Altanlördag

image704Åh, idag har det varit en särdeles härlig dag! Förutom en cykeltur i förmiddags (med glasspaus!) och en längre skogspromenad nu på kvällen när det blivit lite svalare har jag tillbringat nästan all tid på altanen. Solat en massa (iförd turkos bikini), druckit massa vatten och hallonsaft med klirrande isbitar, doftat på några jasminblommor som precis slagit ut, läst ut Är det någon där? av Marian Keyes och börjat på Sjöjungfrun av Camilla Läckberg, solat ännu mer... och ätit så gott som alla dagens måltider på altanen. Underbart!

Jag gillade verkligen Är det någon där?. Jag tycker den var en perfekt blandning av humor (både galen/knäpp/sjukt kul och mer stillsam), glädje och sorg. Jag både skrattade högt när jag läste den och kände tårarna komma vid ett och annat tillfälle. Jag rekommenderar den verkligen! Tycker man om Keyes andra böcker gillar man nog den här!!

Sjöjungfrun verkar lovande, mer tänker jag inte säga nu, men det är i alla fall en typisk Läckbergbok som jag har svårt att lägga ifrån mig!

Jag tjatar om hur vackert det är i naturen just nu, men det ÄR det verkligen. Kolla bara på vår färgglada azalea! Tycker den färgen är sååå läcker!! :-)

Beach!

image703

- Söt vit spetsklänning,
Lindex
- Blå- och vitrandig bikini, Delias
- Väska, Delias
- Solglasögon, Delias
- Tygskor, Monsoon Accessorize
- Sollotion. ACO 

Idag ska jag inte göra nåt mer ansträngande än att ligga i solen, och ta en cykeltur med paus för glass. Kanske ska jag klippa luggen också. :-) Men nu ska jag ut i solen och njuta!

Sjöjungfrun

image702Har precis duschat för tredje gången idag. It's a hot day. Dessutom hade jag dessförinnan varit ute och powerwalkat med syrendoft i näsan och fågelkvitter och trädsus i öronen. Lite hantelträning på det när jag kom in. Mycket skönt och dessutom nog rätt välbehövligt, så som jag frossat idag. Fredagsfika med nån sorts "inbakade" wienerbröd, en sällsynt god lunchbuffé (som avslutades med chokladmousse) vid en brusande å (var sjukt mätt efteråt) och sen altanfika här hemma med en bit jordgubbskladdkaka som blev över sen igår. Oj oj oj.

Efter jobbet tog jag mig till ICA Focus vid Liseberg och köpte lite godsaker, bland annat saftiga (förhoppningsvis) nektariner och mörkröda bigarråer. OCH! Jag har träffat Camilla Läckberg som var där för att signera sin senaste bok, Sjöjungfrun!! Jag kom inte hem bara med en signerad bok utan även med en bild på henne och mig i min kamera!!!

Nu läser jag Är det någon där? av Marian Keyes i en rasande fart för att kunna få börja på Sjöjungfrun! (Men också för att Keyes bok är riktigt bra!!)

Superenkel och god jordgubbstårta

image701
Ikväll blev det mys på altanen då mamma, pappa och lillebrorsan kom hit. Hur underbart som helst med ljummen sommarvind, doftande syrener och fågelsång! (Det är förresten inte regn man ser på den stora bilden, det är bara vår vattenspridare som är igång!)

Bland annat bjöd jag på kladdkaka med somrig dekoration i form av jordgubbar och grädde. Mycket uppskattat, och så enkelt att göra! Det var den jag bakade igår kväll. Sen slängde jag på vispad grädde och jordgubbar strax innan gästerna kom. Man skymtar förresten nya duken med prickarna i vänstra bilden!

Här kommer receptet, som sagt verkligen inget avancerat men sååå somrigt och gott!

Enkel jordgubbs- och chokladtårta
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1½ tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 150 gram smör/margarin
Garnering:
- 2 dl vispgrädde
- Jordgubbar

Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet. Blanda alla övriga ingredienser i en bunke och tillsätt matfettet. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant (ca 22 cm i diameter). Grädda kakan i 20-25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna. Vispa grädde och bred över, garnera med jordgubbar.

Om man vill kan man även tillsätta 2½ dl grovhackade nötter i smeten!

Mycket blått och många prickar

image700Sommar idag med. Och det verkar ju fortsätta så ett tag till? Ljuvligt! Mår så bra av detta vädret! :-)

Idag köpte jag en synnerligen trevlig vaxduk på Åhléns, den var blå med stora vita prickar. Att ha på vårt mörkblå bord på altanen, med mörkblå stolar till. Till blå- och vitrandiga dynor och vårt blåa hus med vita knutar. Det lustiga är att jag idag bär en prickig klänning med blått skärp. Ser ni? Allt går igen, haha!!

- Prickig klänning, Kappahls barnavdelning
- Svart linne, Only
- Lackskärp, Lindex
- Tygskor, Wedins
- Väska, Ulrika Design
- Solglasögon, Calvin Klein
- Armband, present från farmor

Nu ska jag vara pysslig värre - fix och städning här hemma och så ska jag baka! :-)

Ha en mysig kväll, kramar!!






Somrigt

image693
Nej, det hjälps inte. Jag måste helt enkelt lägga in en bild till från helgen! :-) På en solig, blomdoftande sommaräng som vi passerade på söndagens långpromenad. Och bakom mig har jag havet. Idylliskt, eller hur?

Är det någon där?

image698   image699

Nu har jag äntligen fått köpt Är det någon där? av Marian Keyes (en av mina favoritförfattare). Så här står det om den på
CDON:

"Nedbruten och omskakad ligger Anna Walsh på soffan hemma hos mor och far i Dublin. Hon är ett vrak i allas ögon men har bara en sak i huvudet: hon måste tillbaka till New York! New York betyder allt: hennes lägenhet, drömjobbet - och världens bästa man och make, Aidan. Men inget är sig längre likt i Annas liv...
Är det någon där? möter vi den fjärde Walsh-systern Anna, den förut så vilda och "galna" systern som skärpt sig och skaffat sig drömjobbet på sminkföretaget Candy Girrrl (med obegränsad tillgång på gratisprover) - och gift sig med drömprinsen, Aidan. Vi får förstås också veta hur det har gått för de tre andra systrarna sedan sist. Dråplig, sorglig, rolig, glammig, allvarlig och livsbejakande - i Är det någon där? visar sig Marian Keyes från sina allra bästa sidor: hon är helt enkelt bättre än någonsin!"

Nu ska jag se på Nord och Syd - världens bästa serie? :-)

Kramar!


Rosa tvättpåse

image691
Den här söta tvättpåsen i rosa och med piffigt tryck köpte jag i helgen! Kommer från Lisbeth Dahl. Fanns även en urgullig skopåse i samma stil. Kanske även den kommer att inhandlas... :-)

Mammas dag

image688
Det får bli några bilder från gårdagen också - Mors Dag! Det blev ett sånt där riktigt kaffekalas ute i trädgården, hur idylliskt som helst. Broderad duk, strålande sol och maffiga kanelbullar. Jordgubbstårta och liljekonvaljer (som jag plockat, hihi!). Den här söta blårandiga blusen i bomull med blommiga detaljer och knyt baktill fick söta mamma av mig, och den visade sig passa perfekt! Så lyckat! :-) Köpte den på Lindex.

Fika på bryggan

image687
Har nyss kommit hem från Fjällbacka, haft en toppenhelg! (Och fiaskot i lördags kväll vill jag helst glömma så det kommer jag inte ta upp här alls tror jag... men fruktansvärt besviken var jag. Charlotte gjorde ett fantastiskt bra framträdande i alla fall!)

I lördags träffade jag supergulliga
Madde som jag känt här i bloggvärlden ett bra tag nu, men som jag aldrig träffat i verkligheten! En så go tjej! Vi hade stämt träff utanför en av våra favoritaffärer och sen blev det en lång fika på Café Bryggan. Pratade oavbrutet om allt möjligt och åt mumsig paj med ett berg av bär på. Sen blev det en runda i de små söta butikerna (tyvärr hade vissa hunnit stänga för dagen) och en promenad i solen. Mycket, mycket trevligt!

Idag är det ju Mors Dag och min familj firade söta mamma med jordgubbstårta ute i trädgården. Hon fick en topp av mig som hon blev jätteglad för och som tur var stämde storleken! :-)

Andas ut

image686
Här befinner jag mig i helgen. Härliga västkusten. Andas in, andas ut efter en minst sagt hektisk vecka. En helg i schlagerns tecken... :-) Heja Charlotte, heja Sverige!!

Ha en härlig helg sötnosar!

Slottsskogen: Azaleadalen i kvällssol

image685
Igår var en så trevlig dag. Efter jobbet träffades jag och Ulrika och promenerade i Slottsskogen. Vi gick lååångt. Och det var så härligt! Först tittade vi på djuren (upptäckte att Ulrika är väldigt bra på att imitera djurläten) och sen gick vi till Azaleadalen, där det blommar för fullt just nu. Har ni möjlighet så måste ni bege er dit! Det är så vackert så det nästan gör ont, haha! :-) Och som det doftar! Helt ljuvligt.

Som ni ser smälte Ulrika in bra bland de färgglada blommorna i sin röda jacka och gula klänning. Smakfullt. Sedan, när vi gått och gått och gått, insåg vi att vi höll på att dö av hunger. Då gick vi ännu mer. Till Café Cava på Linnégatan. Då hade kvällssolen försvunnit och det var rätt kyligt, så en enorm mugg med rykande te och en jättesmörgås fick det bli! :-)

Livet genom rosafärgade glasögon

image684Men vad är det här för trist väder? Grått och regnigt. Fast jag anar blå himmel och en sol som kanske, kanske kan bryta fram. Hade planerat en tur till Slottsskogen med en kompis - och vi vill ha soool!

Apropå sol så skulle kanske dessa sötisar till höger funka fint en solig dag. Visst är de fina? Man får både hjärtan, stjärnor och chansen att se livet i ett rosafärgat sken... :-) Du hittar dem på
Topshop.

Till helgen är det ju Mors Dag. Har fortfarande inte köpt något till mamsen... (lugn, söta mamma om du är inne och läser detta, jag ska nog fixa något piffigt för det är du värd!!) Men jag har mina planer... :-)


Kjol à la Junibacken

image682
Nu är den klar! Kjolen jag sytt! Smårutigt tyg och en bred spetskant, lite Madicken över den nästan tycker jag. Jag är faktiskt lite stolt! :-) Jag klarade av att sy veck och sätta i ett blixtlås  - fast det tog en liten stund innan jag fick det på plats. Syslöjdsfröken hade nog skakat på huvudet åt mina valhänta försök. Men till slut gick det - även om det kanske inte blev det snyggaste isydda blixtlåset precis. Men det duger! :-)

Nybakat

image681Blev så himla sugen på varma, nybakade scones förut! Det är ju så lätt att baka scones, och ack så gott det blir. Här är receptet (världens enklaste men de blir smarriga ändå) som jag använde mig av:

Scones
(blir 2 runda kakor dvs 8 bitar)

- 4½ dl vetemjöl (fast jag tog 4 dl vetemjöl och ½ dl fiberberikade havregryn och det blev finfint. Man kan ju även ta hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl t.ex.)
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 50 g smör/margarin
- 2 dl mjölk/filmjölk (jag använde filmjölk)

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Finfördela smöret med fingertopparna. Tillsätt mjölken/filmjölken och arbeta snabbt ihop med träsked. Dela degen i två delar.
Lägg delarna på smord plåt/plåt med bakplåtspapper på. Tryck ut delarna med mjölad hand till två runda kakor, ca 1½ cm tjocka. Skåra varje kaka i 4 delar och nagga med gaffel. Grädda genast mitt i ugnen ca 10 minuter.

Sedan är det bara att njuta, för scones är godast varma! Vi tog ost och jordgubbsmarmelad på dessa, mums! :-)

Check it out

image680
Rutigt är fint tycker jag. Faktiskt på det mesta. Här är några grejer jag gillar just nu:

- Rutiga klänningar i blått respektive rött från
Forever 21
- Bikini med söta volanger och knyt från Delias
- Sjal i rosa och blått från Urban Outfitters
- Rosarutigt diadem från Forever 21
- Rosett från Urban Outfitters
- Blårutig kjol från Topshop
- Linne med spetskant från Delias

Göteborgsvarvet - check!

image679
Japp, nu är det gjort! 2,1 mil! Det vill säga en halvmara!! Och därtill i strålande solsken, jag som var så rädd för regn. Men jag ska väl börja från början...

Vaknade igår morse, svettig och insnärjd i täcket. Hade drömt mardrömmar hela natten om att jag kom för sent till loppet och inte fick starta. Panik. Tog flera sekunder då jag vaknat tills jag insåg att allt bara var drömmar och att jag fortfarande hade chans att springa...

Under förmiddagen deltog jag och darlingen i vårstädningen här i området. Jag rensade ogräs och pratade göteborgsvarv med en granne som också skulle springa, och som också drömt mardrömmar...

Pastalunch vid 12-tiden men så pirrig att det nästan var plågsamt att äta. Tankarna fladdrade runt i huvudet. Hade jag tänkt på allt? Hade jag rätt kläder på mig? Skulle jag eller skulle jag inte ha vätskebältet på mig? (som ni ser på undre bilden hade jag det, och det var jag glad för, för det var varmt i solen och trångt vid vätskestationerna)

I startområdet var det folk, folk, folk. En halvtimmas kö till toaletten och sen var det bara att köa igen, för att få lämna in väskan. Ställde mig sen i min startgrupp och kände adrenalinet komma. Nu var det inte många minuter kvar... Alldeles innan start spelade de Charlottes Perellis Hero och då fick jag gåshud över hela kroppen och kände nästan tårarna komma, flummigt värre men jag kände mig så lycklig för att jag stod där och snart skulle få springa, så som jag väntat och tränat, nu var jag där!!

Nästan hela loppet kändes bra, roligt och njutbart. Jag sprang kontrollerat till Göta Älv-bron där jag ökade takten och då jag sprang uppför Avenyn ökade jag ytterligare. Allt folk som hejade och alla band som spelade längs banan hjälpte förstås till för att få nya krafter. Jag minns speciellt en kvinna i Majorna med en ölflaska i ena handen som sträckte ut andra handen mot mig och skrek: "Fy fan vad ni är grymma, ni är så jävla BRA!!!", och då blev hela jag ett enda stort leende!

När vi började närma oss målet i Slottsskogen försökte jag kuta snabbare men det var inte helt lätt, dels var jag rejält trött och dels var det så mycket folk framför mig som jag fick kryssa fram emellan. Dessutom hade jag rejält ont i högra lilltån, började känna det efter ungefär halva loppet. Aj. Men jag lyckades leta fram mina sista krafter och spurtade i mååål! Ställde mig vid ett staket och bara pustade. Tiden blev 2,05 och det känns rätt bra. Jag hade kunnat springa lite snabbare första delen av loppet och det grämer mig en smula, men samtidigt hade det inte varit kul att eventuellt vara riktigt trött en bra bit innan mål.

Kexchokladen och bananen man fick efter målgång smakade himmelskt gott. För att inte tala om hur bra det kändes att få medaljen kring sin hals! Stapplande, med ömma ben och skoskav, letade jag mig fram i folkhavet till älsklingen som stod och väntade. Nu var det bara hem till en lååång varm dusch, vila och käka pizza som gällde... :-)

Oj, det här blev långt. Har du läst ända hit är jag imponerad... :-)

TACK för alla era lyckönskningar och peppande kommentarer, ni är för goa! KRAM!

Svalt, sött, blått

image677    image678
Sommarsöta kläder från
H&M - shorts i perfekt längd och fluffiga, svala toppar. Dessutom riktigt fina foton. Jag tycker det är kul att H&M i sin webbshop har så varierande foton, det är liksom inte en enda stil på dem och att alla är tagna inne i en studio precis!

Snart ska jag åka bort och hämta ut min nummerlapp med tillhörande tidtagningschip. :-) Hoppas, hoppas det blir OK väder imorgon! Vill inte springa i kyla och/eller regn...

Ha det gott sötisar!

Energi!

image676
Torsdagen inleddes här på bloggen med uppiggande apelsiner och avslutas med lika uppiggande chockrosa tees! Själv laddar jag för fullt inför lördag och samlar så mycket energi jag kan. Åh, jag riktigt känner hur mycket spring jag har i benen. Längtar sååå tills startskottet går! :-) Men lite pirrigt känns det ju allt också!!

Bilderna ovan kommer från
Urban Outfitters. Åh vad mycket fint de har. Kan de inte öppna en affär här i GBG??

Torsdagsapelsiner

image675

Den här härliga bilden får inleda torsdagen här på bloggen! Apelsiner är verkligen bland det godaste jag vet, så gott och uppfriskande. Lite gråmulen morgon så då passar väl den här bilden bra. Valde korallrosa klänningen idag - piggar också upp! :-)

Bild från
arla.se

Ha en bra dag, kram!

Nyckelpiga

  
Klicka på bilderna för att förstora dem!

Idag köpte jag ett par trevliga tyger på second hand, det är dem ni ser här ovan. Blommigt och rutigt - me like. Vet inte riktigt vad jag ska göra med dem än, men det blir nog en kjol av det blommiga i alla fall. Fast det var så mycket tyg så det räcker nog till något annat också. Den lilla söta necessären kunde jag inte motstå - speciellt inte den gulliga nyckelpigan som sitter på den!

Har precis ätit pasta och tänkte nu sjunka ner vid symaskinen en stund. Inte för att greja med dessa tygerna utan för att fortsätta på en kjol jag började med för några dagar sen. Åh, varför har inte dygnet fler timmar? :-)

Ha en finfin kväll!

Snurriga prickar

image671
Har man en sån här kjol på sig kan man helt enkelt inte låta bli att snurra runt ibland. Den är ju så härligt vid!

- Jeansjacka, second hand
- Prickig kjol, Monki
- Vit tee, H&M Divided
- Vita tygskor, Wedins
- Strumpbyxor, H&M
- Solglasögon, Calvin Klein

Idag skiner solen och jag ska snart ut på mitt sista löppass före lördag, då Göteborgsvarvet går av stapeln. Så efter detta träningspass är det vila och kolhydratuppladdning som gäller. Inte mig emot, haha. I love carbs! ;-)

Svart, vitt & beige

image670
Enkla basfärger men ändå en outfit med en twist... :-)

- Svart ribbat linne,
Forever 21
- Solglasögon, Forever 21
- Gladiatorsandaler, Topshop
- Nagellack i nyansen Au Natural från Essie/Blush
- Söt spetskjol från Forever 21
- Tygväska med kul text, Monsoon Accessorize

Söndag på cykel

image669
Så sportig man kan vara då... :-) Mycket casual var jag idag i ribbat linne (favoriten från Calvin Klein), 3/4-byxor, gympadojor och tofsar. Också ryggsäck, hehe!

B och jag har haft en heldag ute i naturen. Vi packade ner lite godsaker och flera flaskor vatten (ett måste i värmen) och gav oss iväg vid tiotiden. Cyklade på de sötaste små vägar ute på landet och njöt av sommarens dofter, grönskande ängar och fågelsång. Efter ungefär halva cykelturen ställde vi cyklarna och vandrade i skogen, där det även fanns fina utsiktsplatser. Ett par fikastunder blev det förstås och på hemvägen en paus med glass - oj vad gott det var med Daimstrut!

Nu är vi hemma, möra i benen och med solvarma kinder. Jag går runt barfota i en sval ärmlös sommarklänning och trivs rätt bra med livet. :-)

Somriga rutor och blommor

image668
Lite sommarinspiration från
Delias. Linnet till höger har jag bloggat om förut, men oj så fint det är. Det förtjänar att få vara med igen. Mittenklänningen är härligt färgglad och verkligen en perfekt klänning på stranden. Och den rutiga är så lantligt söt. Tycker förresten också att jeansshortsen är riktigt fina!

Sol och bad på Tjörn

image667
Japp, ni läste rätt. Jag tog årets första bad igår! Var alltså på Tjörn igår, och det blev en superhärlig dag med sol som flödade från en klarblå himmel. Blev både slappa stunder i solstolen och en del aktiviteter, bland annat gav jag mig ut och sprang dryga milen i starkt solsken mitt på dagen. Längs en landsväg. Jag vet, inte så klokt kanske. Kände mig lite groggy ett tag. Som tur var hade jag vätskebälte på mig. Och när jag kom tillbaka till huset hoppade jag direkt i bikinin och sprang ner till bryggan. 17 grader i vattnet men jag slängde mig i, fullkomligt kokhet efter löpningen, med ett snyggt svanhopp. (Okej, hur snyggt det var kan kanske diskuteras...) Grabbarna i sällskapet badade också.

Sen blev det en evighetsmatch i krocket. Ja, vi gillar detta spel. :-) Men det är ju så somrigt! Och så flamsiga som vi är blir det alltid många skratt. Till exempel då B lyckades bryta av klubban på mitten då han skulle krocka bort ett annat klot. Det såg helt sjukt roligt ut. Resten av dagen var jag extremt skrattig. Inte bara på grund av B:s krocketfadäs - vet inte vad det var, säkert inte van vid all sol, haha. (Fick säkert ett litet solsting under löpturen i stekande sol...) Inte blev det bättre av alla dåliga skämt som drogs under dagen. Vid middagen fick jag ett sånt fnissanfall så jag trodde jag skulle dö. Men det smittade av sig... :-)

Ser ju ut att bli en helt fantastisk dag idag med. Redan riktigt varmt!

Önskar er en härlig solig söndag!


Samantha

image665
Låt mig få presentera Samantha. :-) Samantha är namnet på min nya kjol från Monki. Jag gillar verkligen den här kjolen skarpt. Ljust vaniljgul med svarta prickar, myyycket vidd i kjolen, jätteskön kvalitet. Hurra vad jag blev glad när mina ögon fastnade på denna söta skapelse! Och ännu gladare blev jag i provrummet när jag kunde konstatera att den satt som en smäck. Undrar hur glad jag kommer vara då jag vandrar runt i den en solig sommardag? :-)

Rosa träd och Monkikjol

image663

image664
Lite mer blommor...  Men jag kunde varken låta bli att gå förbi dessa vackra träd utan att fota dem, eller låta bli att lägga upp dem här på bloggen. Så rosa. Så somrigt. Så vackert! Okej, raden av bilar får ni tänka bort. :-)

Idag har min dag hittills bestått av jobb, fredagsfika (som jag fixade; supergoda bullar med lite toscagarnering och jordgubbar, som blev väääldigt uppskattat), sol och shopping.

Gick en runda på stan efter jobbet och inhandlade följande:

- Maybelline Define-A-Lash Volume Mascara (cerise flaska, mycket snyggt på badrumshyllan)
- Vit enkel tee (kan man nånsin få för många?) från H&M
- Svart ärmlös träningstopp från Stadium
- Vit dragkedja till kjolen jag håller på att sy...
- ... samt, för att spara det bästa till sist, en till ytterlighet piffig kjol från Monki. Åh, den är så söt, så söt. Tycker jag i alla fall. Så vippig, så prickig... Love it! Bild kommer! :-)

Imorgon åker vi till Tjörn! Jag packar ned badkläderna... :-)

Blomsteräng - ja tack!

image658Har ni sett en så söt kjol? Iförd den skulle man ju verkligen vara som en vandrande blomsteräng. Helt ljuvlig - gillar både modell, mönster och färger. Finns på Topshop.

Tänker vitt ribbat enkelt linne, bruna gladiatorsandaler/färgglada ballerinor och solglasögon till. Gärna en glass i handen också. Samt solsken i blick. :-)

Åh vad jag gillar blommigt. Men även prickigt. Och randigt. Rutigt är också fint. Mönster är fint helt enkelt!


Inspirationsdag och skoköp

image660
Idag blev det en inspirerande heldag på Storan här i Götet, med föreläsningar och seminarier om hälsa. Dessutom, som alltid vid sådana här tillfällen, mycket gott att äta. Kändes som man fikade/åt lunch/smaskade frukt/drack kaffe typ hela tiden. Men jag klagar inte. Gratis är gott, hehe. Dessutom tog jag och S en konditionshöjande sväng på stan efteråt med lite shopping. Jag inhandlade ett par vita och ett par svarta tygskor, hon en vit samt en svart kofta. :-) Jag älskar tygskor - de är sköna, söta och funkar till så mycket! Köpte båda paren på Wedins.

Här ovan är några bilder från ett soligt Göteborg. Alla är tagna i närheten av Storan (Avenyn och Bältesspännarparken). Grönt, blommigt, blå himmel och sol, sol, sol. Så ljuvligt. Kan det inte ALLTID vara sånt här väder? :-) Det är så himlastormande vackert i naturen just nu!

Dagens - och så rapport från Vårruset

image659En snabb dagens innan jag hastar iväg!

- Jeansjacka, second hand
- Grå topp, H&M
- Blommig kjol, Lindex
- Strumpbyxor, H&M
- Väska, Ulrika Design
- Rosa skor, Din Sko

Och så en snabb rapport från gårdagens Vårruset: helt underbar sommarkväll, ljummet, ett grönt och enastående vackert Slottsskogen, Peter Siepen vid mikrofonen, folk överallt... Ja det var verkligen folk överallt. Jag och L startade i första startgruppen och innan startskottet gick stod vi alla så tätt så jag tror inte det gick att stå tätare. Jag kunde knappt få ner armarna. Springa snabbt i början var det inte fråga om - snarare att snubbla sig fram i ryckig takt.

Men sen - åh, vad härligt! Det kändes jättebra. Spurtade i mål iförd min chockrosa träningstopp som nog matchade mina rödflammiga kinder fint. Sen satt vi ett stort gäng och kalasade på innehållet i picknickkassarna som man fick om man anmält ett lag. Och hjälp vad mycket jag skrattade igår. En superhärlig kväll!

Önskar er en finfin dag! Kram!

Can't Buy Me Love

image657Den här 80-talsfilmen, Can't Buy Me Love, kollade vi på i helgen. Sanslöst 80-talig helt enkelt.

Dessutom kan man skåda Patrick Dempsey i en mycket tidig roll. Långt innan Grey's Anatomy...  I Can't Buy Me Love spelar han, kort sagt, en nörd som är trött på att vara nörd. Filmen innehåller också diverse förvecklingar, otroliga outfits, frisyrer och smink, samt 80-talsmusik... det vill säga en riktig nostalgitripp. Det är bara förnamnet förresten... :-)

Ikväll springer jag (och typ 20 000 andra tjejer/kvinnor/damer) Vårruset här i Götet. Vädret kan man ju definitivt inte klaga på i alla fall... Sommarvärme! Ljuvligt. Ska bli mysigt att vara i gröna, lummiga Slottsskogen.

Igår kväll började jag sy på en kjol förresten! :-)

Jag spetsar till det igen

image652Den här bedårande spetsen (eller kallas det brodyr?) köpte jag i helgen. Närmare bestämt i en söt liten affär som kallas Systrarna, belägen i ett ljusgult trähus i Fjällbacka. De har tyger, sybehör och liknande.

Jag vet inte riktigt än vad jag ska göra med den här trevliga spetsen, men något lär det ju bli. Det är exempelvis väldigt fint med en påsydd spetskant på kjolar tycker jag... :-) Eller också syr jag fast den i halsringningen på nån enkel topp. Möjligheterna är många!

Fantastiskt väder idag också. S och jag njöt i solen på lunchen med Lejonet & Björnen-glass igen... Så himla gott. Idag blev det smultronglass och Rocky Road för min del, mmm... :-)


Färgexplosion

image656
Av knallrosa skor, kornblå byxor och gula påskliljor kan det inte bli mycket annat än en färgexplosion. Lägg till lite klargrönt gräs också. Rätt trevligt tycker jag!

Ha en härlig dag!

Spring in my heart

image650
Dagens ekipering:
- Mönstrad klänning, JC
- Cremefärgad mönsterstickad kofta, H&M Trend
- Pärlarmband, present
- Klocka, Champion
- Solglasögon, Calvin Klein


Såhär läcker lila nyans är det på våra tulpaner! Vi köpte tulpanlökar då vi var i Amsterdam förra sommaren (passande va?) och så här fina blev de.

Nej, nu ska jag ut i solen! Och andas in alla underbara vårdofter! :-)

Ha en finfin måndagskväll! ♥

Lite fler helgbilder...

image649

Det får bli ett gäng Fjällbackabilder till! :-)

När darlingen och jag kom upp till stugan i torsdags förmiddag blev vi välkomnade med fika och en helt sanslöst god jordgubbstårta som söta pappa svängt ihop. Sååå god! Något annat som var mycket gott i helgen var den glass jag äter på översta bilden till vänster; Cornetto Frutti Disc från GB. Cheesecakeglass med skogsbärssås, mums! Blir alltid att vi äter så mycket gott när vi träffas allihop... :-) Tur att det blivit så många och långa promenader då, haha! Både i berg, längs havet och i skogen - härligt!

Back from Fjällis

image648
Kom ganska nyligen hem från några helt underbara dagar i Fjällbacka! Haft det helt fantastiskt. Mycket sol, knallblå himmel, grillning, krocket, promenader vid havet och i skogen, restaurangbesök, spelkvällar, glass, fikastunder i trädgården... Ljuvligt, ljuvligt. Som alltid lite deppigt när vi ska åka därifrån. Men här hemma är det också soligt, ska nog strax gå ut på altanen! :-)

Hoppas ni också haft en härlig helg!