått någon att t-shirts eller toppar med stora tryck är hur hett som helst i vår? Gärna med något klurigt budskap eller en glad uppmaning. En vit och korallrosa t-shirt med trycket "Love life!" får bli grunden i detta collage. Tjejen som traskar runt i vårsolen iförd detta blir en skön blandning av 70-tal och vår 2007!
T-shirt med tryck,
Topshop.
♦ Ljusa jeans (nej, inga stuprör den här gången!), Topshop.
♦ Rejäl läderväska från Urban Outfitters.
♦ Rejäla är även skorna i trä och läder från Michael Kors. Inga spetsiga stilettos här inte!
♦ Chockrosa nagellack i nyansen Trophy från Creative livar inte bara upp tillvaron utan även denna outfit.
♦ Kronan på verket blir det klumpiga plastarmbandet från Topshop. Inte så praktiskt kanske, men så rätt!

En liten kaloribomb...

image131
Idag har det verkligen varit helskumt väder. Ena sekunden strålande sol och blå himmel, andra sekunden mörkgrå moln och hagelskurar. Lägg till lite blåst också. Typ aprilväder i mars! Tänkte ge mig ut på en lång powerwalk förut men beslöt mig istället för att baka chokladrutor. Riktigt kaloristinna sådana. Så kan det gå... De blev riktigt smaskiga, tänkte dela med mig av receptet (taget från boken Sju sorters kakor):

Ugn: 150 grader
- 100 g hasselnötter
- 150 g smör
- 3/4 dl kakao
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver

Smörj en ugnsform som är ca 20 x 35 cm. Hacka nötterna. Smält smöret och tillsätt kakaon. Rör detta tills smeten blir slät och låt den därefter svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt de hackade nötterna och bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt kakan svalna något. Skär den sedan med vass kniv i rutor.

Och sedan... ja, sedan är det bara att njuta!

Hoppas ni också har en mysig söndag!

Sunny Saturday!

image130 Har precis kommit hem efter en liten sväng på stan, koncentrerat till Haga och Linné. Soligt, härligt och mycket folk. Älskar att strosa runt där, kolla i små roliga butiker, besöka The English Shop och ladda upp med gott te och andra smarriga saker... Blev fika på Café Con Leche - ääälskar deras bröd, så himla gott!

Över till dagens outfit. "Never wear black with colour" minns jag att stilpoliserna Trinny och Susannah hade som mantra då de hade What not to wear. Men det struntar jag i, moahahaha!

Cerise topp, H&M
Svart kjol, Kappahl
Strumpbyxor, Lindex
Halsband, Kappahl
Stövlar, Sata
Armband, present


Fredagens favoriter

image129
Solen skiner från en klarblå himmel, det är fredag och jag är på topp! Tänkte lista mina favoriter just nu:
Kornblått. Eller Kleinblått för er som föredrar det. Härlig färg som höjer humöret och som matchar vårens trend med knalliga, starka färger. Den här lilla klänningen från
Miu Miu skulle jag verkligen inte tacka nej till. Dum vore jag väl i så fall!
Geisha Orange Dream. Så vansinnigt gott. Min tunga slår volter av förtjusning! Här hemma får jag dessutom ha den i fred, för B är inget fan av apelsinchoklad. Så desto mer till mig...
Krokusar. Åh, jag älskar hur de lyser upp min värld! De gula är nog mina favoriter.
Elle. Vardagslyx på hög nivå! Gillar speciellt alla "plocksidor" med plagg och prylar.
♦ Coctailtomater, körsbärstomater, babyplommontomater... Små tomater helt enkelt! Supergott och nyttigt dessutom, kan det bli bättre?
Randigt. Har alltid älskat randigt. Man får ju så många färger på en gång och de kan komma i de mest underbara kombinationer. Som denna regnbågsfärgade sko från Wedins. Vill ha!

Önskar er en riktigt fin fredag!

Naglar som klagar

image126
Mina naglar är så glada för att äntligen ha fått lite kläder på sig, men de är lite bittra också, och klagar över att det tog sån tid för mig att slippa låta dem vara nakna hela tiden. För att göra dem på bättre humör slänger jag här in några snygga lack från Opi och Maybelline. De som namnger sminkprodukter, i detta fall nagellack, är förresten riktigt kreativa. För vad sägs om:
- Kinky In Helsinki (kanske nåt att använda under Eurovision Song Contest?)
- Strawberry Margerita
- Happy Anniversary
- Rose To The Ovation
- Las Vegas Strip Poker
(Opi-lacken, från vänster till höger)
- Purple Passion
- Vampire Seduction
(Maybelline-lacken, från vänster till höger)

Platta sötisar

image125
Nu är det verkligen inte långt kvar tills man kan börja med lätta, härliga vårskor! Idag har solen strålat från en klarblå himmel, och jag längtar tills jag kan sticka fötterna i tunna ballerinor! Höga klackar är hur snyggt som helst, men om man vet med sig att man kommer gå långt väljer i alla fall jag hellre platta skor. Jag har valt ut ett gäng som jag tycker är riktigt vårfina!
1. Svarta sandaler med tydliga sömmar från
Miu Miu.
2. Silverfärgade tygskor, som även finns i svart och vitt, från Soft Grey/La Redoute.
3. Guldfärgade sandaler med ankelremmar från Christian Louboutin.
4. Svarta ballerinor i skinn från Wedins.
5. Söta prickiga ballerinor från Ellos.
6. Röda ballerinor med pytteliten träklack från Monsoon.
7. Vita ballerinor med guldfärgat skinn från Hush Puppies/Ellos.
8. Ugglemönstrade ballerinor i vitt och grått från Topshop. Mina personliga favoriter!

Black & blue girl

image124Vad jag är avundsjuk på er som haft sol idag, här har det varit mulet och en högst envis dimma som vägrat släppa igenom ens en solglimt. Tur man fick en strålande vårdag igår i alla fall! Helt underbart! Ikväll ska jag träffa en vän på stan - det blir fika och en massa härligt prat. Jag har på mig:

Kornblå topp, H&M (köpt igår!)
Svart kjol, Kappahl
Jordgubbshalsband, Ms Bijoux
Strumpbyxor, Lindex
Glasögon, Gucci









Ladda inför sommaren!

image123
Det finns några plagg som är helt oumbärliga för mig på sommaren. Plagg som jag praktiskt taget kan bo i, som är svala och sköna och som går att matcha med varandra. Jag talar om sommarklänningen (som ultimat sett går att både klä upp och klä ned), shortsen, vita linnet, randiga toppen och den lilla koftan. Lägg till en bikini och ett par ballerinor och jag är mer än nöjd. Så, voilà, den perfekta basen i sommarens garderob:
♦ Vi inleder med en skön randig topp från
Ellos. Lite lagom marint!
Jeansshorts är en klassiker! Här har jag valt ett par som är lite mörkare med upprullade kanter och som kommer från Topshop.
♦ Minst ett vitt linne är ett måste, i alla fall för mig! Detta hittar du på H&M.
♦ Härlig blåvit bomullsklänning från Tibi passar till många olika tillfällen.
♦ Piffig blå bikini med vita prickar blir en hit på stranden. Du hittar den hos H&M.
♦ Fina ballerinor i perforerat läder och med bedårande rosetter kommer från Chloé.
♦ Skön vit kofta - söt både till klänning och shorts. Kommer från Monsoon.
♦ Till sommaren passar det extra bra med en jordgubbe runt halsen! Denna sötnos kommer från Ms Bijoux.

Hello pink nails!

image122
Jajamän. Det är alldeles sant. Efter flera år utan användande av nagellack (yes, I'm weird) blickar jag nu ned på mina naglar och finner dem knalligt rosa. Tänka sig. Känns lite ovant. Och ja, eftersom det är flera år sen jag målade just naglarna är kanske inte resultatet det mest proffsiga. Men det får ni stå ut med. Fast jag har i alla fall försökt vara lite avancerad eftersom jag använt både baslack, färgat lack och topplack! Alla lacken kommer från Depend.


Dress for success...

image121
Klänningsbesatt? Moi? Nej, nu förstår jag inte riktigt...

♦ Till vänster en flickigt söt, rödmönstrad klänning från
Velvet/Shopbop.
♦ Klänningen i mitten längst upp är helt bedårande tycker jag, med sitt småmönstrade tyg och röda band! Kommer från Forever 21.
♦ Den helröda klänningen har avtagbara axelband och finns hos Haléns.
♦ Den högra klänningen är i lite sportigare modell och kommer från Dallin Chase/Shopbop.


Dagens oufit och en lägesrapport

image119Just nu...

... har jag på mig:
Svart kofta, H&M
Vitt ribbat linne, Vero Moda
Scarf, Åhléns
Jeans, H&M
Armband, julklapp från mamsen
... lyssnar jag på:
Nightwish: Century Child.
... längtar jag efter:
Vårvärme, vårsol, vårkläder!!!
... vill jag ha:
Skor. Ballerinor, pumps...
... hoppas jag:
Att Sonja vinner ikväll!
... är vädret:
Gråmulet. Trodde det skulle bli sol idag men där trodde jag fel.
... är jag sugen på:
En hembakad, varm kanelbulle.
... ska jag snart:
Krypa upp i soffhörnet och läsa Jane Eyre som jag köpte på bokrean. Eller ska jag ta senaste Elle, senaste VR eller senaste Solo? Hm, svårt beslut det där... Tänkte fixa lite te också men vet inte om jag ska ta grönt med vaniljsmak, rött, svartvinbär eller ryskt. Eller kanske Earl Grey? Vaddå svårt att bestämma mig..?
... men jag borde:
Göra en rejäl garderobsrensing och kolla upp vad som egentligen ligger i klädhögarna längst in i garderoben. Kanske man kan göra nåt fynd! Hm, får ta tag i det där snart...

Time for trench!

image118
Okej, snart i alla fall, för nu KAN det väl inte vara så långt kvar till vårens värme och lätta plagg? Trenchen är ett underbart plagg som har hängt med länge. Här uttalar sig några giganter inom modevärlden om kappan som funkat i över 150 år:
"Trenchcoaten är ett otroligt designföremål: den är unisex, funktionell, passar alla åldrar och står för oändlig inspiration" Christopher Bailey, Burberry
"...har en förmåga att förändras beroende på vem som bär den. Den kan vara enkel, sexig, sofistikerad, mystisk, feminin, omärkbar - det beror på bärarinnans personlighet" Viktor & Rolf
"Trenchcoatens grafiska snitt och kännetecknande detaljer har en enkelhet som gör den tidlös på samma sätt som exempelvis smokingen" Jean Paul Gaultier
Citat ur artikeln Kappan som vänder sig efter vinden av Lovisa Lundström, Elle nr 10/2006.

Lite kortare, ljust lavendelfärgad trench från
Burberry London.
♦ Tuff väska med nitar och grov kedja från Cacharel.
♦ Små söta hjärtörhängen från Åsahjärtaniklas.
Pumps i läder och i bästa Mary Jane-stil från Topshop.
♦ Stora solglasögon från Eley Kishimoto.
Nagellack från Chanel i nyansen Violette, nr 73.

Utmaning - underligheter

Jag har blivit utmanad av både MiTe och Miss E att lista sex olika underligheter om mig själv!

Här är instruktionerna:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Okej, här kommer min lilla lista:

1. På min och B:s säng sitter 18 olika gosedjur. Nallar, hundar, en katt, en ekorre, en kanin... you name it. Där finns till och med en liten tiger som vi inhandlat på Bronx Zoo i New York. Alla har givetvis olika personligheter (tigern talar självklart med utpräglad amerikansk accent, medan en nalle iförd polisuniform köpt i Stratford-upon-Avon i England kontrar med brittiska). Ja, både jag och B är rätt barnsliga. (Självklart står ett par fårtofflor bredvid min sida av sängen. De heter Söt och Gröt!)

2. Jag har en ovana att ofta avsluta uttalanden med "Nej, jag bara skojade!". Fast jag säger det så snabbt så det låter som jag säger "Näjska". Något jag började med i högstadiet men sedan lade av med, men nu har jag börjat igen och det går inte att sluta! Oftast är det ju efter något mer ironiskt eller skämtsamt jag sagt, men ibland inte och då låter det ännu mer konstigt.

3. Jag tycker det kan vara rätt skönt att diska, jag tänker så bra under tiden och det är lite avkopplande på något skumt sätt. Men det ska jag väl egentligen inte tala högt om...

4. Jag freakar lätt ur om folk lämnar skåpdörrar, kökslådor eller liknande öppna/utdragna. Jag kan helt enkelt inte koncentrera mig om jag sitter vid köksbordet och flera skåp står öppna. Det känns så rörigt och olustigt. Det jobbiga är att B har en ovana att göra just detta. Mycket störande!

5. När jag suttit länge framför datorn, TV:n eller med en bok eller liknande, och exempelvis ska ut i köket för att hämta något, går jag oftast inte på ett normalt sätt utan skuttar, hoppsaspringer eller dansar. Även om jag är ensam hemma. B tycker det är charmigt, vilket är trevligt, men jag gör det mest för att bli av med lite energi!

6. Nummer 6 får bli en dubbelgrej. Det första är att jag tycker det är kul att kolla på snooker på Eurosport (snooker är en form av biljard för er icke insatta). Varför? Det är avkopplande, en gentlemannasport (spelarna har väst och fluga och är artiga och städade), så typiskt brittiskt och dessutom får min lilla hjärna tänka till (men inte för mycket). När domarna säger ställningen på engelska, t ex "Fifteen" brukar jag och B säga citat ur Pang i bygget (Fawlty Towers), som exempelvis då "Fifteen years...". Eller om domaren säger "Seventyfive", då säger jag eller B: "That cost seventyfive pounds" (när griniga, halvdöva Mrs Richards får sin vas sönderslagen av Basil Fawlty). Okej, jag är besatt av England. Okej, det här låter inte så kul för er som inte har sett varken snooker eller Pang i bygget. Men tro mig, det är kul. På ett extremt nördigt vis.

Jaha, det här var ett axplock av mina underligheter. Nu utmanar jag KamomillModeskytt, Frida&Fabulous, Ally, Evelina och Malin att göra samma sak!  

Give me some colour!

image117

Det var hemskt vilken grå dag det blev idag. Då kan det behövas lite färg!

♦ Härligt fuchsiarosa topp från
Miu Miu.
♦ Mönstrad klänning till kanonpris (99 kronor!) från Ellos.
♦ Lila pumps med söt liten rosett från Topshop.

Ännu mera budget!

image116Det är extra trevligt när man hittar bra skönhetsprodukter som dessutom är plånboksvänliga tycker jag. Jag har testat många inpackningar, handcremer och mascaror, men följande produkter återkommer jag alltid till just för att de är så otroligt bra:
L'Oreal Elvital Nutri-Gloss inpackning gör mitt hår mjukt, lättkammat och väldoftande. Dessutom pryder den härligt rosa burken sin plats i badrummet!
Atrix handcreme är verkligen en favorit. Jag är näst intill beroende av handcremer och är rätt kräsen - den får inte vara för rinnig, för fet eller lukta konstigt. Atrix är perfekt i konsistensen, gör händerna mjuka, doftar diskret men gott, och kostar dessutom runt 30 kronor.
ACO nagelbandscreme i söt liten tub återfuktar nagelbanden och kostar 39 kronor. Som hittat!
Maybelline Great Lash Mascara i sin karakteristiska, färgglada förpackning är en riktigt bra mascara tycker jag. Man får kanske ingen volymchock men fransarna blir jämna, långa och snygga, mascaran är lättapplicerad och man slipper klumpar och flagor.

Har du någon budgetfavorit?

Lite budgetglamour

150243-115
Det krävs egentligen inte så mycket för att skapa lite glamour i vardagen (som kan vara rätt grå ibland)! En ny topp, några hårband, ett nagellack... Det behöver inte kosta skjortan, tvärtom. Jag har valt ut några trevliga saker som sammanlagt inte kostar mer än 496 kronor:
♦ Rosarandig topp med retrocoolt tryck blir din för 199 kronor. Finns hos
Ellos.
♦ Vackert pärlarmband med rosett kommer från Ms Bijoux som finns hos Accessora. Priset är 69 kronor.
♦ Sockersöt necessär från Eyeko/Eleven.se blir perfekt att samla sminket i. Kostar 149 kronor.
♦ Plastiga solglasögon är rätt i vår och sommar. Dessa kommer från H&M och kostar 59:50.
♦ Nya hårband behövs ständigt! Här får du ett gäng i olika färger för 19:50 från H&M.

Välkommen, jordgubbe!

150243-114Idag anlände jordgubbshalsbandet, min vinst i Consommateurs bloggundersökning! Så sött så jag skulle kunna äta upp det. Känns som att det passar till så mycket också. Perfekt!

Usch, nu regnar det och är grådaskigt och ganska trist. Får väl plocka fram mina gummistövlar. Men eftersom det är blommor på dem känns det inte bara jobbigt. Det är många som har uppmärksammat dem, men det som gjorde mig allra gladast tror jag var en gång då jag stod och väntade på bussen inne i stan. En kvinna som satt på en bänk strax intill med Systemet-påse intill sig och ölburk i handen tittade på dem en lång stund, sen sa hon: "Det där var de finaste stövlar jag sett nånsin! Oj oj oj, och blommor på också, att det finns så fina stövlar! Var har du köpt dem?" samtidigt som hon såg alldeles lycklig ut. Sedan pratade vi en lång stund om stövlar och skor och väder, och när min buss kom sa hon "Ja, ha det riktigt bra nu, hej då med dig!" och gav mig ett så varmt leende så jag log för mig själv en lång stund på bussen på väg hem!

Blue girl in the city

150243-113

Hon får en hel del uppmärksamhet där hon går, flickan i den kornblå klänningen och med den lika blå väskan. Snabba steg och höga klackar, medveten uppsyn och en scarf som fladdrar i vinden. En kaffe måste hon ha innan shoppingen börjar. Om en kvart ska hon möta sitt shoppingsällskap utanför NK... 
♦ Den sköna, blå klänningen med 3/4-ärm kommer från
Phillip Lim.
♦ Svarta blänkande pumps med rem från Haléns.
♦ Söt liten blå bastväska som ändå rymmer det nödvändigaste. Från Fendi.
♦ Scarfen är mönstrad i dovt korallrosa och blått och kommer från McQ.
♦ Blue girl väljer sparsmakat när det gäller smycken. Det blir ett enkelt, svart armband från Dazzling.
♦ Mjukt rosiga kinder får man av rouget Candid från Smashbox.
♦ Ljusgrå ögonskugga med det passande namnet City Lights från Maybelline framhäver ögonen.

Sonja till final!

Åh vad glad jag blev när Sonja Aldén gick vidare till final från Andra chansen igår kväll! Tycker hennes "För att du finns" är otroligt vacker. Underbar text, underbar musik, underbar röst! Så härligt med en riktigt fin ballad. Jag fick nästan tårar i ögonen när jag hörde den. (Okej, jag är en känslomänniska, men ändå!) Hon bara stod där rätt upp och ner och sjöng i sin enkla vita klänning och såg lycklig ut. Ska bli spännande att se hur det går i Globen på lördag. Jag tror Sonja kan ta sig långt! Tänk om hon tar hem segern till och med? Inte otänkbart, med en så bra låt. Annars har jag gillat Marie Lindberg och Andreas Johnson, och The Ark hade ett svängigt bidrag även om de haft betydligt bättre låtar. Tycker förresten att Kristian Luuk har varit en kanonbra programledare! Älskar hans torra humor!

Har du någon favorit i årets melodifestival?


Godbitar från Indiska och vårkänslor

150243-112
Indiska har verkligen mycket fint just nu. Jag gillar starkt de söta blusarna längst upp med puffärmar och fina mönster. Jag borde förresten nästan köpa dem bara tack vare deras namn - blusen till vänster heter Mia och blusen till höger heter Mia Pia! Jag gillar även den gräddvita koftan med 3/4-ärmar och bård, jättesöt att bära till klänning till exempel. Materialet är lammull, angora och nylon. Vill man piffa upp sin outfit för en liten slant kan man köpa den guldskimrande rosen för 15 kronor!

Vilka vårkänslor jag haft idag, nu känns det verkligen som att våren är på väg! Den mesta snön har smält undan här, fåglarna sjunger för fullt och idag visade sig till och med solen. Det var inte igår. Tyckte det liksom luktade vår ute! Underbart!

Just nu är jag väldigt chokladsugen... Inte blir det bättre av att jag vet att det ligger en Geisha med apelsinsmak och väntar på mig i kylen. Den ska tydligen vara riktigt god har jag hört. Jag är riktigt imponerad av mig själv som kunnat låta den ligga där utan att röra den i flera dagar...

Vit blogg?

Oj oj oj vad min blogg sett konstig ut sedan igår kväll. Inga inlägg, inga bilder - bara vitt! Allt var som försvunnet. Fast "Modesty Mia" längst upp har synts. Och länkarna till vänster, fast de har inte riktigt sett ut som de brukar. Antar att de flesta som har blogg.se har haft problem. Inloggningen har inte heller fungerat som den ska. Blogg.se har ju uppdaterat systemet, så under tiden har väl inte mycket varit sig likt. Jag slängde till slut iväg ett desperat mail till kundservicen  och fick svar riktigt snabbt att jag nu skulle kunna se mina inlägg, och då kunde jag det. Pust!

Inspiration: Margherita Missoni

150243-111
Jag gillar verkligen Margherita Missonis stil! Margherita, född 1983, kommer en dag att ärva det italienska modehuset Missoni (bland annat känt för sina stickade plagg med karakteristiska mönster). Hon är barnbarn till Rosita och Ottavio Missoni, som startade Missoni 1953. Margherita blandar färgglada plagg med mer diskreta och jordiga toner, mixar material och är inte rädd för att klä upp sig. Jag tycker hon har en kreativ och skön stil där hon blandar flickigt och damigt. Inspirerande!

Bilder från
style.com