Fredagspositiv

image531

DAGENS POSITIVA:
-
Det är fredag!
- Underbart väder! Fågelsång, blå himmel, doft av vår...
- Fick reda på att jag vunnit i
Lalisens tävling där hon lottade ut Biomega fiskolja, perfekt! Omega 3 rules!!!
- Syndigt goda wienerbröd till fredagsfikat på jobbet (i egenskap av hälsoinspiratör hotade jag med att när det är min tur nästa gång att ha fikat dela ut varsin morot. Men det var ju bara på skoj förstås. Lite gott får man allt unna sig... Fast det finns ju gott bröd också, måste ju inte alltid vara söta grejer!)
- I ren schlageryra slog jag till på ett par söta glittriga hårspännen, se ovan! Visst är de piffiga?
- Som sagt, schlager... Ser grymt mycket fram emot lördag kväll. Känns som om det kan bli bästa deltävlingen? Tror starkt på favoriten Charlotte Perrelli. Men man kan väl inte ta något för givet i år efter diverse skrällar... Kanske att Linda Bengtzing blir den andra finalisten? Eller möjligtvis finstämda Calaisa?
- Ser fram emot att sätta igång med diverse syprojekt i helgen!
- Fick en ny miniräknare på jobbet. Det gäller att uppskatta de små guldkornen i vardagen, haha!
- ... och så är det ju Let´s dance och fredagsmys med gott att äta ikväll. Ska bli så sköönt!

Önskar er en mysig fredagskväll!

Bilder: privata och Expressen.


Tog med Fialena hem idag

image530
Åkte till IKEA efter jobbet idag. När jag gick in genom entrédörrarna slog det mig att det var första gången i mitt liv jag var ensam på IKEA. Ja, alltså utan sällskap. (Andra kunder fanns det ju.) Vet inte varför det blivit så, men det var i alla fall en speciell känsla! :-)

Det jag framförallt var ute efter var TYG. Att sy köksgardin av. Jag velade en bra stund men slog sedan till på det ni ser här ovan, och som heter Fialena. Tyckte det var lite lagom coolt och kul men ändå hyfsat stilrent. Tror det blir snyggt! Annars blev det mest småkrafs, typ en svart lampfot, tavla till sovrummet, grytunderlägg, vårigt gröna servetter...
 
Här kan man se mer av IKEA:s tyger!

Passar på att köra en dagens när jag ändå är igång:
- Prickig blus, InWear
- Hallonrosa kjol, H&M
- Svart lackskärp, Lindex
- Svarta strumpbyxor, H&M

Tack förresten för era tips hur jag kan ta bort fläcken på min randiga topp! Nu har jag fått nytt hopp! :-)

Ha en härlig torsdagskväll, kram på er!

Mönstermixad onsdag

image529Idag väljer jag, precis som i kollaget här nedan, att mönstermixa. Favoritsjalen med rosor från Indiska till en tvärrandig topp jag hittade längst inne i garderoben. Inte använt den på länge på grund av en liten störande fläck som bara inte vill gå bort. (Har försökt typ allt) Men smart som jag är kom jag på att har jag en sjal till toppen syns inte fläcken. Jag borde ju få nobelpriset för denna strålande uträkning.

Apropå randiga toppar så har jag en hel del i min ägo. Kan bara inte få nog av dem. Så fort jag ser en randig topp i nån affär dras jag till den som en magnet. Borde plocka fram alla randiga toppar i garderoben och föreviga dem på ett foto, så att jag kanske kan få in i min lilla skalle att jag faktiskt inte BEHÖVER fler. Här är jag inte lika bright som i fråga om fläcken och scarfen, haha!

Dagens:
- Randig topp, LOGG/H&M
- Rosensjal, Indiska
- Kjol, Kappahl
- Nitarmband, H&M
- Klocka, Champion
- Strumpbyxor, H&M
- Skor, Din Sko

Vi har en tiger i vårt arbetsrum

image527Ibland när jag sitter vid datorn här hemma känner jag mig lite iakttagen. Av en tiger. Av någon anledning sitter det en liten finurlig babytiger på B:s miniräknare här i hyllan vid skrivbordet... Varken B eller jag vet hur han kommit dit... :-) Han är i alla fall döpt till Vift och inköpt på Bronx Zoo då vi var i NY förrförra sommaren. Låg i min väska under resan hem tillsammans med en liten rosa hund som jag köpte till mamma på den gigantiska leksaksaffären FAO Schwartz som ligger på Fifth Avenue. Jepp, vi är alla mer eller mindre barnsliga i min familj.

Mamma har precis åkt och jag känner att jag borde ut och röra på mig. Inte minst efter att ha ätit en av de underbara bakelser hon hade med sig... Men det har regnat konstant hela dan och jag känner verkligen inte för att ge mig ut i detta ruskväder. Fast jag vet att jag mår bättre efteråt... 

Nej, nu ska jag ta mig i kragen och gå ut i friska luften!  


Lite halvcrazy sådär

image526
En lekfull men ändå prydlig oufit! Är förresten inte den här väskan helt fantastiskt söt?! Så vackert med broderade blommor, och trähandtaget är ju hur piffigt som helst. De färgglada blommorna piggar verkligen upp en sån här regnig dag!

- Tee med tryck från
Topshop
- Randig scarf, också Topshop (haft med den tidigare i ett annat kollage, gillar den starkt! Randigt är såå snyggt!)
- Färgglada armband från Ms Bijoux/Accessora
- Svart kort kjol från Couture Couture
- Underbara väskan från Monsoon Accessorize
- Svarta ballerinor från Topshop
- Le Crayon Kohl (the best!!) från Lancome

Älskvärt från 3.1 Phillip Lim

image525
Godmorgon!

Vad kan bli bättre att starta dagen med än ett gäng bedårande klänningar från 3.1 Phillip Lim? (okej då, det FINNS ännu bättre grejer...) Har förut uttryckt min beundran för plagg från detta märke. Dessa fyra klänningar är samtliga söta och prydliga med fina detaljer utan att bli för gulliga eller överpyntade. Give it to me! :-)

Stor bild från
Net-a-porter, små bilder från Browns Fashion.

En c-vitaminbomb igen

image524
Ingen har nog missat att en av mina stora passioner stavas fruktsallad. Var nya Lumene-cremen en c-vitaminbomb till ansiktet så är väl den här varianten en dito till kroppen. Hur enkelt som helst - apelsin, kiwi och jordgubbar. Och så en skvätt apelsinjuice på det för att göra det hela ännu saftigare.

Nu ska jag sjunka ner i soffan och mumsa! Trött i benen, gick på stan efter jobbet tills affärerna stängde. Traskade omkring i en evighet på Åhléns tygavdelning och spanade in tyger till köksgardin. Vände på rullarna, nöp i tyger, gick fram och tillbaka. Hur det slutade? Ja, inte kom jag hem med något gardintyg inte... Typ för mycket att välja på. Vet knappt vad jag vill ha... Däremot blev det ett par andra saker till hemmet och ett par nya svarta mysbyxor.

Imorgon är jag faktiskt ledig för en gångs skull och det ska bli så sköönt! Mamma kommer hit på fika och det ska bli mysigt att sitta och prata med henne "live", inte bara i telefon som det oftast blir. Så får hon se nya köksmattan också, hon tycker alltid det är så kul när jag köpt nåt nytt... :-)

Måndagsönskan

image523

Den här klädseln skulle jag gärna trippa runt i idag!

- Klänning med piffigt skärp från
Marni
- Grå stickad kofta i söt modell från Topshop
- Glassrosa väska från Miu Miu
- Pumps med öppen tå från Topshop
- ... och som kronan på verket ett hårband med ros från Monsoon Accessorize!

Sunday

image522Grå, regnig dag med typiska söndagsaktiviteter! Först IKEA med B och J, där det huvudsakliga syftet var att vara smakråd för J. Men det hindrade inte att en ny köksmatta stuvades in i bilen också. En ljust vårgrön matta, jättefin! Håller på och fejar som bäst nu med att dammsuga och moppa golvet. Mycket folk på IKEA och framförallt mycket BARN. Överallt var de. Var man inte nära att gå rakt på ett barn så var det en gravid mamma med magen i vädret som stod i ens väg, haha! Välbehövlig fika med den obligatoriska kladdkakan gav nya krafter.

Sen hem där TV:n med VH1:s Crazy 80's Weekend slogs på och stått på sedan dess. Kul att förfasa sig över hemska hockeyfrillor och axelvaddar...

Spelade även sällskapsspelet Retro. Riktigt kul! Speciellt listmomentet. Älskar listor.
Tandoorikyckling till middag och efter det fruktsallad med banan, jordgubbar, apelsin och favoritäpplesorten Pink Lady. Och så vaniljkesella till det. I'm addicted.
Nej, nu ska jag gå ner och fixa klart med nya mattan!

Senare idag ska jag definitivt unna mig ett skumbad med tända ljus - sååå avkopplande. Lägg till ansiktsmask, peeling, pedikyr och manikyr... :-)

Hoppas ni har en skön söndag!!

Skandaldåligt!

image521
Ja, jag talar inte om BWO. Den låten var ju i alla fall uthärdlig - till och med riktigt bra. Men Frida Muranius!! Eller "Frida feat. Headline" kanske jag ska säga... Åååhhh vad dåligt. Bara hennes jacka fick mig att må illa. Har extremt svårt för sån billig musik. Och det mest enerverande är att det är DEN LÅTEN som maler i mitt huvud just nu, euw!!!

I övrigt tyckte jag det var ett mycket svagt startfält ikväll. Jag hade höga förväntningar på Eskobar - älskade ju deras duett med Heather Nova (lyssnade förresten på den förut idag då jag var ute och sprang). Men deras bidrag var ju liksom inget speciellt. Rätt trist. Och så Patrik Isaksson med mikrofonsladden i högsta hugg - en helt okej låt, men inte mer. (Fast jag hade ju 1000 gånger hellre sett honom gå till final istället för fåniga Frida.) Ainbusk var ett sömnpiller (om än ett rosafärgat sådant med tanke på scenkläderna). Operalåten med Therese Andersson var faktiskt riktigt bra, den höll jag på att glömma. Jag gillade den starkt. Kul att den gick vidare till Andra chansen!

Men - Björn Gustafsson. Jag blev nästan lite besviken idag. Inte lika strålande rolig som tidigare deltävlingar. Fast det var ju rätt festligt att han sjöng om Carina Berg...
 
Sötaste outift? Lätt den ljusgula klänningen i Caracola! (Men låten var väl rätt banal? Lite väl mycket England 1996 typ)

Bild:
Aftonbladet


Flower Power!

image518
Nej, nu är det dags för ett riktigt blommigt inlägg igen! :-) I vår är det blommor som gäller, både högt och lågt. Från blomprydda ballerinor till diadem med rosor i flanell. En mycket blommig vår alltså - I love it!

- Marni satsar på blomprydda huvuden, här ett diadem med vackra flanellrosor. Bild från
Elle.se 
- Prästkrageprytt halsband från Forever 21 (som det ju nu äntligen går att beställa från hit till Sverige!)
- Precs som en sommaräng med doftande blommor är toppen från Topshop.
- Underbart porslin från Sia 
- Jordgubbsglassrosa ballerinor med blommor från Miu Miu 
- Läppglans i bedårande burk, Stila 
- Rosenring från Monsoon Accessorize 
- Dolce & Gabbana visar blommigt. Bild från Style.com 
- Detaljerad necessär från Rice/Inreda.com 
- Örhängen i form av blommor, Asos

Byxor på!

image517Känns nästan lite konstigt. Har väldigt sällan byxor, däremot nästan alltid kjol eller klänning, på jobbet. Annars blir det jeans. Men jag hittade dessa lite vidare grå kostymbyxor (svagt kritstrecksrandiga) i garderoben häromdagen och tänkte "varför inte". Så idag blev det en fredag i byxor som kröntes med det nya röda skärpet. Tyvärr syns inte det söta hjärtmönstret på bilderna...

Dagens:
- Topp, LOGG/H&M
- Byxor, Kappahl
- Scarf, Oscar de la Renta
- Skärp, Lindex
- Stövlar, Sata

Och se så piffigt den röda mattan i arbetsrummet matchar mina accessoarer. Jag säger då det... :-)

Men vilket väder det är idag då!! Inte klokt ju. Regn och blåst. Inhandlade ett jättesött paraply idag, svart med vita små hjärtan, och jag vill verkligen inte att det blåser sönder!!

I och för sig passande väder när man ska kura i soffan framför TV:n ikväll! Ska göra en stor fruktsallad och toppa med vaniljkesella tror jag. Så himla gott!

Ha en supermysig fredag!

Olika perspektiv

image515

image516

Blev så trött på vädret idag. Grått, grått, grått. Regnigt och trist. Satt och kollade lite vårbilder från förra året och hittade dessa, tagna i Botaniska trädgården. Jodå, det är samma stenskulptur på båda bilderna... Åh, då hade träden börjat bli gröna. Vad härligt!!

Dagens bästa beautyupplevelse: Invigde vitamincremen från Lumene som jag köpte igår, se nedan. Kändes mycket behaglig och doftade så naturligt, inte alls konstgjort som så många andra cremer. Huden kändes mjuk och fick lyster efteråt tyckte jag. Men får allt testa den lite längre innan jag ger ett samlat omdöme om den!
Dagens klädsel: Svart/vit-randig långärmad topp, grå kort tweedkjol med svart sidenband i midjan. Bruna stövlar.
Dagens smycken: Pärlörhängen, silverkedja med bärnstenshjärta och förlovningsringen as usual.
Dagens läsning: GP, Metro, Punkt.Se, People Style Watch.
Dagens lunch: Hemmagjord lasagne med ett berg av grönsaker intill.
Dagens icke-fynd: Botaniserade på Myrorna och Emmaus och hittade faktiskt INGENTING. Trist.
Dagens fynd: Däremot fyndade jag superfina skärp på Lindex igen. Ett lila smalt i lack och ett bredare, rött med små utstansade hjärtan. Det röda hade kostat 199 och kostade nu 29. Det lila fick jag för 10 spänn. Nu har jag väl praktiskt taget TJÄNAT en massa pengar eller!!? :-)
Dagens vill ha: Kleinblå blus från H&M Trend. Måste dit snarast igen och nypa lite till i den.
Dagens träning: Ingen alls hittills. Om man inte räknar kånkandet på en alldeles för tung väska samt massa spring i trappor och efter bussen. :-)
Dagens härligaste: Det är freeedag imorgon!

C-vitaminbomb till ansiktet

image514
Ny ansiktscreme inhandlades idag! Det blev Vitamin C+ Protecting Day Cream SPF15 från Lumene. Fick tips om denna creme på söta
Emelies blogg. Har faktiskt aldrig testat Lumenes cremer men varit sugen flera gånger. Serien Vitamin C+ ska enligt Lumene skydda, vårda och förebygga de första tecknen på hudens åldrande med hänsyn till olika hudtypers behov. Jo, jag tackar jag. Det låter ju som fina fisken.

Kicks hemsida kan man också läsa att Råmaterialet i Lumenes Vitamin C+ växer i de arktiska myrmarkerna och skogarna. Alla produkterna i den här serien är fullmatade med energirik fröolja från arktiska hjortron. Specialprodukterna i den här serien innehåller dessutom fröolja från andra arktiska bär såsom blåbär, tranbär och lingon.

Man blir ju nästan lite hungrig, haha! Cremen luktar i alla fall jättefräscht och gott och konsistensen känns mycket bra. Vill inte ha för fet creme... Fick även med ett prov på en Firming Day Cream från samma märke.

Ahhh, få saker är som att unna sig en ny härlig creme!! :-)

Blommig tisdag

image513
Åh, jag har såna vårkänslor! Helt ljuvligt väder idag mitt på dagen. Ljummen luft och sol (om än en lite försiktig sådan). Och det är nåt i luften... Det fick bli blommig kjol idag. Invigde nya skorna också, känns jättesköna.

Dagens klädsel:
- Flirtig tee från Zara
- Svart kofta, H&M
- Blommig kjol, Lindex
- Strumpbyxor, Lindex
- Ljusgrått skärp, Lindex
- Brun väska, Ulrika Design
- Svarta skor, Din Sko

Favoritblomma just nu är tulpaner. Så vackert och vårigt. Gillar de flesta varianter men allra mest krispigt vita eller varmt rosa. Tulpanbilden ovan kommer från
Aftonbladet.

Tycker det rosa porslinet från Sia Home Fashion ser riktigt sött och fräscht ut. Skulle mer än gärna dricka kaffe i en sån gullig kopp. Notera tulpanerna i bakgrunden - perfekt! :-)

Nej, nu ska jag ta och äta lite. Är vrååålhungrig!

Ha en go tisdagskväll!

Kaffe & choklad

image512
Varma, mättade toner... Valet på caféet är väl givet: en stor kaffe och en bit chokladkaka! :-)

- Blommig klänning,
Hanii Y
- Mjölkchokladfärgad läderväska, Zac Posen
- Fjärilsring från Asos
- Nagellack från Essie, nyansen heter passande nog Chocolate Kisses
- Skor med snörning och hög klack, Topshop
- Stelt armband, Monsoon Accessorizes
- Lipglosset Full Kiss Cream Gloss från Helena Rubenstein, nr 21 Hot Chocolate  

I think I'm in love

image507
Åh, jag är typ kär i den här klänningen! Bedårande söt! Rosetten i ryggen är verkligen pricken över i. Tänk att ha den på midsommarfest!!

Denna sötsak kommer från
Asos.

Smart, lätt och gott

image511
Lovade ju att lägga upp lördagens pastamiddag med efterföljande dessert. Busenkelt och dessutom riktigt gott!

GRÖN PASTASÅS MED BACON
4 port
- 1/2 paket fryst stuvad spenat
- 1/2 broccolibukett
- ca 1/2 blomkålshuvud
- 250 g bacontärningar (finns färdiga paket att köpa)
- 2,5 dl Milda Mini Mat 7% fett
- ca 1 dl vatten
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- svartpeppar
- valfri krydda t ex oregano

Bryn bacontärningarna i en stekpanna. Skär broccolin och blomkålen i små bitar. Värm den frysta spenaten i en gryta, blanda i Milda Mini Mat och vattnet. Smula i buljongtärningen. Krydda. Koka några minuter (inte för länge, då blir broccolin och blomkålen mosig). Blanda i baconet. Klart! Servera gärna med pasta.


FRUKT- OCH BÄRDESSERT
- 2 bananer till 4 portioner
-  Bär, valfri mängd och sort, t ex jordgubbar och björnbär (frysta bär funkar finfint, men tina dem först)
- Vaniljkesella
- Krossade digestivekex (räcker med 2 kex till 4 portioner)

Skiva bananerna och portionera ut i skålar tillsammans med bären. Klicka över vaniljkesellan och strö över de krossade digestivekexen. Klart! Barnsligt enkelt men supergott, som en minicheesecake (without the cheese, haha)!

Sanna mina ord vad bra!!

image510
Yes! Underbart!! Sanna Nielsen gick till final med underbara Empty Room! Tjohoo va bra. Och jag är faktiskt lite skadeglad för att gapiga Carola och Andreas Johnson (han gillar jag däremot) inte gick till final. De var segertippade och höjda till skyarna och de var superduon och hade stark låt och blablabla. Och så kom de in och sjöng en låt som var så medioker, banal, trist, gapig... ja jag kan hålla på länge. Tror ni fattar att jag inte alls gillade den... :-) Alltså, den gick ju att höra på. Men den var lååångt under mina förväntningar. Däremot gillade jag Olas låt, den var poppig och härligt 80-talig. Tvillingarna Rongedal gjorde ju en superskräll. Det hade väl ingen trott. Men låten var riktigt härlig tyckte jag, kul att de knep andra finalplatsen!

Och så får jag ju inte glömma underbare Björn Gustafsson. Jag trodde jag skulle dö av skratt när han tog sin flygtur och krampaktigt höll i studiomannen. Helt sjukt kul! Killen har ju helt underbart skön stil! En annan sak som lockade mig till skratt var när Luuk skällde ut Janne Josefsson och slängde ett glas vatten på honom. Åh, det var kul. Mer sånt!!

En positiv sak kan jag i alla fall säga om Carola: hennes gula klänning var supersöt! Men Sanna hade klart snyggast makeup. Gillade också hennes stora smycken till den enkla, svarta outfiten. Coolt men ändå sofistikerat.

Ja, det var den deltävlingen det...

Vad tyckte du?

Bild:
Aftonbladet

Schlageryra...

image509... råder här hemma. I alla fall om du frågar mig, haha!

Såklart det blev den rosa träningstoppen till träningen idag. Och med en smaskig pastamiddag med efterföljande dessert (ska lägga upp recepten här på bloggen inom kort) fick jag såhär mycket energi. Var bara tvungen att spexa lite framför kameran innan jag stack ut och sprang! (och nej, jag är inte alltid såhär jobbigt energisk!)

Idag blev det Sahara Hotnights (What if leaving is a loving thing) och U2 (How to dismantle an atomic bomb) i mp3:n. Samt bonuslåtarna Hung up med Madonna och Voyage Voyage med Kate Ryan (hehe, tröttnar aldrig). Älskar senaste skivan med Sahara Hotnights, alla låtarna är verkligen super!! Perfekta att springa till också.

Träningsoutfit:
- Korallrosa topp, SOC
- Löpartights, Craft
Dessutom:
- Himmelsblå tröja, Craft
- Svart hoodie med dragkedja, SOC
- Löparskor, Nike Air Perseus

Och vid närmare eftertanke är allt detta inhandlat på Stadium!

Men nu blir det snart schlager för hela slanten!! Samt pizza med massa mozarella, pesto och soltorkade tomater, yummie!

Globen nästa?

image506
Först en titt på skoköpet! De är i svart mocka och med pytteliten klack. Jag ser dom framför mig till svarta strumpisar, kort svart eller blommig kjol, svart kort jacka och nån mysig sjal. För att bara nämna EN variant. Tror de passar till det mesta!

Igår var en härlig dag. Som gick i hälsans tecken! Jag var nämligen, tillsammans med några andra från jobbet, på en heldagsutbildning i att bli hälsoinspiratör! Att inspirera arbetskamraterna till hälsa, rörelse, god och hälsosam mat, stresshantering m.m. Det blev både föreläsningar, tankar och diskussioner i gruppen, långpromenad i solen där vi gick med stavar, pausgympa och avslappningsövningar. (Jag höll på att somna) Så skulle vi även laga mat ihop och det var riktigt kul. Tretton tjejer/kvinnor i köket indelade i grupper för att laga olika saker, det var nog en kul syn. Det blev många skratt och riktigt smaskig mat, bland annat en ljuvlig broccolisoppa! Dessutom underbart god fruktsallad toppad med solrosfrön och vaniljkesella. Gjorde en repris på den hemma på kvällen och det uppskattades.

Jaha, så var det melodifestival igen ikväll, andra deltävlingen!! Jag är så gott som säker på att Carola och Andreas Johnson går vidare. Jag har själv dock lite svårt för Carola... Däremot ser jag fram emot att se Sanna Nielsen, som jag tror (och hoppas) blir den andra finalisten. Idol-Ola är nog en tuff konkurrent men jag tror ändå Sannas stämningsfulla powerballad slår lintotten Ola. Sedan har vi ju också Lasse Lindh som säkert kan skrälla ikväll. Men jag tror Ola och Lasse går till Andra Chansen.

Ha en mysig lördag!

Alla hjärtans dag

image505
En dag som förhoppningsvis genomsyras av kärlek, värme och omtanke... Och så ska ju ALLA dagar vara!

Har rätt nyligen kommit hem, snart blir det fikamys med B (då får jag se vad han tycker om min lilla skämtsamma present) och senare ikväll blir det räkor, gott! Så här satsas det mest på hemmamys och gott att äta idag! :-)

Förresten så köpte jag en alla hjärtans dags-present till mig själv idag... (fast jag hade garanterat köpt detta även om det INTE varit alla hjärtans dag, haha) Ett par sååå fina skor från Din Sko! Åh, de är helt perfekta, och dessutom var de på rea - 100 spänn!! Svart, nätta, med snörning. Blir perfekt med svarta täckande strumpisar och kjol till dem! Glad!!


Det söta hjärtarmbandet kommer från
Accessora.

What a day!

image504
Varit en sån bra dag idag! Egentligen har inget särskilt hänt, men allt har bara flutit på och "stämt". Dessutom - vädret!! Vilken fantastisk vårdag!! Dagen började med gråmulen himmel men lagom till lunch blev det sol, blå himmel, fågelkvitter, glada människor... Tänk vad vädret påverkar ändå. Köpte en alla hjärtans dags-present till B idag - inte så gullig grej utan mer skojig, hihi!

Nu ska jag (mätt på fiskgratäng som darlingen totat ihop lagom till min hemkomst) slänga mig i soffan med en kopp te. Notera den kitschiga Londonmuggen, inköpt i somras! Ska läsa lite mer i nyaste Sofis mode. Notera förresten gärna också att det blå nagellacket fortfarande ser rätt OK ut! Suttit riktigt länge nu! Men nog snart dags att ta bort det, har börjat flaga i kanten på ett par naglar och sånt är INTE snyggt. :-)

Dagens outfit kan jag lika gärna klämma in när jag är igång:
- Randig topp, Topshop
- Svart kort kjol, Kappahl
- Skärp, Lindex
- Armband, Lindex

Ha en härlig onsdagskväll!


Idag har jag inte på mig detta

image502Nej, det här är som ni förstår inte dagens outfit... Däremot en julidags outfit. Åh vad jag längtar efter sommar nu!! Ser verkligen fram emot att få inviga vår altan framöver. Redan börjat fundera på vilka trädgårdsmöbler vi ska inhandla...

Ett par långa möten idag och svisch, så var den här arbetsdagen gjord. Tyckte nyss jag gick upp imorse... Snart är det helg igen, och melodifestivalens andra deltävling är här, haha!! Jag är nästan bombsäker på att ett visst bidrag går vidare... :-) En duo... Är ni med??

Köpte ny mascara idag, blev Maybelline igen faktiskt, fast inte min vanliga favorit Great Lash (den rosagröna) utan Define-A-Lash. Knallgrön flaska. Innehållet ska ge separerade, sensationellt långa fransar utan klumpar. Låter ju himla bra det där. Recension kommer så fort jag testat den.

Apropå testa så ska jag ge mig ut och springa nu tänkte jag, och testa en av de nya topparna! Svart eller rosa, svart eller rosa, svart... Ahh, kan inte bestämma mig. Spelar ju mindre roll egentligen, ska ju ändå bylta på mig överdragströja och träningsjacka... :-)


Springer man inte lite fortare i rosa?

image500
Två nya träningstoppar från SOC/Stadium blev det idag. Bara att hitta de perfekta topparna var ju ett träningspass i sig. Varm, rödflammig och med statiskt hår provade jag topp efter topp, klädde på mig, hämtade nya, provade igen... Dessutom hade den Stadiumaffären jag var i inte den rosa i min storlek. Vilket innebar att jag ilade till Stadium vid NK där de enligt en expedit skulle ha en i min storlek och haffade den sista. Rödflammig är förresten något jag lätt blir då jag tränar. Kommer gå snyggt ihop med den chockrosa toppen. Äsch, jag bryr mig inte förresten, jag vill ha en rosa topp!! :-)

Topparna är förresten i smart material som andas och som håller kroppen torr och fin. Bomull är ett big no-no när man shoppar träningskläder!! Blir bara kallt och klibbande. Funktionsmaterial ska det vara, typ polyester, polyamid, mikrofiber eller supplex.

P.S. Bullarna var kanongoda!! :-) D.S

Bullbakande pojkvän - me like!!

image499
Kändes nästan extra tungt att gå upp i måndagsmörkret imorse, eftersom B har sportlov denna veckan och kunde ligga kvar i sängen. Jag vill också ha lov!!! Men när jag kom hem efter jobbet idag möttes jag av en ljuvlig doft av nybakat. Han hade bakat idag, den sötnosen! Så himla gott!!! Jag fick nästan en tår i ögonvrån, haha! :-)

Drömkjolar

image496
Enligt mig är dessa supersöta kjolar helt perfekta!! (Förutom priset då...) Älskar verkligen vippmodellen på kjolar. Dessa kommer från
See by Chloé respektive Miu Miu och är i helt underbara färger. Kul att ha kjolen som enda färgklick och matcha med diskreta basfärger. Just nu är jag nästan mer inne på kjolar än på klänningar!

Sommarfräscht från H&M

image498Härlig bild från H&M tycker jag! På stan i solen iförd söt ljusblå skjortklänning och stora solisar. Snyggt och fräscht. Perfekt outfit om man ska shoppa och prova en massa kläder - inget att dra över huvudet, bara att knäppa upp! :-) Fast det vete 17 om jag inte skulle känna mig lite småknepig i en sån klänning. Lite oklädd liksom... som om man gick runt i en nattskjorta. Men den är ju snyggt insvängd i midjan i alla fall!

Dimmigt och fuktig luft idag. Solen lyser med sin frånvaro... Har nyss kommit in från en löprunda och sitter här vackert (hmm) rödrosig framför datorn. Nystretchad och nyduschad bör tilläggas. Och stärkt av en banan och ett glas mjölk. :-) Snart blir det riktig mat, i form av ugnsstekt lax, hemmagjort fluffigt potatismos, stuvad spenat och lättkokt färsk broccoli, blomkål och morötter. Gott och nyttigt så det förslår. Passar bra efter svullarkvällen igår med pizza, vin, ost och kex och på det chips, haha!

Åh neeej... ingen Velvet!!

image497Jaha, det var det. Min kära favorit Velvet blev slagen - ja till och med UTSLAGEN. Inte ens till Andra chansen kom hon, snyggingen med sin härliga danslåt och guldglittrande topp. Fnys!!! Istället blev det smilande Christer Sjögren med sin publikfriande tramslåt. Ryyys!!! Yrvädret Amy Diamond går ju an. Låten var ju faktiskt svängig och hon är riktigt proffsig. Undrar om hon tycker det är jobbigt att Luuk hela tiden envisades med sina skolskämt? :-) Gillar Luuk starkt. Älskar hans torra humor och enkla uppenbarelse. Sen tyckte jag charmisen Björn Gustafsson var hur skön som helst när han började dansa till Haddaways What is love. Och inledningen på melodifestivalen höll jag ju på att glömma, med Lasse Berghagen och Arja. Bondtema och allt - me like. Så jag är inte helt igenom bitter.

Höll dessutom på att skratta ihjäl mig efter den här dialogen i soffan då Christer Sjögren smilade runt på scenen under sin låt:

Jag: - Visste du att han använder sin frus cremer? (Det stod i en artikel i Damernas värld för flera år sen, vet inte riktigt varför jag lagt det på minnet...)
B: - Har han en fru?? Jag trodde han var en robot.
Jag: - Robot???
B: - Ja, men han ser ju ut som en sån där Bond-skurk som visar sig vara en robot.

Åt detta skrattade jag typ en kvart. Krävs inte mycket när jag druckit lite vin, hahaha. I och för sig inte annars heller... :-)

Vad tyckte ni om melodifestivalens första deltävling? Nöjda? Upprörda? Kanske ni inte bryr er alls om detta spektakel??

Bild:
Aftonbladet

Bästa Betsey Johnson

image495
Hon gör ju helt fantastiska klänningar, den här damen. Titta bara på dessa, är de inte helt ljuvliga!? Man kan riktigt höra hur tyll och siden frasar. Tänk att få svassa runt i en sån. Men vilken? Personligen är jag själv för närvarande helt kär i 3:an! Söt som socker!! Och i helt rätt färg... :-)

Bilder:
Style.com, Betsey Johnson

Ikväll smäller det...

image494
Ja, ikväll smäller det för då drar Melodifestivalen igång!! Första deltävlingen går av stapeln här i Göteborg. Jag är dock inte på plats utan nöjer mig med att bevaka från soffan. Älskar stämningen, spänningen, snacket innan, under och efter... Vem gjorde bäst ifrån sig? Vann rätt låt? Vem hade snyggast kläder? Samtalsämnena är oändliga när det gäller melodifestivalen.

Startfältet i denna deltävling är minst sagt blandat. Allt från Christer Sjögren med "I love Europe" (är det TILLÅTET med en sån insmickrande refräng??!) till pudelrock à la The Poodles och E-type. Tror det blir de sistnämnda och Amy Diamond som tar hem det ikväll. Själv håller jag tummarna för Velvet!

Vad tror du? Och har du nån favorit??

Bilder:
SVT

Ett verkligt soft tips!

image491Fortsätter temat "soft fredag" med ett budgettips. Har nog tjatat om hur bra denna produkt är förut och det är säkert många som redan testat den. Men det hindrar inte mig från att tjata lite mer - Nivea Soft är nämligen värd det. En helt underbar creme till ett underbart pris! Har använt den i flera år och tröttnar aldrig på den fräscha doften och den mjuka, lätta konsistensen. Funkar lika bra i ansiktet som på kroppen, eller som handcreme. Huden känns mjuk, återfuktad och inte ett dugg fet.

Jag brukar köpa tuben, använder den mest som nattcreme faktiskt (okej, jag VET att det finns massa seriösa nattcremer som gör underverk med huden, men jag har faktiskt väldigt svårt att sluta med denna creme på kvällen...). Perfekt att ha i väskan och med på resor, så smidig. Burken är utmärkt om man vill använda cremen som bodylotion. Exakt pris har jag inte i huvudet just nu, men det är inte många kronor jag brukar betala för tuben. Kanske runt 30 kronor?

Okej, nu har jag tjatat färdigt! :-)

Bild:
Nivea

Soft fredag

image493
Åh gud vad skönt med fredag!! I och för sig har veckan gått fort men jag känner mig faktiskt lite sliten. Rätt mycket på jobbet och har dessutom kört ganska mycket träning denna veckan, så nu känner jag att kroppen bara behöver vila. Ingen löpning ikväll, haha! Nu ska jag bara softa och njuta av att det är helg. Sitter här med en jättekopp te (nya sorten såklart) och iförd myskläderna. Glassrosa favorithoodien, vitt ribbat linne och grå raka mysbyxor. Sååå skönt.

Ikväll blir det soffan, TV, rött vin och lite goda ostar. Fortsätter därmed dagens smaskiga ätande som bland annat inneburit semla till fredagsfikat på jobbet och krämig skaldjurssoppa till lunch. Man får ju faktiskt unna sig ibland...  :-)

Ha en mysig fredagskväll!!

Bild:
Arla


Hiss, diss och en och annan snödroppe

image489
Vad tycker ni om de här byxorna från
Lindex? Jag tycker paper-bag-midjan är fin men ogillar starkt de slappa låren, 3/4-längden samt pressvecken... :-) Jag skulle känna mig jättekonstig i dem. Det är väl bara att konstatera att jag inte är nån byxtjej. Stuprör och raka jeans går väl an men annars...

Däremot gillar jag starkt den söta klänningen, också den från Lindex. Jättefint tyg och gullig spets längst ned! Skulle jag helt klart kunna tänka mig i vårgarderoben...

Vilken härlig vårdag det varit idag! Så underbart med solsken. Mitt på dagen var det riktigt varmt ju. Tog en härlig promenad med ett par kollegor på lunchen och vi bara gick där och njöt. Såg en hel del vårblommor också, känns ju mycket märkligt med tanke på att det endast är den 7 februari. Snödroppar bland annat, så söta!

image490

Bilden är i och för sig inte tagen just idag utan förra året. Men snödroppar som snödroppar, haha!

Och tänka sig - imorgon är det fredag igen!! Jag hänger inte med riktigt längre... Det innebär att det är väldigt kort tid kvar till första deltävlingen i melodifestivalen. Ni kollar väl??

Voyage x 3

image488Mmmm, köpte och testade ett nytt te idag. Voyage från Twinings med smak av kakaobönor, vanilj och kokos. Mums! Rekommenderas varmt! Fanns ett par andra sorter i samma serie, men eftersom jag älskar kokos var valet lätt. Är nog lika mycket te-tjej som kaffe-tjej. Fast kanske ändå liiite mer kaffe-tjej när jag tänker efter... Men jag har försökt minska mängden. Ett tag blev det mycket kaffe, till exempel när jag pluggade. Att hämta en kopp kaffe var ett välbehövligt litet avbrott från tentapluggandet. Men numera blir det nästan bara en kopp om dagen, brukar starta arbetsdagen med det. På kvällen blir det nästan alltid te. Jaha, nu var det slut på Mias kaffe- och terapport, jag förstår att intresseklubben antecknar febrilt... :-)

Okej, nästa Voyage - eller rättare sagt Voyage Voyage. Det vill säga Kate Ryans låt som peppar mig under löp- och powerwalkingrundorna. Love it! Får uppförsbackarna att bli lite kortare och stegen lite snabbare.
Lyssna här!

Vill också gå bland palmer på en sandstrand i solsken...

Super Tuesday

image487
Super Tuesday kallas denna dag i USA på grund av alla partiomröstningar. Jag tycker det är en supertisdag eftersom det är fettisdagen! Det vill säga semledagen med stort S!! Tjuvstartade i och för sig semleätandet för ett bra tag sen, men det är klart att man måste mumsa semla just idag. Idag testade vi de semlor som fick bäst betyg i Göteborgspostens semletest. B fick köa en bra stund, folk var som tokiga. Men semlor fick han köpt och supergoda var de!

En annan sak som måste lyftas fram en supertisdag som denna är den grymt söta, rutiga klänningen från
Topshop. Den är ju helt perfekt. Rutigt är helrätt och fickor är sött. Markerad midja också - snyggt. En sån klänning skulle faktiskt funka hela året om. Med kofta och stickade strumpbyxor på vintern och till bara, solbrända ben och ballerinor på sommaren. Den ÄR verkligen perfekt!

Blev det någon semla för dig idag?

Blå känslor

image486
Lite crazy med blått nagellack, men jag tycker det är kul! Tycker det blev riktigt läcker nyans med Depends variant. En smula metallic i också.

Dagens klädsel består av följande:
- Svart topp, LOGG/H&M
- Svart kjol, Kappahl
- Blått skärp, Lindex
- Blå strumpbyxor, Lindex
- Blått nagellack, Depend
- Halsband, Indiska
- Svarta stövlar, Sata

Inte så stor variation på färgerna alltså, hihi! :-)

Nu blir det snart en löprunda!

Tycker det var supernyss när det var måndag förra veckan och jag skrev att det snart är helg igen. Känns som om det är fredag eller måndag hela tiden, just nu går tiden väldigt fort!!

Ha en toppenmåndagkväll! Kramar till er!!

En jordgubbsdröm och blått nagellack

image485
Blev en lyckad träff på stan. Fika på Le Pain Francais på Engelbrektsgatan (fantastiskt gott bröd och en jordgubbsdröm som avslutning, smälte praktiskt taget i munnen...). Blev "shopping light" för min del idag, men det är svårt att hålla sig när det finns så vansinnigt mycket fina saker. Såg bland annat en helt fantastiskt blommig klänning från Rules by Mary på MQ, precis som en sommaräng... Vill ha, vill ha! :-)

Men inga kläder till mig idag, koncentrerade mig istället på att agera personal shopper och smakråd åt J. Blev en hel del, bland annat en underbar himmelsblå slätstickad tröja på Brothers som klädde honom mycket bra. Själv köpte jag tre söta trosor på Kappahl (ett par rosa såklart), ansiktstvätt från Nivea och ett coolt mörkblått nagellack från Depend. 

Dagens outfit är casual och skön:
- Stickad beige kofta med "guldskimmer" (framgår inte så bra på bilderna), Lindex
- Vit långärmad topp, H&M
- Svarta stuprör, Åhléns
- Berlockhalsband, Indiska
- Glasögon, Gucci
 

Söndagsmys

image484Har sagt det förr, men jag ääälskar långfrukostar. Så himla mysigt och gott. Härligt att sitta länge med god gröt eller fil/yoghurt+flingor (min senaste favorit är den osötade müslin med hallon och hjärtformade flingor i knallrosa paket från Frebaco), kokt ägg, juice, smörgås... Och så morgontidningen förstås. B lyckas alltid sitta och hålla längst på del 2 där ekonomi och SPORT finns. Jag är fascinerad av hur intressant det kan vara att läsa alla dessa tabeller och resultat. Själv föredrar jag nöje, livsstil och relationer, mohahaha! :-)

Ska lite senare åka in till stan för en runda med fika, promenad och lite shopping. Ska träffa bror min, kul!

Önskar er en riktigt mysig söndag!

Bild:
Arla.se

Sense and Sensibility...

image483... eller Förnuft och känsla som den heter på svenska. Klassikern av Jane Austen! Har aldrig läst boken (försökte en gång läsa en annan bok av henne, Stolthet och fördom, fast jag kom inte så långt, blev helt snurrig av alla namn), men har däremot sett filmatiseringen från 1995 ett par gånger. Med skådespelare som Emma Thompson, Kate Winslet och Hugh Grant. Ibland är det skönt att se såna filmer tycker jag. Alla pratar så fint och belevat och uppför sig (oftast i alla fall) så sedesamt. Sedan är det ju så ofta så vackra miljöer, ståtliga gamla hus, baler, vackra gammaldags kläder...
Den får det bli ikväll! Visas på SVT2 kl. 21.05!

Var ute och sprang förut. Backträning. Det är precis lika jobbigt som det låter, haha... Jag brukar köra så många gånger jag orkar uppför och nerför en lagom brant backe här i närheten. Snabb takt uppför och lite lugnare nerför så man kan återhämta sig. Min drivkraft är känslan jag har när jag är på väg hemåt och resten av kvällen. NÖJD! :-)

Ikväll ska vi äta skagenröra med skivat kokt ägg på gott, nybakat bröd. Bland det godaste jag vet!

Inspiration: Marc by Marc Jacobs

image482
Gillar verkligen Marc by Marc Jacobs vårkollektion! Prydligt, piffigt, starka färger blandat med marinblått och beige, söta små klänningar och kjolar... Helt i min stil. Dessutom är de flesta plaggen lättburna!
Här kan man se fler bilder.

Och här kommer lite budgettips i sann Marc by Marc Jacobsstil:

- Tvåfärgade pumps från Din Sko.
- Söt röd rosett från Urban Outfitters.
- Underbar prickig klänning med markerad midja från Topshop.
- Trefärgad kuvertväska från Topshop.
- Gula skor med rosett från Asos.
- Rött skärp från Ellos.
- Knallblå örhängen från Urban Outfitters.

Lördags-vill-ha

image481
Bara några "småsaker" som jag fastnat för. Får bli lördagens önskelista, haha! :-)

- Ballerinor är klara favoriter på mina fötter. Bekväma (oftast i alla fall), piffiga, passar till det mesta. Dessa med stenar från
Marc by Marc Jacobs vill jag ha sååå mycket! Vansinnigt fina!
- Vit fräsch topp med gulligt sidenband från Topshop.
- Den ceriserosa väskan från Miu Miu är allt annat än diskret. Åh, den ser ut som en jättestor godisbit, jag vill nästan bita i den... öh, eller nåt. Supersnygg är den i alla fall!
- Behöver inom kort köpa ny mascara. Funderar på om jag ska inhandla en lyxigare variant, som till exempel den här från Chanel, eller om jag ska fortsätta med min budgetmascara Great Lash från Maybelline (som jag är riktigt nöjd med)?

Blåser (som vanligt känns det som) jättemycket, men nu skiner faktiskt solen. Känner mig både solfattig och i behov av rörelse efter den underbara semla jag nyligen smällt i mig. Nu blir det powerwalk!!

Hoppas ni har en skön lördag!

Skiftande toner

image480
I vår ser vi både mycket av klart avgränsade blockmönster och tonade, skiftande, färggraderade kombinationer. Precis som vattenfärger man blandar!

- Regnbågsskiftande klänning från
Maison Martin Margiela
- Pumps från Topshop
- Fantastisk kreation från Zac Posen
- Coola skiftande strumpbyxor från Christian Lacroix
- Plastig väska från Wedins

Vad tycker du om denna trend?

Dagens... i solen!?

image479
Hm,
det här var ju roligt!! Idag hamnade jag vid havet en solig sommardag. Långt från mörker, storm och regn...

Mönstrad klänning, Lindex
Svart linne, Only
Strumpbyxor, Lindex
Halsband, present
Klocka, Champion
Armband, present

Lite rosa fredagsshopping - me like!!

image478
Förutom den knallrosa vattenkannan (är den inte läcker!?? Nu kommer mina växter bli ÄNNU gladare när de får vatten, haha) från Åhléns och den piffiga anteckningsboken (perfekt på jobbet) inhandlades även två mjuka, mysiga badlakan, svarta strumpbyxor samt ett par kleinblå strumpbyxor för 10 kronor. Ja, 10 kronor. Lindex är galna med sin rea på rea på rea... eller vad det nu är. Kalasfina, super till svart klänning/kjol!!

Hade nya klänningen idag, kändes mycket trevligt. Lägger upp en dagens sen.

Är det inte UNDERBART att det är fredag!?

Kram på er!!!