Semesterstängt...


Bild:
Pottery Barn

Nu tar bloggen och jag semesterpaus ett tag framöver! Bland annat bär det av till Köpenhamn inom kort, ska bli grymt kul!

Sommarkramar!

Vackra Venedig


Venedig är en stad jag mer än gärna skulle vilja besöka. Spännande arkitektur, sagolika kanaler och romantiska gondoler... För ett besök på en restaurang skulle detta passa fint:

Mönstrad kjol från
Monsoon, linne och liten väska från från Forever 21, skor från Christian Louboutin/Net-a-porter, nagellack i nyansen Patient Pink från Clarins/Strawberrynet och armband från CC Skye/Asos.
Venedigbild från resfeber.se

Fixade fönster

Nu har jag tvättat 15 fönster (vilket är det antal vi har här hemma, inklusive småfönstren i badrummen och klädkammaren) vilket känns riktigt bra! Fikapaus emellan gav nya krafter... :-)

Hjärtlig portmonnä

God morgon!

Nyss ätit frukost och läst tidningen, iförd limefärgad topp och svarta mysbyxor. Lördagsskönt!

Ska nog mest fixa här hemma idag. Funderar som bäst på om det är värt att tvätta fönstren, eller om de ändå snart blir skitiga igen av blåst och regn? :-) Medan jag funderar suktar jag efter den här söta portmonnän från
Forever 21. Har alltid gillat portmonnäer, de är så söta! Den här var ju extra fin med sina tomatröda hjärtan på.
 
Nu skiner solen - kanske jag skulle ta de där fönstren ändå... Eller helt enkelt gå ut och njuta av solens strålar och andas lite skogsluft? Fast om jag tvättar fönstrena får jag ju frisk luft. Ja ja, det blir nog bra med det... :-)

Önskar er en finfin lördag!

5 halvsnabba

För ett tag sen fick jag en trevlig utmaning av sweet Miss E. Nu har jag äntligen fått tummen ur!

Regler: Svara på frågorna om dig själv. I slutet av inlägget ger du den vidare till 5 andra bloggare. Och sedan skriver du en kommentar hos deras bloggar att de har en utmaning att hämta.

1. Vad gjorde jag för 10 år sedan?
Hade riktigt sommarlov, slutade äta godis/kakor/annat sött för att jag fått tre hål på en gång och dessutom valt att laga dem utan bedövning (vilket var riktigt dumt eftersom det gjorde galet ont. För kännedom började jag ändå äta sött ganska snart igen), lyssnade på indiepop och läste knepiga böcker, hade kort hår på utväxt, träffade the love of my life ♥, tapetserade väggarna med postrar på Manic Street Preachers och Blur, och var en allmänt skrattig och halvbarnslig person precis som nu. :-)

2. Vilka 5 saker finns på att-göra-listan idag?
Börja planera/packa vad som ska med till Köpenhamn, handla mat, tvätta, powerwalka, slappa i soffan med nåt gott i glaset och på tallriken.

3. Godis jag gillar?
Choklad i de flesta former. Marabou Daim, Ritter mörk med hasselnötter, Geisha... osv... :-)

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?
Först skulle jag nog skrika högt. Sen skulle jag kanske hyperventilera en smula. Och sen skulle jag shoppa järnet (vilket kan innebära allt från skor och väskor till hus beläget vid havet och en liten trevlig våning på Avenyn/närliggande gata). Men jag skulle även spara/investera/skänka bort till familj och välgörande ändamål. Och givetvis resa!

5. Städer/orter jag bott i?
Göteborg med omnejd (t.ex Kungälv). Föga spännande kanske, men jag trivs här...=) Och så Fjällbacka på somrarna.


Okej, nu utmanar jag följande bloggerskor:
Malin S, Helena, Emelie, Marina och Linda.

Rosor igen


Fortsätter rostemat... :-) Men det är ju så vackert med rosor. Och så doftar de så himmelskt gott! Denna fina väska med just rosor på kommer från
Asos.

Jag har faktiskt rosor på mig idag, i form av min rosensjal från Indiska. Den är en riktig favorit, slänger på den titt som tätt. Men den är faktiskt fin, med sina färggranna rosor och fransar. Och så är den så mjuk.

Ha en toppendag!

Ränder som aldrig går ur


Sådana här randiga skjortor är så fräscht och snyggt tycker jag. Klassiker som aldrig går ur tiden. Äger faktiskt ingen randig skjorta... Testade en blårandig och en rosarandig på H&M:s rea häromdagen, bara 98 pix så det var ju som hittat, men jag tyckte de kändes lite för stora i modellen. Inte snyggt när det blir en massa överflödigt tyg i ryggen t.ex. Jag vill ju inte ha för slimmad heller förstås... ett mellanting vore ju det bästa. Den här från
La Redoute tycker jag är toppenfin! Reas dessutom nu!

Salta vindar


Idag vill mitt hår leva sitt eget liv. Detta tar sig uttryck i att det blir extra vågigt, lägger sig i konstiga svängar och blir större och "frissigare" än vanligt. Jag känner att jag inte riktigt har kontroll över det. Trots morgonens användande av plattången. Tror det har att göra med luften. Det är så fuktig luft idag.

Andra tillfällen då jag inte riktigt känner att jag har kontroll över håret är när det blåser. I lördags var det friska vindar då vi vandrade runt på Badholmen i Fjällbacka. Då är tofsar är ett bra knep för att slippa få hår i ansiktet. Dessutom underlättar det då man ska äta glass... :-)

På mittenbilden har B klättrat upp i hopptornet. Det "berömda" hopptornet som finns på framsidan av Camilla Läckbergs nya bok Sjöjungfrun. Jag tog mig också upp i tornet. Attans vad det blåste!


Nu har jag sett den!

Igår var alltså jag och Susanne och såg Sex and the City - The Movie.

Och det var helt U-N-D-E-R-B-A-R-T!

Jag bara älskade den!! Den hade liksom allt. Det blev både skratt (att den skulle vara SÅ rolig blev jag överraskad av) och en och annan tår! Och kläderna. Kläderna!! Den rosenmönstrade klänningen Carrie har i början av filmen... Fabulous!! Och den vita, ärmlösa, med vita prickar som Charlotte har på sig då Carrie testar gamla kläder hemma i lägenheten. Ljuvlig! Och... ja, jag kan hålla på en stund... :-)

Efter filmen gick vi till Evas Paley på Avenyn och åt gott och pratade, pratade och pratade! Supermysig kväll!!


Rosor i klädkammaren


Nu har jag rosor i klädkammaren! Jag blir glad varje gång jag öppnar dörren...=) Enklaste tänkbara variant: presentpapper från Åhléns. Men det blev rätt piffigt tycker jag!

Ta i trä

När jag kom hem idag möttes jag av en förfärligt massa plankor. De var liksom överallt. B håller nämligen på att lägga in nytt golv uppe på vinden. Så nu sågas det ute på altanen och spikas och jag vet inte allt.

Men hur som helst. Ni ser att dörren står öppen va? Och det är så KALLT! Det blåser en så kylig vind. Usch, var är värmen?!

Nu ska jag återgå till mitt lilla projekt: att piffa upp klädkammaren. Trodde aldrig jag och B skulle slåss om hammaren, haha! :-)

Emellanåt ska jag också surfa runt för att kolla upp tips att besöka/se/uppleva etc när man är i Köpenhamn. Nästa vecka bär det av...

Ha en mysig kväll!

En SATC-amatörs bekännelse

Tjohoo, imorgon ska jag och Susanne gå och se Sex and the City - The Movie!! Extra spännande är detta då jag aldrig sett ett helt avsnitt av serien. Jo, du läste rätt. Men det har faktiskt inte Susanne heller så då kan ju vi vara förvirrade ihop. =)

Fast jag har en känsla av att man nog kan uppskatta filmen även om man inte följt serien. Hoppas det i alla fall. Om inte annat förväntar jag mig många trevliga outfits och miljöer. Och säkerligen blir det ett och annat skratt och igenkännande leende - det har jag ju förstått av andras kommentarer efter att ha sett filmen!

Så jag ser fram emot detta jättemycket!! :-)

Bild:
tv3.se

Sommarläsning

Nu har jag en massa härlig sommarläsning som väntar på mig. Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson köpte jag för ett tag sen (har läst den förut en gång, den är jättemysig så den ska läsas om).

Den syrenlila boken En shopaholic får en syster av Sophie Kinsella damp ned i min brevlåda idag och är det nyaste tillskottet (som är översatt till svenska) i Shopaholic-serien. Jag vet redan att jag kommer sluka den!

Söta mamma hade köpt Mina hemligheter till mig när vi träffades i torsdags. Också skriven av Sophie Kinsella och den bok jag håller på med för tillfället. Riktigt rolig och sådär härligt lättsmält.

I paketet som kom idag från CDON låg även Matilde av Denise Rudberg. Gillade ju Jenny S jättemycket så nu är det upp till bevis för denna bok av samma författare!

Idag har jag klippt mig (topparna bara men såå skönt), hållt på att blåsa bort (det var ingen bra idé att ta på sig kort, vippig kjol med mycket vidd idag, det märkte jag snabbt) och smidit planer för uppiffning av klädkammaren. Dessutom hann jag och B med ett parti MasterMind förut (höstkänslan infann sig nästan, inte minst då vinden ven och regnet smattrade mot fönstren). Vart tog sommaren vägen?!

Kicked out of the loveclub


En skön blandning av 50-tal, 80-tal och 00-tal!

Linne från 
Urban Outfitters, prickiga solglasögon (helt bedårande om du frågar mig!) från Delias, blå kjol med knappar från Forever 21, väska från Asos, sandaler från Din Sko, röda hjärtörhängen från Forever 21, läppstift Hydrabase i nyansen Fire från Chanel/Strawberrynet och så ett svart, blankt armband från Sonia Rykiel/Mrs H.

Midsommar 2008


Tillbaka från västkusten! Midsommarafton 2008 blev faktiskt riktigt idyllisk, trots att vi vaknade till ösregn. Solen kom dock snart fram och fortsatte sedan att göra oss sällskap resten av dagen. Ljuvligt. Sen att det blåååste väldigt mycket är en annan historia... Blev i alla fall en jättelyckad och mysig dag med alla klassiska tillbehören såsom sill, jordgubbstårta och midsommarstång. Jag hade som synes på mig min nya vita klänning! :-)

Hoppas ni också hade en riktigt fin midsommar!

Glad Midsommar!

 

Midsommarbilder från
Recept.nu, klänning från Delias, gummistövlar från Have2have.

Just nu öser regnet ner... Känns väl att det finns en viss risk att det blir en midsommar med gummistövlar på, eller vad tror ni? Fast man vet ju aldrig. Imorgon kanske man vaknar till strålande sol... som håller i sig hela dagen...  Jag vill så gärna ha min nya vita klänning! Tror jag ska ta den i vilket fall som helst!! I väskan ska den då i alla fall packas ner...

För närvarande är jag klädd i svart klänning med vita små prickar och till det ett brett, rött skärp. Matchade förut med svart paraply med vita små hjärtan. :-)

Önskar er en riktigt fin midsommar! KRAM!!!

Nya skorna


Har man sagt A får man ju säga B... eller, i mitt fall då, visa skorna som fick mig att åter tro på en värld där sköna skor existerar! So here they are. Enkla och med söta remmar, fint mönstrade sulor och "utstansat" mönster. Tror vi kommer trivas med varandra! :-)

Spelkväll i dubbel bemärkelse


Vi spelade Alfapet före fotbollen... :-)

Första halvlek slut, 1-0 till Ryssland. Nog tog sig Sverige lite i kragen i slutet av halvleken, men jag är tveksam till om detta kan sluta lyckligt... Nej, nu ska jag vara positiv!! Det går säkert SUPERBRA, haha!!

Elva män eller fyra kvinnor?


Bilder från
Aftonbladet respektive TV3

Härligt, härligt. Bara en dag kvar att jobba (kör dessutom halvdag imorgon, underbart) och sedan långhelg med midsommar! Men först en mysig TV-kväll. Fotboll i TV4, Sex and the City-maraton i TV3... Jag väljer det förstnämnda! Och håller tummarna så hårt det går när vi möter Ryssland!!

Vad väljer du ikväll? Fotboll, SATC eller nåt helt annat?

Svarta ballerinaskor - check!

Yes! Igår fick jag ÄNTLIGEN tag i ett par svarta ballerinaskor. Som dessutom uppfyllde kraven att vara sköna och inte vara för dyra. Har letat över hela stan känns det som. Både själv och med tappra shoppingsällskap som hjälpt till att leta skor. Antingen är mina fötter helkonstiga eller också görs det extremt få bekväma OCH snygga skor. Hitta snygga skor är väl ingen konst men varför måste nästan alla vara så hårda och ogästvänliga? :-) Som upplagt för skoskav. Jag begärde inget konstigt tycker jag: ett par svarta, enkla ballerinor!!

Okej, så, nu har jag hävt ur mig mina aggressioner, hahaha! Jag hittade som sagt ett par sköna skor till slut, på trevliga Johanssons Skor på Avenyn. Skorna är mycket lika de jag inhandlade förra året och använt huuur mycket som helst, men varför ändra ett vinnande koncept?!

Däremot har jag inga som helst problem att hitta söta och sköna tygskor. Åh, jag ser varianter överallt som jag vill ha!! Så himla fina. Jordgubbsglassrosa, randiga i ljusblått/vitt med marinblå detaljer, hallonröda och vita, rutiga i blått och vitt... Mumma! :-)

Strandliv - the american way


Härliga sommarbilder från
Pottery Barn. Jag bara älskar de starka, uppiggande färgerna och de rustika materialen! Skulle definitivt inte tacka nej till att ligga i en av de bekväma (kan väl inte vara annat än bekväma, de ser sååå sköna ut) stolarna, blicka upp mot ett färgglatt parasoll och höra vågorna skvalpa... Och i min stormönstrade, chica strandväska som står inom räckhåll finns lite lättsmält chicklitt... :-) Perfekt!

Måndag med rolig post


Dagen började mindre bra. Måndagsmorgon, trööött, regn, bussarna strulade... Men sen utvecklade sig dagen till en riktigt fin dag. Solen kom fram och jag lunchade med gulliga S. Vi åt thaibuffé. Mums!

Efter jobbet gick jag på stan och shoppade till älsklingen. Och det lyckades jag riktigt bra med, fastän jag var lite orolig när det gällde storlekarna. Jag köpte ljusbeige 3/4-byxor och ett par turkosblå badshorts. Båda satt perfekt och han blev jätteglad! Han gillar inte att gå i affärer särskilt mycket... :-) (Men det gör som bekant jag...)

Och som grädde på moset hade jag fått väldans rolig post idag. Söta
Linda hade skickat en så gullig sommarpresent till mig! Bara sådär! Jag blev så glad, så glad för knapparna, hjärtat och den urpiffiga nagelfilen!! TACK!

Klämmer in en dagens också:
- Jeansjacka, second hand
- Stickad randig tröja, Joy
- Kjol, Kappahl
- Solglasögon, Åhléns
- Vit väska, present från mamsen

Sommarfin i svart


Den lilla svarta funkar fint även på sommaren tycker jag. Här är fyra exempel på svarta snyggisar:
Överst skjortklänning och intill den ärmlös med fickor från
H&M, underst till vänster rak, enkel klänning från Cheap Monday/Urban Outfitters och till höger en halterneckvariant med lite vidd från Delias.

Hurtiga paret

Jag och B på vandring runt Stora Delsjön. Att komma ut i naturen är så underbart, och det är faktiskt inte alls dumt att bära med lite gott att äta. Om inte annat är vatten nästan ett måste om man är ute i värmen. 

Detta var en av de varmaste dagarna i början av juni. Vi avslutade vandringen med ett uppfriskande bad, ljuvligt. Idag har det dock varit mulet, blåsigt, regnigt  och typ 12 grader. Brrr. Jag längtar efter värme och sol...

(Vi är dock inte alltid såhär hurtiga. Ångrar t.ex. att jag inte fotade darlingen då han somnat i soffan framför TV:n igår, med en fjärrkontroll i varje hand. (!) Fast jag hade å andra sidan inte velat bli fotad då jag skickligt undvek den enorma högen av toppar som behövde strykas och istället damp ner i soffan med en hög tidningar...)

Älskade jordgubbe...


En hyllning till jordgubben...

Jag älskar som bekant jordgubbar, kan helt enkelt inte få nog av detta underbara, röda, välsmakande bär. (OK, ska man vara riktigt korrekt är inte jordgubben ett bär utan en "skenfrukt". Andra exempel på skenfrukter är smultron och ananas. Men hur kul låter det? "Jag köpte några skenfrukter förut, som jag tänkte vi kunde lägga på tårtan". Nej, det går bort.)

I kollaget från vänster: underbart somrig bild på jordgubbar och sommarblommor från
recept. nu, därefter bild på mig och lillebrorsan i full färd med att dela upp jordgubbskladdkakan, till vänster längst ner bild på mina nya jordgubbshårspännen och till sist en bild på smarrig jordgubbs-och flädertrifle från recept.nu.

Tävling hos Tindras garderob!


Söta Helena, som har bloggen
Tindras garderob, har nu en tävling helt i min smak. Man ska sätta ihop en sommaroutfit som passar på semestern, och så kan man vinna ett sött rosa kit från L'Oreal!

Här är mitt bidrag, med rosa som accentfärg och Miami som tema!

Vitt linne från Splendid/Net-a-porter, rosa solglasögon och mörkblå jeansshorts från Delias, rosa nagellack Anniversery Gala från Essie/Blush, rosa klocka från ToyWatch/Mrs H, stjärnörhängen från Asos och skor från Emilio Pucci/Net-a-porter.

Gott & blandat

En sån här söt ask med smaskigt innehåll (dvs jordgubbar, stora blåbär och saftiga hallon) köpte jag igår och kalasade på. Supergott och smockfullt med vitaminer och andra nyttigheter!

Idag har det varit en riktig fixardag. Jag hade ju som bekant garderobsrensning igår, och det var sååå lyckat. Fem kassar fick jag ihop med kläder som jag av olika anledningar aldrig använder. Under rensningen lät jag Hard candy gå på repeat, tog några moves då och då och provade kläder framför helfigursspegeln.

I alla fall, idag fortsatte min städ/rensningsiver. Fick för det första med mig darlingen till IKEA och köpte en fin vit, hög hylla till klädkammaren. (Ännu mer plats till mina toppar...) Vidare har jag storstädat, slängt gamla skor, strukit en hel hög plagg, tvättat osv... Är rätt trött nu men så nöjd, hehe! :-)

Nu ska jag ta det lite lugnt och ladda inför matchen Sverige-Spanien!!

Jenny S och jag

Som ni ser på bilden läser jag Jenny S av Denise Rudberg för tillfället. Bara några sidor kvar... En jättemysig bok som jag bevisligen har svårt att lägga i från mig! :-)

Invigde nya klänningen idag, sååå skön och mjuk. Hittills har det varit en trevlig och harmonisk dag, inga incidenter än så länge (tänker på dagens datum, haha!). Susade in på suveräna ICA Focus vid Liseberg på vägen hem och köpte med mig lite delikatesser. Promenerade vidare mot Avenyn, gick förbi Anders Eriksson från Galenskaparna som strosade åt motsatt håll, spankulerade in på H&M och nöp lite i ett gäng söta plagg. Men lyckades hålla mig från att handla.

Nu ska jag ta en stor kaffe och en smörgås gjord på nybakat, grovt bröd från ICA Fokus bröddisk. Sedan tänkte jag lyssna på Madonnas Hard Candy och rensa i garderoben. Är ensam hemma ikväll så jag kan bre ut mig så mycket jag vill. S och jag pratade garderobsrensning idag och peppade varandra att gå hem och göra plats för nyinköpta plagg (och kommande, haha). Nu ska vi vara benhårda. Nu ryker för korta toppar och "kan-vara-bra-att-ha-plagg" som vi ändå aldrig använder! :-)

Ha en mysig fredagskväll!!

Spa for me

Jag har svårt att motstå nya fräscha produkter från Apoteket, speciellt från serien Sense & Care (var helt lyrisk över den vaniljdoftande bodylotionen i vintras). Och kommer de dessutom i en piffig liten plastväska är jag såld. Blev tipsad av sweet Malin om denna nyhet.  Kitet "Spa for you" finns i begänsad upplaga och innehåller duschtvål med mjukgörande jojobapärlor och en vitamin- och mineralberikad bodylotion, båda i serien Ocean Breeze. Perfekt för en havsälskande tjej som jag. Dessutom inhandlade jag favoritpeelingen, även den från ACO. Dessutom en reaklänning på Lindex. En blockrandig i svart, grått och korall. Funderat på den hela våren och nu när det var halva priset var det ju bara att slå till! :-)

Sitter här vid datorn i arbetsrummet iförd Monkitopp (den vita med blåa hus, träd m.m.) och jeanskjol. Älsklingen ligger i soffan bakom mig och kollar på fotboll. Tyskland reducerade precis mot Kroatien. Fönstret på glänt, en svag jasmindoft från trädgården. Idylliskt va? :-)

Och vet ni vad? Det är freeedag imorgon. Men det visste ni väl förstås, haha! Så härligt med helg!

Kram på er!

Är du byx/kjol/klänningstypen?

Lite lagom preppy sådär idag, i randiga nya toppen och hästsvans. Veckad kjol med fickor till det. Känns som det var väldigt länge sen jag hade långbyxor! :-) Dels för att det varit så varmt, och dels för att jag helt enkelt oftast trivs bäst i kjol eller klänning. Det är nästan så att folk börjat reagera när jag dyker upp iförd byxor, haha!

Dagens är som följer:
- Rosarandig tee, Zara
- Grå kjol, H&M Trend
- Lackskärp, Lindex
- Solglasögon, Åhléns
- Klocka, Champion
- Skor, Johanssons Skor

Nu ska jag nog vara lite pysslig och dra fram dammsugaren. Ska bara kasta ett öga först på matchen som pågår nu... Tjeckien - Portugal... :-)


Apropå klänning/kjol vs byxor, vad föredrar du??






Seglarsommar


Vi fortsätter med sommarkollagen tycker jag... :-)
Det här fick sailortema!

Stickad tröja från
Sonia Rykiel/Net-a-porter, örhängen från Urban Outfitters, ballerinor med repdetaljer från Tory Burch/Net-a-porter, armband från Angela Gotborn/Accessora, shorts från Forever 21, väska från Delias och nagellack i nyansen A-list från Essie/Blush.

Heja Sverige...

Hm, en Sverige-bikini är kanske att gå till överdrift? Men lite kul i alla fall. Finns på Stadium.

Hur som helst så kommer jag att se matchen ikväll. Sverige-Grekland kl. 20.45 i TV4, för de som inte har koll. :-)

Jag är definitivt ingen fotbollsfanatiker men hittills har jag faktiskt sett en hel del av matcherna under detta EM. Såg till exempel Holland-Italien igår kväll, en riktigt spännande match! Jag börjar även få koll på en del grejer. Vad offside är till exempel. (ni hör, jag är definitivt ingen fanatiker!!) Vet inte hur många gånger jag fått det förklarat för mig, men nu tror jag att jag hajat.

Och visst uppskattar jag bra spel. Fast ofta sitter jag och frågar såna där fåniga grejer, typ hur de kan klippa gräset randigt eller varför Coca Cola-skylten är grönvit och inte rödvit. Eller också sitter jag och kommer på roliga (tycker jag i alla fall) ordlekar eller rim med spelarnas namn. Eller om de är lika någon kändis. Älsklingen är härdad som tur är... :-)

Kollar du på matchen ikväll?

New York vs Uddevalla...





... eller i alla fall Brooklyn Bridge vs Uddevallabron! :-)

Broar är ofta ett trevligt inslag när man är ute och åker tycker jag. Eller promenerar. För det var ju det vi gjorde över Brooklyn Bridge, jag och darlingen, en varm junikväll 2006. Bilden på Uddevalla-bron (kallas även Sunningebron) tog jag då jag och brorsan åkte från Fjällbacka för några veckor sedan.

Jag gillar båda dessa broar fast på olika sätt! :-)

Bilder: Privata

Sommar i stan


Korall, svart, böljande klänning, skräddade shorts och höga klackar... Smart och sommarchict, perfekt för shoppingrundan, caféet och utekvällen!

Korallrosa skor och svarta kilklacksskor från
Miu Miu/Net-a-porter, nagellack i nyansen Golden Nude från Estee Lauder/Strawberrynet, klänning, shorts och tubtopp från Forever 21, solglasögon från Topshop och armband från CC Skye/Asos.

Sommar på landet


Sommaridyll med röd stuga, smultron på strå och en spegelblank sjö... Då passar dessa plagg/accessoarer bra tycker jag:

Vit klänning med broderier från
Delias, prickig baddräkt från Topshop, randig väska från Wedins, jeansshorts från Topshop, vitt linne med knyt från Delias, hårspännen från Urban Outfitters och röda skor med prickar från Din Sko.


För egen del blev det sol och bad idag igen... ljuvligt, ljuvligt! Åh, jag älskar sommaren så innerligt! :-)

Bad med Marimekko


Idag fick min nya baddräkt (från Marimekko/H&M) komma fram ur sin påse. Både sol och bad har den fått känna på nu!

Vi var vid härliga Delsjön idag.

Strawberry daquiri


Sval och somrig outfit, perfekt för träff på nån uteservering!
Blommigt linne från
Delias, kjol från Topshop, solglasögon och väska från Asos, skor från Jimmy Choo/Net-a-porter, armband från Forever 21 och lipbalm från Mama Cocos/Accessora.

God morgon!

Jag startar dagen med apelsinjuice och korallrosa klänning. Ser ut att bli en härlig sommardag idag med. Vi siktar på sol och bad och åker nog iväg till någon mysig sjö.
 
Vad hittar ni på idag?

Vad ni än gör - ha en finfin dag!!














Sol, bad och en och annan räka


En bild på gårdagens, dvs torsdagens, räkor. Var nära att skriva fredagens. Är nämligen lite förvirrad - har sån lördagskänsla idag. Som förut, när jag sa till B att fotbolls-EM börjar idag. Han bara: Men det är ju inte idag! Jag: Jooo, det är det VISST! Det börjar visst på lördag!! B: Men det är ju inte lördag idag...

Ja ja, hur som helst. Räkor är i alla fall bland det godaste jag vet! Särskilt en ljummen sommarkväll med kallt vitt vin i glasen, frasigt vitlöksbröd och trevligt sällskap som det var igår!

Idag har vi vandrat i Vättlefjäll och njutit av sol och goda smörgåsar. Sen badade vi i Surtesjön. Helt ljuvligt! Så ljummet och härligt. Solen som glittrade på vattnet och björkarna som lyste gröna mot den knallblå himlen. Annars har jag mest solat idag. Ätit stekta laxkotletter på altanen och smaskat kalla bigarråer. Skön tillvaro! :-)


Maräng light

Här är den, min nyinköpta klänning! Som ni nog vet gillar jag spets och här får jag mitt lystmäte: klänningen är spetskantad och har dessutom infälld spets i midjan!  :-) Gjord i bomull - så skön att ha på sig.

Tycker det är en aning maräng eller gräddbakelse över den, men samtidigt är den ju hyfsat enkel. Bra kombination tycker jag. Jag kunde bara inte motstå den här klänningen! Funkar till många tillfällen, inte minst till midsommar. Men stora solglasögon, rejäl väska och ballerinor/gladiatorsandaler till gör att den blir citychic, haha! Klänningen är förresten inhandlad på Åhlens.

Ledig fredag idag, underbart. Darlingen och jag ska nog ta oss ut i naturen och traska. Får bli lite sportigare outfit än den här vita klänningen. Förmodligen 3/4-byxor, sneakers och linne. Men först måste vi packa ner lite godsaker. Älskar att vara ute och vandra i skogen eller vid havet och slå sig ner och duka fram nåt gott att äta!

Önskar er en toppendag!
 

Torsdag med fredagskänsla

Ah, äntligen helg! Och dessutom långhelg. Så skönt. Sitter här nyduschad och iförd ärmlös, lavendelfärgad sommarklänning med vitt mönster. Ska strax börja duka fram på altanen - räkor, skagenröra, vitt vin, gott nybakat bröd... Smarrigt! Hm, apropå klänningar - vet ni vad? Jag köpte en idag. Jag kunde bara inte låta bli när jag såg den - gräddvit, kort, spetskantad, somrig... :-) Visar bild imorgon!

Ha en härlig kväll!

Solklänning

image710Inte dagens outfit, men eftermiddagens! Jag gick till jobbet iförd svart topp och ljusgula vida kjolen med prickar från Monki och bytte sen om när jag kom hem. Till den här galet färgglada och mycket randiga lilla trasan. Solklänning/strandklänning eller vad man nu ska kalla det. En kompis till mig tänker på glass när hon ser den här klänningen. B tycker den är 60-talig. Jag tycker den är skön och bekväm. :-)

Hade den på mig när jag satt ute på altanen nyss och åt, solade och läste. (Ja, jag bor praktiskt taget på vår altan dessa dagar.) Attans vad Sjöjungfrun är svårt att lägga ifrån sig. Dessutom läser jag ju En shopaholic säger ja också. Har precis läst avsnittet då hon provar brudklänningar... :-)

Nu har jag i alla fall svidat om igen och sitter här i svarta 3/4-byxor och vitt linne. Knut mitt uppe på huvudet också - skönt när det är varmt.

Snart helg ju!! Så härligt!

Tävling hos Att ha det gott

image709
Just nu pågår det en tävling hos
Att ha det gott, man kan vinna söta örhängen och en goodiebag. Det vill jag självklart vara med och tävla om! Uppgiften är att föreslå en outfit passande en kvinna i Att ha det gotts ålder och så ska ett smycke från Sweet Susie ingå i outfiten. Här är mitt bidrag!

Topp och shorts från Lindex, armband från Sweet Susie, väska från Delias, nagellack Red-y Set Ex från Essie/Blush samt skor och solglasögon från Topshop.

Shopping och kvällssol

image708
En kort men effektiv shoppingrunda med J blev det idag. Jag inhandlade tre toppar varav en vit och en svart - kanske inte så superkul att köpa men superanvändbart. Basplagg är aldrig fel att uppdatera. Dessutom blev det en rosarandig söt tee från Zara. Tänker den exempelvis till korta, mörkblå jeansshorts. Somrigt och lite marint!

Fikade därefter på Condeco: räksmörgås med cream cheese och grönsaker. Mums! Dessutom kunde jag inte motstå deras saftiga morotskaka med topping. Promenerade efteråt i alla fall, bland annat nere vid hamnen. Så härligt med kvällssol!

Hoppas ni också haft en fin dag!

En shopaholic säger ja

image707Mer lästips... eller ja, tips och tips. Jag har ju ännu inte läst den här boken, En shopaholic säger ja av Sophie Kinsella. Men jag älskade de två första böckerna, dvs En shopaholics bekännelser och En shopaholic i New York. Jag fullkomligen slukade dem! Dessutom är omslagen så läckra. Det här blänker i guld, men det framgår ju inte av bilden. Längtar efter att få börja läsa!!

Så här står det att läsa om den på
CDON:

Rebecka Bloomwood har hittat sitt drömjobb. Hon spenderar andra människors pengar hela dagarna. Och får betalt för det. Det perfekta jobbet, den perfekta mannen - Luke Brandon. Och nu, det perfekta bröllopet. Ja, Luke har friat och bröllopsplanerna är i full gång. Den här gången behöver Becky inga ursäkter för att shoppa, för man gifter ju sig bara en gång ... Beckys föräldrar tar för givet att hon ska gifta sig hemma i England, i trädgården och bära sin mors brudklänning. Men Lukes mamma planerar ett stort bröllop i New York. Becky vill förstås inte säga nej till någon och förberedelserna på båda sidor Atlanten fortskrider i takt med att datumet närmar sig ...

Låter väl lovande va? Perfekt läsning i solstolen!!

Nu ska jag träffa J på stan! Shoppingtemat fortsätter, haha... :-)

Sol, sol, sol...

image706När jag kom hem från jobbet idag svidade jag först om till bikini och gick sedan raka vägen ut på vår soliga altan, åt lite under markisens skugga och lade mig sedan i solen med ett glas isvatten och Vattenmelonen av Marian Keyes. Gjorde bara avbrott för att äta jordgubbsglass i strut som darlingen kom ut med (mums!) och för att hämta mer vatten. Hjälp vad jag dricker mycket när det är så här varmt!

Sen tog jag mig dock i kragen och gick en power walk medan kvällssolen glödde. Rätt behaglig eftermiddag/kväll, som ni hör.

Och kylen har jag full av härliga frukter och bär. Kan inte få nog av uppfriskande nektariner, jordgubbar, mörkröda bigarråer, stora blåbär, clementiner... Så gott att äta när det är varmt ute! Och nyttigt, dessutom...

Soliga kramar!

Bild:
arla.se

Färg!

image705
Värme och sol gör mig ännu mer sugen på färgglada plagg än vanligt. Snyggt är, tycker jag, att matcha med accessoarer i neutralt svart eller grått!

- Turkost linne,
Monsoon
- Blommig vippig kjol, Delias
- Nagellack Wife goes on, Essie/Blush
- Hjärtformade solglasögon, Urban Outfitters
- Grå väska, Urban Outfitters
- Gladiatorsandaler, Topshop 


Underbar, solig, varm dag idag med! Vi vandrade runt Stora Delsjön och avslutade med att bada. Lite kallt i vattnet men härligt uppfriskande, varm som man var efter långpromenaden! Sen har det mest blivit solande på altanen. Börjat läsa Marian Keyes första, Vattenmelonen (för typ tredje gången), parallellt med Läckbergs Sjöjungfrun. Vill inte läsa ut den sistnämnda för snabbt... :-)

Apropå färg är jag själv rätt färgstark just nu, iförd korallrosa ärmlös klänning. Håret uppsatt i slarvig knut, barfota, inga smycken. Enkelt men skönt!

Hoppas ni också haft en härlig sommardag!