Vårpromenad

150243-73
Fick lite vårkänslor när solen var framme igår. Tyckte nästan det luktade vår... fast än är det väl ett litet tag kvar... Hur som helst var jag bara tvungen att tota ihop ett litet vårcollage. Tänk er en chic promenad inne i stan, med knoppande träd i parken, en försiktig vårsol och ett gäng lyxiga shoppingpåsar i handen. Kanske styr man stegen (de glänsande skorna klapprar mot gatstenarna) mot ett café...

Den härligt gula jackan lyser verkligen upp. Gillar den korta modellen, 3/4-ärmarna och de klädda knapparna. Perfekt nu i vår! Kommer från Rebecca Taylor.
Grått och gult är en trevlig kombination. Jag har valt en blyertsgrå pennkjol (haha, det där var ju riktigt vitsigt!) i enkel modell från Topshop, men det skulle passa fint med en lite vidare kjol till jackan också, eller ett par smala byxor.
Har visst använt de underbara, skimrande skorna från Christian Louboutin i ett tidigare collage, men kunde inte låta bli att ta med dem en gång till. De är ju bara för snygga!
Matchar vårens metallictrend fint gör den puffiga väskan med dekorativt knyt från La Redoute.
Ett par spetsmönstrade örhängen från Topshop fullbordar klädseln. Får mig nästan att tänka på små påskägg!

Fall-in-love-movie

150243-72
SweetCatwalkCity har en kul utmaning; vilken ens "fall-in-love-movie" är. Först tänkte jag ta Breakfast at Tiffany's, för den innehåller både kärlek, humor, helt ljuvliga kläder, klassiska scener och en söt katt. Men egentligen är det nog Dirty Dancing som är min absoluta "fall-in-love-movie". Jag vet inte hur många gånger jag har sett den, jag blev typ kär i Patrick Swayze när jag såg den första gången, och dessutom har jag båda skivorna med soundtracket. Kläderna är härligt 60-taliga, musiken underbar och kärlekshistorien ursöt. Dessutom kan väl ingen motstå den klassiska scenen då Johnny (Patrick Swayze) säger: "Nobody puts Baby in a corner!" Ja, jag är löjligt romantisk, men det står jag för! :)

Mönsterchock

150243-71
Snart dags att börja fundera på ny bikini tror jag. Okej, vi är inte inne i februari än, men det gäller att ha god framförhållning! Nu råkade visst allt i detta collage bli mönstrat, men men... Är det någonstans det passar med färgglatt och mönstrat är det väl på stranden!? :) 
Längst upp till vänster har vi en Missoni-inspirerad bikini från H&M. Härliga färger och enkel, klassisk modell.
Till vänster nederst i collaget; en röd/rosa-mönstrad bikini med rosetter i sidorna från La Redoute.
Till höger om denna finns en mönstrad bikini i milda färger, med detaljer såsom rosetter i sidorna och pärlor och metallringar på överdelen. Även den kommer från La Redoute.
En baddräkt får också vara med; en baddräkt i glassiga färger och med karakteristiskt mönster från Emilio Pucci.
Den mönstrade väskan tror jag skulle passa utmärkt som strandväska; den rymmer en hel del och är i härliga färger. Kommer från Jimmy Choo.
Till sist ett par söta hårklämmor från H&M. Sådana kan man aldrig få för många av!

Blommigt ska det va!

150243-70
Haha, måste bara bjuda på en bild av mig själv som liten (är runt två år)! Kollade igenom några gamla foton och blev full i skratt, för jag har den här blommiga mössan på mig på typ vartannat foto. Den var en riktig favoritaccessoar.

Och kolla på den gula stickade tröjan - hur trendig som helst nu i vår! För att inte tala om de flerfärgade seglarskorna. Det var innan Marc Jacobs variant det. Vilka tider!

Hade du nån klädfavorit när du var liten?

Second hand-fynd

150243-69
Dagens kjol är ett riktigt fynd. Jag var en sväng inne på Myrornas härom dagen och hittade denna galet mönstrade sak för 45 kronor. Den fick självklart följa med hem! Tror den kan bli en riktig favorit, inte minst till våren och sommaren.

Idag kombinerar jag med två garderobsräddare; en tunn svart kofta och ett vitt ribbat linne. Kanske inte så fantasifullt, men dessa plagg funkar nästan jämt och är ett måste i min garderob! En liten svart kofta är perfekt att slänga över en klänning till exempel.


Kjol, second hand
Ribbat linne, GAP
Svart kofta, H&M
Halsband med ros, H&M
Strumpbyxor, Lindex






Elle-kväll

150243-68
Åh, idag har det varit en skönt slö söndag. Hade en trevlig lördagskväll igår,  iförd min nya svartvita topp och min nya svarta kjol. Kändes piffigt värre! Nu ska jag nog krypa upp i soffhörnet och läsa lite mer i senaste Elle. B håller på och fixar med något ute i köket, jag får absolut inte komma ut och kolla för det ska bli en överraskning. Någonting i kakväg är det i alla fall, hoppas det är gott...

Ikväll visar ju Kanal 5 Elle-galan också, så det blir Elle för hela slanten. Vinnarna har ju redan avslöjats förstås, men jag måste självklart spana in allting från TV-soffan också, när jag nu inte var där live... Ska bli skoj! Alltid kan man få lite inspiration.

Hoppas ni också har en skön söndag!

Önskelista

150243-66
Antog självklart utmaningen från Honeydew att göra en födelsedagsönskelista i form av ett collage! Så, här är min "lilla" lista:
• Att jag skulle få denna fantastiska, djupröda klänning från Moschino Cheap & Chic är kanske inte så jättetroligt, men vem har sagt att önskningar ska vara realistiska jämt? :)
• Hm, de ljuvliga, guldiga Christian Louboutin-skorna är också lite av en dröm...
• ... men en smaskig tårta kan det nog bli i alla fall!
• Ett fång vackra blommor? Ja tack, gärna! Kanske den här ljuvliga buketten med rosor från Interflora?
Örhängen är alltid roligt att få tycker jag. Dessa med röda fina stenar kommer från Asos.
• Filmklassikern Sabrina med favoriten Audrey Hepburn vill jag gärna ha!
• Cremer är lite av en passion för mig. Använder faktiskt ingen speciell ögoncreme just nu, men vill gärna ha Clinique Repairwear Intensive Eye Cream.
• Ett snyggt nagellack skulle inte vara helt fel. Detta är från Mavala och heter New Delhi.
• Behöver snart en ny ögonpenna, kanske från Maybelline?

Lyckad shopping

150243-64
Första gången jag såg den underbara Phillip Lim-blusen blev jag helt förälskad. Priset blev jag dock inte lika förälskad i... Men då jag var inne på H&M igår såg jag en topp med snarlikt mönster och i mjuk fin viscose. Och eftersom det är H&M vi snackar om var priset helt perfekt. Den känns jätteskön och jag tror den kommer att bli flitigt använd, eftersom den passar både till jeans och kjol. Fler saker inhandlades igår... Behövde en ny rengöringsgel och bestämde mig för att testa Neutrogena 2-in-1 Invigorating. Den är nämligen så fiffig att dels kan den användas som en vanlig daglig ansiktsrengöring, dels kan den användas som en djuprengörande ansiktsmask. Ska bli spännande att prova. Vidare blev det favorithandcremen Vaseline Intensive Care, puder, söta strumpor, en snygg mönstrad mapp (åh, det är mycket roligare att sortera och organisera om man har snygga grejer), fler cremer... Hm, det finns alldeles för mycket fint just nu, jag vill ha typ allt jag ser!

Romantisk vår

150243-63
Vårens mode har en romantisk sida också, mitt bland alla metallicplagg och neontrender. Gräddvitt, softa pudriga pasteller, skira spetsar som får mig att tänka på tårtpapper... 
På bilderna till höger ser vi överst en ljuvlig klänning (lite av en brudklänning!) från Badgley Mischka. Under till vänster en puffig dröm i vaniljtoner från Giambattista Valli, och till höger en fräsch, krispigt vit klänning med spets från Fendi.
Den söta, blommönstrade tunikan kommer från Jovovich-Hawk (jepp, Milla Jovovich!).
Hos Topshop finns den cremefärgade blusen med fin krage och 3/4-ärmar. Passar till mycket och är säkert jättehärlig och mjuk att ha på sig.
Den vita brodyrkjolen med fin vidd finns hos H&M.

Lila onsdag

150243-62
Den här tunikan är nästan som en liten klänning. Fyndade den på rea nu i helgen och gillar den skarpt. Skönt med 3/4-ärm och a-linemodell!
Småmönstrad tunika, Kappahl
Jeans, Vero Moda
Stickad kofta, Vero Moda
Klocka, Champion
Halsband, H&M

Metalliska Molly och Maggie

150243-60
Metallictrenden håller sig kvar i vår och jag tycker att det kan vara riktigt snyggt, om det inte blir för mycket av det goda. Molly Sims ser vi här i en helt underbar, gnistrande klänning från Ferragamo. Söt puffig modell och ett diskret guldskimmer! Maggie Gyllenhaal är inte sämre hon i ett enkelt, glittrande fodral från Lanvin. Jag gillar verkligen hennes snygga accessoarer och klassiska makeup.
Den korta, piffiga coctailklänningen med söt rosett kommer från Anna Sui. Och slutligen, de skimrande pumpsen med höööga klackar kommer från Christian Louboutin.

Grey Day...

150243-59
... i alla fall när det gäller min klädsel. Ute är det nämligen ett vitt täcke - okej, kanske inte så mycket, men dock snö. Känns nästan lite ovant. Riktigt kallt är det också, så nu får det bli varm jacka och någon riktigt gosig halsduk!

Ljusgrå stickad kofta, Esprit
Silverlinne, second hand
Jeans, Kappahls barnavdelning
Silverkedja med hänge med mitt namn på, fick när jag döptes

Dagens Vill ha

150243-58
Den här toppen från Little Joe by Gail Elliot andas lantlig romantik lång väg. Den gräddfärgade basen och det söta mönstret får mig att tänka på en bakelse!
En Emmy Leather Bag från Mullberry i härligt rött skinn? Ja tack, hit med den bara!
En tripp till New York hade verkligen inte varit fel just nu. Jag var där i somras och längtar sååå mycket tillbaka! På bilden är jag fångad av en stormvind i Brooklyn Heights.
De här kattörhängena från Asos är ju hur sköna som helst!
Har hört så mycket positivt om Diorshow Mascara, skulle gärna testa om den är lika bra som alla säger.
Har man katter i öronen kan man väl ha kor på fötterna? De här charmiga strumporna kommer från Topshop.

Så mycket fint...

150243-57
Åh vad mycket fint det finns just nu, det är livsfarligt att kolla runt på nätet... Den här klänningen från H&M är bara perfekt. Lagom längd, söt skärning i ryggen, fin färg och ser dessutom bekväm ut. Lägg till superanvändbar och budgetpris - yes, it´s perfect!

Skorna är nyinkomna på Topshop och skulle heller inte sitta fel. Tror till och med mina smala fötter, som envisas med att ibland glappa alldeles för mycket i vissa skor, skulle hålla sig kvar i dessa. Lagom hög klack också!

Skimrande fredag

150243-54       150243-55

Den här toppen har jag haft i min ägo hur länge som helst, känns det som. Men den har fått hänga kvar i garderoben tack vare sitt sköna, stretchiga material. Nu känns den till och med rätt trendig tack vare sitt metalliska skimmer!

Silvrig topp, H&M
Jeans, Vero Moda

Dagens Vill ha

150243-53
Fastnade direkt för denna coolt retromönstrade klänning från Topshop. Gillar verkligen färgkombinationen och de puffiga ärmarna!
Sträckläste En shopaholics bekännelser av Sophie Kinsella och hoppas att uppföljaren En shopaholic i New York är lika bra!
Det skimrande armbandet kommer från Julie Sandlau.
De här plommonlila skorna från Din Sko med snyggt, diskret mönster och guldfärgat foder får också vara med, och skulle passa perfekt till klänningen.

Ny klänning!

150243-52
Fick ett presentkort på Lindex i julklapp, och var därför inne där en sväng igår. Såg nästan genast "min" klänning, i mjukt, härligt, småmönstrat tyg och i lätt A-linemodell och med puffig kjol! Eftersom jag är addicted to rosetter och sidenband var jag bara tvungen att kolla hur det såg ut också...

Nu blir det gulaschsoppa, passar bra en sån här grå och regnig dag. Sen tänkte jag ägna mig åt en liten renovering i form av peeling, ansiktsmask, manikyr, pedikyr och annan välbehövlig behandling!

Toppar är toppen

150243-50
Snygga överdelar kan man helt enkelt inte få för många av. Min omgivning skrattar alltid lite åt mig då jag säger att jag "köpt ett par toppar". Kan väl hända att jag har några stycken... och det kan väl hända att mina byrålådor och min garderob endast kan stängas med våld... Hur som helst är en ny topp aldrig fel! De här tre söta hittade jag (från vänster till höger) på La Redoute, Ellos respektive H&M.

En tripp till Miami med Miu Miu

150243-49
Drömma kan man ju alltid. Så jag flyr regnet och sätter kurs mot Miamis sol och värme, iförd sval skön topp, shorts och lyxväskan i högsta hugg!

Vit Miu Miu-väska i mjukt läder och med gulddetaljer. Kanske en smula ömtålig, men som sagt, drömma får man...
Paisleymönstrad topp i gula toner från Paul & Joe, med piffig puffärm och i lätt A-linemodell.
Denimshortsen med lite högre midja och en ganska dressad look kommer frånTopshop.
De svarta ballerinaskorna är utrustade med nitar och ser riktigt sköna ut, tror de skulle passa mina kräsna fötter perfekt. Du hittar dem på La Redoute.
Solglasögonen är rejäla men det är däremot inte priset - 99 kronor från Ellos.
Armbandet är diskret och iögonfallande på samma gång, kommer från allas vår Kenneth Jay Lane.

Dagens rödsvarta mys-outfit

150243-48
Idag blir det mjuka sköna kläder och getingrandiga strumpor.  Hittade dem längst ner i byrålådan där de legat oanvända flera år. De värmer i alla fall rätt bra!

Har sprungit upp och ner till källaren med adventsljusstakar och stjärnor och lite annat krafs, för nu ska julen (tyvärr) bort. Hade lite vårkänslor idag faktiskt, när solen sken! Härligt!


Röd stickad kofta, Isolde
Svart klänning, H&M
Strumpbyxor, H&M
Randiga knästrumpor, Lindex
Halsband, present











Pretty in pink

150243-46
Blev en trevlig runda på stan igår! Jag har varit på jakt efter en svart, lite kortare kjol ett tag nu, men det har visat sig vara lättare sagt än gjort att hitta en bra sådan. Igår var vi i en rad affärer, men det var helt lönlöst. Pennkjolar fanns det gott om, men jag kände att jag ville ha lite vidd. Tog en sväng in på Kappahl och där hittade jag den plötsligt! En enda fanns det kvar, och i min storlek. Dessutom hade jag en rabattkupong på 20% som legat längst ned i väskan i flera veckor, och den behövde definitivt få komma ut och röra på sig.

Och jag hittade sådana underbara handskar! I rosa mocka, med volanger! Vi var inne på H&M och där hängde de helt ensamma bland reavarorna på accessoaravdelningen, nedsatta till halva priset. Det var mitt shoppingsällskap som upptäckte dem, och jag bara "Men du kanske vill ha dom?" "Nej, rosa är din färg, du ska ha dom" får jag till svar. Tack!!! Jag bara älskar dom, de är så fina! Köpte lite annat krafs också, bland annat ett par söta strumpor med virkad blomma på. Hittade dom på Lindex. Lindex underklädesavdelning har verkligen ryckt upp sig tycker jag. Där fanns jättefina trosor, linnen och strumpor med helt underbart coola tryck i form av ugglor, renar, ekorrar och så vidare. Det gillar vi!

Odödlig stil

150243-44
Audrey Hepburns stil går verkligen aldrig ur tiden. Jag älskar mixen mellan det superkvinnliga (som den lilla svarta klänningen, smycken, scarfes) och det lite pojkflickiga (som capribyxor, platta skor och smokingskjorta). Audrey är en stor inspirationskälla när det gäller plagg och accessoarer som är härligt klassiska men samtidigt nonchalant coola. Hennes stil fungerar lika bra idag, över femtio år efter hennes genombrott (filmen Prinsessa på vift).

Den lilla svarta klänningen är ett givet inslag i garderoben. Den här klänningen är en dyrare variant och kommer från Fendi, men det finns gott om budgetalternativ ute i affärerna.
Klassiska örhängen är aldrig fel. Det här är faktiskt fejkade sådana och kommer från H&M, men självklart går inget upp mot äkta vara... Det finns i alla fall snygga budgetalternativ, om man inte vill köpa äkta.
Sköna, söta ballerinaskor är typiskt för Audrey. Dessa är från Pedro Garcia.
Capribyxor är skönt och snyggt på samma gång - ett mer dressat alternativ till shorts. Dessa är från H&M.
Solglasögonen var stora på Audreys tid och de är stora även idag! De här är från H&M.
Den vita skjortan är en av garderobens räddningar. Den fungerar nästan alltid och är sval och härlig på sommaren. Denna hittar du på H&M.

Skira pasteller

150243-43
De här tre klänningarna gillar jag! Ljusa, härliga färger, och de ser dessutom mycket sköna ut. Den vänstra kommer från H&M och är därmed mycket plånboksvänlig. Sidenbandet i midjan är en söt detalj, och går lätt att byta ut till ett i en annan färg eller till ett skärp. Gult kommer stort nu i vår, och denna nyans är både fräsch och lättburen. Mittenklänningen är en lyxigare variant som kommer från Emilio Pucci. Den är en riktigt söt modell med puffärmar och lätt empireskärning. Färgerna får mig att tänka på en akvarellmålning! Den högra klänningen är krispigt vit och i ballongmodell med piffiga fickor. Den finns på La Redoute och materialet är sval och skön bomull.

Tisdag i tweed

  150243-42                                                                
Den här tweedkjolen är verkligen ett av mina bästa köp!
Har den jätteofta, och det känns som den funkar nästan jämt. Skön är den också!

Tweedkjol, H&M
Prickig topp med knappar och knyt, In Wear
Väska, Lindex
Strumpbyxor, H&M
Armband, present
Stövlar, Bäckebol Skor

Dagens...

150243-39
Svart klänning, H&M
Ljusgrå stickad kofta, Esprit
Scarf, Kappahl
Strumpbyxor, Lindex

Fyndade två härliga toppar i bomull/elastan på Tatch idag, en svart och en vit! Och på rea var det också, så jag behövde bara betala knappt 100 kronor sammanlagt. Lovely! Aldrig fel med fler bastoppar i garderoben.

Den snygga bruna väskan från Betsey Johnson är verkligen perfekt! Speciellt för en sån som jag som alltid bär runt på hundra saker. Den ser både rymlig och smidig ut, I like!

Höga klackar...

150243-38
... är det minsta man kan säga om ovanstående skor! Det är nog inte helt lätt att hålla balansen i Dolce & Gabbanas eller Chloés skor. I och för sig är det inga vingliga stilettklackar vi snackar om, men ändå! I vår ska vi alltså sväva en bit ovanför marken, men iförda skor med så klumpiga sulor? Hm, jag är skeptisk. Då gillar jag Burberry Prorsum och Donna Karans skor betydligt mer, de är nättare och riktigt snygga!

Bilder från style.com

Perfekt mys-outfit

150243-37
Idag blir det nog hemmamys för hela slanten. Dessa plagg och prylar skulle vara helt perfekta!

Mjuk och skön klänning i prickmönstrat tyg, Topshop.
Givetvis åker leggings på. Dessa gråmelerade kommer från H&M.
Varma och gulliga tofflor från Wedins.
Vad passar bättre än hett, välsmakande te när det är mys som gäller? Drick det gärna i denna fina kopp från Rice.
Ladda upp med glassiga magasin som till exempel Harper's Bazaar och Elle.
Pricken över i blir den fantastiskt fina, handbroderade sammetsfilten från Rice!


What a girl wants...

150243-36Åh, i vår tror jag att jag ska köpa en trenchcoat! Har aldrig varit något fan tidigare, men nu undrar jag hur jag har klarat mig utan detta piffiga plagg. Ett snyggt mellanting mellan jacka och kappa och funkar till det mesta, vid de flesta tillfällen. Denna kommer från H&M och det innebär att priset är superbra också; 398 kr! Den finns i ljusbeige (som på bilden), kamel och svart. Det får nog bli ljusbeige, av erfarenhet vet jag att jag lätt "försvinner" i kamel, och på våren är det kul med lite ljusare plagg så svart blir det nog inte heller. (Jag har redan en uppsjö av svarta kappor och jackor...) En scarf i någon härlig färg till och jag är redo!

Det är så mycket jag vill ha just nu... En ny väska (kan inte riktigt bestämma mig för färgen bara, men många fack ska den ha i alla fall!), vit skjorta, skinnhandskar, ännu fler strumpbyxor, nagellack, söta underkläder, svart kjol, skor, skor, skor... Som vanligt kan listan bli lång! 

Vad vill du ha just nu? 


Triss i vårklänningar

150243-34

Att regnet smattrar mot fönsterrutorna och himlen är grå gör bara att jag längtar ännu mer till våren. Och vårkläder, givetvis! Höst- och vintermodet är underbart med alla stickade plagg, stövlar, mysiga halsdukar och mössor, men det är ändå något speciellt med vårmodet. Ljusa härliga färger, söta vårkappor, coola klänningar... Just klänningar är temat i detta collage! Låt oss ta en liten titt på vårens trender...

60- och 70-talsmönster är hett i vår, som på denna superfina klänning från Elissa Coleman. Klänningen ska vara kort i vår, så det blir till att visa lite ben...
Gult kan vara en lite "svår" färg, men väljer man bara en nyans man passar i så är gult oerhört fint. Den här gula klänningen från H&M är i en mild nyans som de flesta passar i.
Rosa är en annan av vårens färger. Här en skön klänning i en korallrosa nyans från Emilio Pucci. Midjan markeras med fördel i vår, till exempel som här med en matchande scarf.
Smyckena fortsätter att vara personliga. HItta just det där hänget som är speciellt för dig - ett "turhänge", något du fått av en släkting eller vän, något du hittat i en second hand-affär eller kanske till och med gjort själv. Här en fin silverfjäder från Asos.
Nitar spås bli stort. Jag valde en lite diskretare variant i form av en väska från Michael Kors i en fin cremenyans. Naturliga toner som just creme, ljusgrått, gräddvitt och nude finns också med i vår.
Metallictrenden håller i sig, och framför allt silver. De här glänsande skorna från Repetto är inte bara snygga utan sägs också vara väldigt sköna.

Spelkväll

150243-33150243-32
Ikväll blir det spelkväll, så då gäller det att gnugga geniknölarna. (Tror att Geni blir ett av spelen till och med, ha ha)

Korallfärgad kofta, Talbots (köpt i USA)
Skjortklänning, Kappahls barnavd.
Pärlarmband, present
Glasögon, Gucci
Strumpbyxor, Lindex
Stövlar, Bäckebol Skor

Modeminnen 2006

150243-31

Det kliar i fingrarna på mig att skriva om vårtrender, men först får det bli en summering av modeåret 2006. Det är svårt att samla alla trender i ett enda collage - medan jag fixade med det poppade sak efter sak upp i mitt huvud, och allt fick helt enkelt inte plats. Men se det som ett urval!
 
Stuprörsjeansen blev var kvinnas egendom, här Stella från True Religion.
Klänningen blev ett basplagg (till min stora glädje!). Blå söt klänning från Topshop.
Varma dagar (och även svalare sådana) var det shorts som gällde. Snygga dressade shorts, Topshop.
Solglasögonen var maxade, dessa kommer från H&M.
Ballerinaskon är söt och bekväm på samma gång. Här en lackvariant från Skopunkten.
Långa halsband hängde runt våra halsar, och Kenneth Jay Lanes jordgubbsvariant var eftertraktat.
Den stora väskan var populär under 2006, här i form av Chloés Edith.
Både naglar och läppar fick gärna vara röda. Här nagellack från Mavala.
De marina plaggen och accessoarerna syntes överallt. Randigt linne från H&M.
Djurmönstrat, framför allt leopard, syntes på allt från handskar till skor, som dessa från Din Sko.

Vilken var din favorittrend 2006?