Storm IGEN!?

image477Hjälp vad det blåser här nu!! Och regnet smattrar mot fönstrena. Riktigt otäckt med alla dessa stormar.

Håller mig inne ikväll och softar i rosa hoodie, mysbyxor och tofflor. Läser Sofis mode (har mest hunnit bläddra i den innan) och tar en stor kaffe. Kanske blir lite styrketräning sen. Men ingen löpning ikväll! :-)

Apropå Sofis mode gillar jag den skarpt. Kanske inte så uttömmande artiklar men det är TIPSEN jag fastnar mest för. Älskar tips, haha! Gillar att tidningen är färgglad och lätt att ha i väskan, och gillar alla överblicksbara "plockjobb"/collage eller vad man nu ska kalla dem. Välstylade modereportage med modeller i konstiga vinklar med en tjej på varje sida är nog snyggt och inspirerande, men jag dras alltid till sidor med många roliga tips och notiser!!

Skärp dig Mia!

image475
Man kan faktiskt fortfarande hitta ett och annat fynd i butikernas reor. Idag traskade jag in på Lindex på lunchen för att kolla om där fanns något bra skärp. Var på jakt efter ett smalt sådant. Kom ut med tre stycken - ett svart "krokodilskinnspräglat", ett kornblått och ett silvergrått. Och 44 kronor fattigare. Kalasbra! Jag menar, 44 kronor för tre skärp, det är ju ingenting! De kommer bli välanvända, det känner jag på mig. Perfekt till mina vippiga kjolar, och det blå blir nice till svart klänning till exempel.

Ikväll är jag i New York...

image474

...eller också tycker jag bara det är vansinnigt kul att leka med Photoshop. :-)

Blev helt enkelt väldigt inspirerad av högshustrycket på dagens topp. Vips så hamnade jag på Fifth Avenue!

Dagens outfit:
- Mönstrad topp, Monki
- Chockrosa kofta, JC
- Svart kjol, Kappahl
- Strumpbyxor, Lindex
- Armband, present
- Klocka, Champion


Idag tänkte jag ta en vilodag, har tränat flera dagar i sträck. Tydligen traskat en hel del ändå för stegräknaren visar just nu på 12 143 steg... Igår var det nog rekord för min del sen jag börjat räkna steg, då läste jag av drygt 20 500 steg innan jag hoppade i säng. Men så sprang jag långa rundan igår också. Ikväll ska jag som sagt ta det lugnt, att styra stegen till soffan för att slå på TV:n och spana in friidrottstävlingarna från Scandinavium blir min motion. :-) 

Ladda med energi

image473

Sådär ja, nu var måndagen nästan avklarad då, snart är det helg igen, haha! :-) Idag hämtar jag energi från följande saker:

- Lever fortfarande på den fantastiska vårdagen igår med sol i mängder och klarblå himmel
- Inhandlade nyaste numret av Runners World. Massa matnyttiga tips.
- Energimaxar med keso och frukt till mellanmål. Gott, enkelt och nyttigt. På bilden är härligheten toppad med hasselnötter men jag föredrar valnötter. Innehåller nyttigt fett och är dessutom supergott. Gillar dem i fil med müsli också!
- Rosa träningskläder piggar upp mig i alla fall! Själv kör jag med knallrosa sport-BH och ljusrosa tee.
- Joinade stegräknarutmaningen på jobbet idag. Våningsplanen tävlar mot varandra i en vecka... :-)
- Kokosdoftande favoritduschtvålen från Yves Rocher efter träningen. Kokos = gott!
- Peppande musik under löppasset som vanligt. Kan inte klara mig utan det, i alla fall inte mörka januarikvällar.

Har du något bra energitips?


Bilder: Privata,
runnersworld.se, stadium.se, arla.se

Inte ett moln, så långt ögat kan nå...

image472
Vilken härlig, solig söndag det blev här! Underbart. Jag och B åkte hem till mina föräldrar. Lillebrorsan var också där. Som vanligt trevligt och mysigt. Gott att äta och en maratonpromenad efter det. Men det kändes som om man kunde gå hur långt som helst - så fantastiskt skönt med sol och blå himmel! Märks hur solfattig man är. Tog varje chans att vända mitt vinterbleka ansikte mot solens strålar. Som ni ser invigde jag nya MQ-toppen idag, jätteskön! Till blev det svarta stuprör och nya, färgglada armbandet.

Hoppas ni också haft (och har!) en skön söndag!!


Färgklick i köket

image470
Den här skålen är en riktig klassiker. Margrethe-skålen designades 1950 av Sigvard Bernadotte och Acton Bjorn och funkar fortfarande. Av melamin med gummiring under, praktiskt så det förslår. Finns i olika storlekar och, som synes, även i olika färger! Dessa karamellsöta färger är nya och lyser upp i köket. Frågan är - ljusrosa, lila eller chockrosa? Eller kanske ändå klassikerna rött eller vitt? Åh, ständigt dessa val man måste göra! :-)

Bilder från
inreda.com

Vad fanns i påsarna?

image469
Jo, gårdagens shopping resulterade i:

- Mönstrad klänning från Lindex. Värsta fyndet - halva reapriset!! Lite lagom halvflummigt psykedeliskt mönster. Gillar färgerna också, snyggt med det chockrosa som lyser upp.
- Oversizetopp med coolt tryck från MQ. Skönt och mjukt tyg.
- Topp med karakteristiskt tryck från Monki. Jag lyckades klara mig från att bli sjösjuk eller snubbla på nån av de uppstickande sakerna i golvet när jag gick runt där inne. Känns som att komma in i ett drömtillstånd i alla fall när man är i den affären. Ni som varit inne i Monki i Passagen i Götet vet vad jag menar... :-)
- Glammig musmatta till skrivbordet på jobbet. Från Åhléns.

Här öser regnet ner och har gjort så hela morgonen. Verkar inte som det ska sluta i första taget... Njuter av ledigheten i alla fall!

Ha nu en riktigt skön lördag!!

Så härligt!

image468
I alla fall inte på ett tag... :-)

Vaknade och hade en så bestämd känsla av att det var söndag idag. Blev överlycklig när jag sedan insåg att det ju bara är lördag - ljuvligt. Om en stund blir det långfrukost med hela kitet (gröt, kokt ägg, juice, morgontidning...) när B nu kan tänka sig att gå upp... Han förstår inte riktigt min morgonpigghet. Hoppade ur sängen vid åtta idag. Nästa steg blir att fylla på kylen, den ekar rätt tom just nu (men frukost blir det i alla fall, skönt). Annars blir det en soft dag idag, med fikaträff igen (jag älskar fika, är en riktig fikatjej - få saker går upp mot att sitta och prata och skratta över en latte eller te på nåt mysigt café), lite hemmaspa med bad, ansiktsmask, manikyr och pedikyr, kanske hinner med ett träningspass, och sen filmkväll.

Så, vad gör ni en dag som denna?

I love fridays!

image467
Åh, vad härligt!! Det är freeedag, jag är nyklippt och nyslingad (så underbart att bli ompysslad av min supergulliga och duktiga frisör!), lönen har kommit, jag har shoppat, helgen är här med diverse trevliga sammankomster, det är Let's Dance på TV... Nu ska jag sjunka ner i soffan, vila mina trötta ben och fötter (en intensiv runda på stan ger många steg på stegräknaren, hihi) och njuta av lite gott rött i glaset.

Vad som finns i påsarna? Fortsättning följer... :-)

Fredagskram!!


Varför löpning?

image464
Notera: ny kategori!! Under Mia tränar kommer man att kunna hitta lite allt möjligt som har med träning och hälsa att göra. Mycket pepp och inspiration och många tips som rör träningsglädje. Kanske även ett och annat hälsosamt recept! Självklart blir det mycket löpning i denna kategori eftersom jag själv är så inne på det. Jag kan tänka mig att det finns flera som, när jag euforiskt beskriver det senaste löppasset, undrar vad det är för kul eller bra med löpning egentligen. Det verkar ju mest jobbigt, enahanda och trist kanske ni tänker. Eller också kanske ni tänker att det kanske inte vore så dumt att testa?


Själv har jag blivit helt biten av det här med löpning. Ofta går jag och längtar en hel dag när jag vet att jag ska ge mig ut och springa på kvällen. :-) Det kan ta en period av träning innan man känner så, men när man väl gör det känns det nästan som en seger tycker jag. Man får ju så mycket tillbaka när man tränar löpning. Här är nio starka skäl till att köra igång med löpning:

- Förbättrad kondition
Man orkar mer i vardagen och blir inte superflåsig efter att ha sprungit för att hinna med bussen eller av att gå i trappor.

- Bättre motståndskraft - mer sällan sjuk!
Löpning stärker kroppens immunförsvar, vilket bla innebär att löpare är mer sällan förkylda. Dessutom är det ju faktiskt så att man är starkare och återhämtar sig bättre om man är vältränad! Det kan vara bra om man hamnar på sjukhus för en operation eller liknande.

- Gladare och mer harmonisk
När man springer ökar mängden endorfiner i blodet, vilket innebär att humöret får en kick! Dessutom bidrar löpning till att driva bort stress, ångest och nedstämdhet. Det här är en av de starkaste anledningarna till att jag löptränar. Jag kan vara ledsen, arg eller orolig, men det slår nästan aldrig fel - när jag kommer in efter en löprunda känner jag mig mer harmonisk! Jag tycker också att det känns som om humöret i allmänhet påverkas då jag löptränar. Jag känner mig lugnare och gladare men samtidigt energisk och pigg, en oslagbar kombination!

- Kreativt tänkande
Under en löprunda går man efter ett tag in i ett "omedvetet tillstånd" där andningen känns friare och hjärnan arbetar lättare. Möjligheterna till kreativ problemlösning ökar helt enkelt!

- Starkare benstomme
Regelbunden löpträning ger starkare muskler och benstomme och bidrar även till att förebygga benskörhet.

- Lättare att komma i form
Vill man åt eventuella bilringar eller diverse valkar är löpning toppen. Musklerna stramas upp och fettprocenten i kroppen sänks, vilket innebär mer slimmade konturer!

- Bättre självbild
Löpning kan bidra till en bättre självbild, både kroppsligt och själsligt. Man känner sig mer samspelt med sin kropp och känner glädje och stolthet när man märker hur man orkar mer och mer.

- Friskare hjärta
Regelbunden löpning minskar risken för blodpropp i hjärtat och andra hjärt- och kärlsjukdomar.

- Det är roligt!
Sist men inte minst - löpning är kul!! Det är härligt att komma ut i friska luften och få en massa intryck, och det är underbart att känna glädjen över att orka upp för en backe som man kanske inte orkat med tidigare. Det är en ljuvlig känsla att springa längs en vacker väg, lyssna på peppande musik och känna sig stark och frisk. Dessutom är löpning lätt att variera - du bestämmer själv vart du vill springa, hur fort du vill springa, om du vill springa vissa bitar och gå vissa bitar... Löpning är frihet!!!


Fortfarande inte riktigt övertygad? Nästa gång tänkte jag komma med lite mer konkreta tips hur löpningen kan bli ännu roligare!

image465

Källor: Löparens nya handbok, Runners World nr 7/07 samt egna erfarenheter!

Bilder från
Ellos samt Stadium


Färg idag igen!

image462

Nej, såhär såg det INTE ut idag utan här har regnet envist smattrat på fönsterrutorna och himlen varit tråkgrå. Bilden ovanför är tagen en solig kall dag 2006. 11 mars för att vara exakt. Visst är det vackert men i mars vill jag ha VÅR! :-)

Dagens outfit:
- Lila topp, Kappahl
- Vitt linne, Vila
- Grå kjol, H&M Trend
- Scarf, Pieces Accessories
- Strumpbyxor, H&M
- Skärp, H&M


Färgmatchad till max?

Brrr, imorse var det kallt. I och för sig, 6 minusgrader är väl inte sådär superkallt. Men om man är van vid plusgrader och milda vindar känns det så! Så jag klädde mig varmt i fuschiarosa lammullströja och rosensjalen från Indiska. Färgmatchade med nya armbandet. Nästan lite överdrivet färgmatchat kanske! :-) Till blev det svart kort kjol, svarta stövlar och (oväntat nog, haha, man ser mig sällan i jeans numera) svarta strumpbyxor. Dubbla såklart nu när det är kallt.

Shit, läser av stegräknaren nu, hittills idag har det blivit hela 12 411 steg! Det här var ju riktigt kul. Rekommenderar er verkligen att skaffa en!! Kanske inte var så dum julklapp från jobbet ändå. Fast gångstavarna som vi fick i samma paket har jag inte testat än. Känns inte riktigt som om det är min grej. Fast det ska ju tydligen vara så enormt effektivt att powerwalka med stavar...

Sött möter tufft möter bohem möter klassiskt...

image459

Jepp, det här blev en salig blandning. Men rätt kul! Gillar hur den lite mer strikta pennkjolen bryter av mot den rockigt tuffa skinnjackan... och hur de små söta fjärilsörhängenas rosa nyans går igen i nagellacket... Galet men ändå rätt genomtänkt, alltså.

- Skinnjacka,
Urban Outfitters
- Randig scarf, Topshop
- Tee med skön katt, Topshop
- Örhängen, åsahjärtaniklas/Accessora
- Läderväska, Topshop
- Svart pennkjol, Miu Miu
- Höga stövlar, Sergio Rossi
- Nagellack "Shimmering Hot Pink" från Clarins/Strawberrynet.com

Tisdag

Okidoki, så det är tisdag idag! Snart helg igen, eller hur? :-) Försöker komma på lite fler positiva saker:

- Ska klippa och slinga mig på fredag. Ska bli underbart!
- Lön på fredag!!
- Läste av stegräknaren igår innan jag lade mig: 11 646 steg gick jag igår. Nöjd eftersom jag hade 10 000 steg som mål!
- Fikaträff på torsdag
- Ser ut att bli en solig (dock kall) dag idag

Vid närmare eftertanke var det ju inte många av dessa saker som berör just DENNA dag, haha! :-) Men det ska nog bli en bra dag idag ändå...

Ha en finfin tisdag!

Jag räknar steg och får rolig post igen

image458
Ja, det är ju i och för sig inte JAG som räknar stegen, utan den lilla fiffiga stegräknaren som jag idag haft fäst på min kjollinning. Ni kan se den om ni tittar noga på bilden på mig. Mycket piffig accessoar. Man blir nästan lite besatt av att kolla hur många steg man gått och av att ta ännu fler. Nu känns det ännu mindre lockande att ta hissen istället för trapporna! :-)

Det läckra armbandet klickade jag hem från
Sweet Susie härom dagen, och idag låg det alltså i vår brevlåda när jag kom hem. Smidig och bra service samt snabb leverans, det gillar jag! Fastnade för armbandet när jag kollade runt i webshoppen för ett tag sen och har inte kunnat glömma det...

Dagens outfit är enkel men skön:
- Svart kjol, Kappahl
- Rosarandig topp, Ralph Lauren
- Strumpisar, Lindex
- Klocka, Champion
- Pärlörhängen, present

Önskar er en mysig måndagskväll!

Söndag kväll

image457Har precis ätit mackor, druckit te och mumsat på en saftig, c-vitaminspäckad apelsin. Söndagkväll igen - tycker ju det nyss var fredag morgon. Helgerna går bara för fort, det är ett faktum... Fått gjort en hel del i alla fall, inte minst träningsmässigt:

Fredag: Löpning ca 4 km, invigde nya skorna = ljuvliga

Lördag: Långpromenad i solen med mamma som var här, samt styrketräning på e.m.

Söndag: Efter semlan kände både B och jag att vi var tvungna att röra på oss så vi tog en cykeltur. Jättehärligt! Dessutom tog vi en "paus" från cyklandet i form av en powerwalk längs en motionsslinga, sen cykling hem igen. Kul att utforska områdena här omkring, även om vi bott här ett tag nu så hittar man fortfarande nya vägar och områden! På kvällen: Löpning 1,2 mil. På min spellista idag fanns bla Kate Ryan, Nelly Furtado och Lena Philipsson ("Det gör ont", hehe) samt lite mer heavy stuff i form av Metallica (från "svarta albumet") och Nightwish.

Dessutom har jag äntligen bekantat mig med stegräknaren som var en del av julklappen från jobbet. Mätt mina steg och knappat in det som ska knappas in i denna lilla apparat. Blivit inspirererad både av kollegor och sweet
Malin. Ska testa den imorgon, får se hur många steg jag kommit upp i när dan är slut! :-)


Sommardrömmar

image455

Ja, jag är galen. Vi är fortfarande inne i januari och här kommer jag med ett sommarcollage. Men jag längtar ju så! :-) Efter bruna ben, doften av hav, solmogna jordgubbar... En sommardag i skärgården vill jag gärna vara klädd såhär:
- Sailorinspirerad topp från
Marc by Marc Jacobs
- Jeansshorts från Topshop
- Vita tygskor från Topshop
- Armband från CC Skye

Semlor och vårkänslor

image454Nu har jag och sweet darling varit och storhandlat på Coop i bästa svenssonstil. :-) Vi riktade in oss på en massa nyttiga hälsosamma saker - vagnen blev full av apelsiner, tomater, broccoli, paprikor, keso, kyckling, Wasa Sport... Men så gick vi förbi semlestället. Så klart att två maffiga semlor med gudagod mandelmassefyllning fick följa med hem...

Förresten så har jag seriösa vårkänslor! Imorse när jag duschat och stod och sminkade mig med badrumsfönstret på glänt kvittrade fåglarna för fullt utanför. Igår såg jag en fluga på husväggen. Och det är något i luften... och ljuset är så våraktigt... Underbart!


Gillar du semlor?

Budget vs lyx - vita blusen

image453
Vilken väljer du?
Lindex plånboksvänliga variant eller See by Chloés lyxiga som visar lilla magen? Ytterligare en bonus med den högra är att man får en promenad till kemtvätten. Lindex blus (även den i 100% bomull) får man vackert stanna hemma och tvätta i 40 grader. :-)

Årets majblomma

image452
Såhär ser årets majblomma ut. Riktigt stylish tycker jag, gillar färgkombon svart/lila/rosa. Söt att fästa på jackan eller väskan! Och så köper man ju den för en bra sak också. Jag har sparat en del majblommor som jag köpt/fått genom åren, och använder dem just nu till att nåla fast bilder på min anslagstavla i syrummet! Brukar klippa ur och spara en massa fina och inspirerande bilder då jag rensar bland mina tidningar och sätter upp en del av dem för att njuta av dem extra mycket, haha!

Här kan man läsa mer om majblomman och verksamheten.

Vårfina klänningar!

image451
Har valt ut ett gäng klänningar (samt några accessoarer) som jag gillar skarpt och som jag tycker förtjänar att lyftas fram! Mestadels budget faktiskt! :-)

- Svarta blanka pumps från
Jimmy Choo som förmodligen inte är lika bekväma som mina nya Nike Air, men betydligt piffigare!
- Oerhört söt vit klänning i lager från La Redoute. Trevligt pris dessutom!
- Gulligt hjärtarmband som även finns i silver, budgetkap från H&M!
- Chockrosa partyklänning från Monsoon. Jag älskar rosetter i vanliga fall men här skulle jag nog faktiskt skippa sidenbandet i midjan, tror klänningen skulle vinna på det!
- Den kornblå klänningen från H&M har det bloggats en hel del om, men jag var bara tvungen att ta med den för jag tycker verkligen den är ursöt!
- Från H&M kommer även den här gula virkade klänningen. Finns även i vitt eller svart!
- Billigast av alla är ju ändå den här blommiga klänningen från Ellos (finns enfärgad också) för 99 pix!
- Flätat skinnarmband från åsahjärtaniklas, finns hos Accessora.
- Svart superläcker liten klänning från Paul & Joe.
- Knalligt rosa lack med metalliceffekt från Essie, nyansen heter Can't Filmfest.

Storm och Foppatofflor

Har nyss kommit in från löprundande nya skorna testades. Sitter här nyduschad och med fuktigt hår - det regnade sådär underbart tätt, tätt då jag var ute. Man kan nog undra vad det är som driver en löpare att gå ut och springa när det är fredagkväll, mörkt ute och duggregn... Nu skulle jag ju i och för sig testa skorna, men jag tror nog jag ändå hade stuckit ut. :-) Det är inte en myt att löpningen nästan blir som ett gift efter ett tag... Jag håller förresten på att fundera ut ett (förhoppningsvis) peppande inlägg om varför man ska springa som kanske kan locka någon till att börja. Håll utkik, hehe! ;-)

Skorna kändes riktigt bra. Sen tar det ju alltid ett tag innan man riktigt "sprungit in" nya skor, men detta lovar gott!

Man kan förresten inte tro att det ska bli storm i natt. Hela dan har jag hört folk prata om stormen som närmar sig västkusten och stora rubriker har lyst i ögonen på stan. Just nu blåser det knappt nånting här. Jag hoppas verkligen att det inte blir lika illa som de säger. Det är så hemskt när man hör om skador eller olyckor som skett på grund av stormars kraft.

Måste bara berätta en kul men weird grej. I morse då jag stod och väntade på bussen i stan skulle det dröja några minuter tills den kom, så jag spankulerade runt och kollade i skyltfönstrena i närheten. Då ropar en man till mig som står några meter bort:
- Jag har också strumpbyxor på mig idag!!
Och så sticker han fram en strumpbyxeklädd fot ur en Foppatoffel. Sååå klädsamt.
- Jättepraktiskt!! fortsätter han glatt och ler stort.
- Eh, ja, verkligen! säger jag med eftertryck och ler lika stort jag (fast påklistrat).
I samma stund kom bussen.

Vad tror ni? Det kanske är strumpbyxor i Foppatofflor som är vårens grej?  :-)

Flärd & nytta, billigt & dyrt

     
 

Yes! Jag fick äntligen köpt nya löparskor igår. Denna gången blev det Nike Air Perseus och jag hoppas innerligt att jag ska slippa det skoskav som jag fick av mina förra Adidas. Har nyligen fått höra att Nike i allmänhet gör lite smalare skor vilket nog är en fördel för mina fossingar. Ska strax ge mig ut och testa dem, återkommer med rapport! :-)

I övrigt har jag fyndat. Värsta reakapet inne på Kappahl: en lila bomullströja (nog snyggt med vitt ribbat linne under) med sött rynk i ringningen för 34 spänn. Var inget att tveka på direkt, jag behövde dessutom fler långärmade tröjor och toppar. Sen en superfin sjal från Pieces Accessories (inköpt på Foji på Kungsgatan) i härliga färger. Och så en likadan mössa som den som jag slarvigt nog tappat bort nyligen. Köpte min förra på Kappahls pojkavdelning och har använt den sååå mycket. Lagom varm och lite småkul med det trycket. Den inhandlades förra vintern och jag blev glatt förvånad då jag idag upptäckte att de hade likadana mössor i sortimentet även denna vinter!

Tulpaner och Let's Dance

image444Tulpaner är verkligen vackert tycker jag, och dessutom visar de ju på att våren är på väg! Jag tycker färgglada tulpaner är superfint - gula, rosa, röda, orange... men just nu är jag inne i en period då jag dras till de vita. Så stilrent och fräscht med ett stort fång vita tulpaner i en enkel glasvas!

Äntligen fredag. Ljuvligt!! Blir en myskväll hemma med gott att äta och dricka, och så måste jag förstås kolla in Let's Dance. Vem åker idag? :-)

Lite senare ska jag visa vad jag shoppat!

Time for fika!


Haft en otroligt intensiv dag. Pust!! Full fart på jobbet och full fart i mitt huvud. Tankarna bara fladdrar runt, fokusera fokusera! :-) Resten av dagen ska jag i alla fall tillbringa i shoppingens och fikats tecken. Ska snart träffa en kompis på stan och ser fram emot mycket prat och skratt som det alltid blir när vi ses. Härligt!

Vad gör ni ikväll?


Bild från
Arla.se

Sött stickat

image443
Tre vårfräscha koftor i vitt från
Lindex som jag gillar skarpt! Säkert jättefina till mörkblå skinny jeans...

Kände mig stressad och uppe i varv idag igen när jag kom hem. Drog med mig B ut i blåsten för en kort och rask promenix och sen in för att tappa upp ett bad. När jag slappat lagom lång stund i det väldoftande skumbadet kröp jag i mjuka myskläder och drack en stor kopp te. Känner mig lugn och avslappnad nu. Jag älskar vårt badkar!! :-)

Purple velvet

image442
Dagens outfit: Jo, det är faktiskt en lila sammetskjol (apropå rubriken) som jag har på mig idag. Men den ser inte så lila ut på bilderna. Den är i alla fall ett reafynd från H&M som jag inhandlade förra hösten och som mestadels hängt i garderoben. Men så kapade jag den 1 decimeter och nu känns den riktigt bra. Gillar de två knappraderna! Till blev det tee från Zara, svarta lilla favoritkoftan och halsband från Kicks.
Dagens lunch: Jajamän, idag blev det redig husmanskost. Köttbullar, mmm vad gott.
Dagens läsning: Drömmer mig bort i Tove Hem och trädgård.  Reportaget Vita nyanser fick i alla fall mig att glömma mörkret och regnet utanför fönstret. Fräscht och härligt!
Dagens vill ha: Kan bara inte motstå den här söta puderdosan från Anna Sui. Går att beställa från
Strawberrynet.com.
Dagens TV: Ja, vad ska man välja ikväll? K-G Bergström (som bla intervjuar Charlotte Kalla) eller Carolina Gynning? :-)

Bilder: Privata, TVplaneten.se, Strawberrynet.com, Arla och Tovemagazine.se

Kanske inte supernyttigt men oj så gott

image441
Nej, jordgubbs-yoggi är väl inte det bästa för tänderna... Men det är gott. Och rosa. Och müslin med sina söta hjärtformade flingor är faktiskt osötad, haha! :-)

Ett givet soundtrack till den här kulinariska måltiden är förstås Pratar Med Min Müsli (Hur Det Än Verkar) med Per Gessle...

Running girl

Gah, känner mig minst sagt uppe i varv just nu. En sån där dag idag när tiden bara flyger ifrån mig. Har i och för sig fått gjort en hel del, vilket känns bra. Nu har jag hoppat ur dagens jobboutfit (svartvitrutiga, veckade kjolen tillsammans med svart långärmad topp och berlockhalsband) och istället skuttat i löpartightsen. Jo, jag springer i tights. Svarta. Var motståndare i början men insåg till slut att tajta löparkläder (som andas, givetvis) ÄR bäst. Inget som fladdrar eller prasslar eller känns tungt.

Så nu ska jag ge mig ut i mörkret med musiken som enda sällskap. Blir en skön blandning ikväll, allt från Amy Macdonald och Ulf Lundell till Gamma Ray och Scorpions. :-) Here we go!

Ha en mysig kväll, kramar till er!!

En LBD, fyra stilar

image440

En
"favorit i repris", haha! Alltså ett plagg i fyra olika kombinationer. Denna gång kör jag på LBD - Little Black Dress. Garderobsräddaren, plagget som funkar i princip hur som helst, när som helst och var som helst. Går att förändra i det oändliga och blir aldrig omodernt. Blir helt enkelt aldrig fel! Denna svarta klänning kommer från James Perse. Jag tycker den här modellen är perfekt - den är elegant och lite mer "klädd" med 3/4-ärmar men samtidigt lätt att vara casual i!

1. Piffig och söt med ceriserosa kofta från H&M, svarta örhängen i form av rosor från Monsoon Accessorize samt ballerinor från Topshop.
2. Rocktjej i svarta häftiga stövlar från Topshop, nitbälte från Ellos och sotiga ögon med hjälp av Chanels skugga Ebony.
3. Cool med lite bling-bling i guldmönstrad hoodie från Forever 21 och rejäla örhängen från Asos.
4. Sofistikerad i metallic i form av pumps från Sergio Rossi, klocka från Marc by Marc Jacobs/Mrs H och silverlacket Loophole från Essie.

Julen åker ut

image439Här fejas det och piffas för fullt. Nu ska varenda liten julsak ut (inklusive vår gran som varit så superfin men som nu barrar för fullt)!! Rätt skönt att städa bort julen också. Nu vill jag ha vår och ljusa dagar, åh vad jag längtar. Idag öser regnet dock ner och det är grått, grått, grått. Trött på det här nu!

Myser i sköna men oglamourösa städkläder; vit bastopp från JC, svarta mysbyxor från H&M, håret i hästsvans (hör ej till vanligheterna) med ceriserosa hårband och svart/vita prickiga strumpor. Helt klart är att den knallcerisa sopborsten med skyffel här intill skulle göra det hela ännu piffigare. Kommer från
Inreda.com.

Nej, nu ska jag fortsätta att packa ned adventsljusstakar och sätta fram våra vita, fräscha lampor. Så härligt!

Ha en mysig lördag, vare sig ni städar eller gör nåt annat!!



"Jättegott!"

image438
Imorgon börjar ju alltså Let's Dance. Tycker det är lite kul att Tina Nordström är med. Jag har alltid gillat henne, hon är kul och charmig och lagar god mat. Inte för att jag har testat alla hennes recept men det mesta hon lagar till ser gott ut! Jag har ju dessutom förutsättningarna att prova - som ni ser på bilden längst upp till vänster har jag typ allt hon har gett ut, haha... Fått hennes kokböcker i julklapp flera år i rad... fick t.o.m en dvd av mamsen och papsen för några år sen med avsnitt från serien Mat! :-) Så jag får nog hålla en extra tumme för Tina nu. Ska bli skoj att se årets övriga deltagare också förstås. Förra säsongen gillade jag nog Anna Sahlin bäst, hon var superduktig och tjusig!!


Bilder:
TV4.se, privata

Som en karamell i regnet

image437Regn, regn, regn. En så gråruggig och blöt dag det varit idag. Lite lättare hade det kanske känts om man haft den här knalligt ceriserosa regnkappan från Chloé. Tror nog man skulle pigga upp både sig själv och andra om man kom klädd i en sån lysande, glad färg. Snygg - ja. Praktisk - vid närmare eftertanke, nja. Det är ju helt klart en "snyggregnjacka". Ingen huva, öppen i halsen, 3/4-ärmar... :-)

Själv var jag inte lika färgglad i mitt klädval idag. Dagens outfit bestod av grå kort tweedkjol med svart sidenband i midjan (lätt paper-bag-waist-effekt, hehe), svart långärmad topp, svarta strumpbyxor, svart kappa... Men jag hade min färgglada YSL-scarf som lyste upp i alla fall. Älskar den - mest röd men en del gult, lila, blått, grönt... Mmmm! Och så hade jag förstås mitt nya fina halsband. Love it!!

Nu har jag i alla fall svidat om. Sitter här i svarta mysbyxor och rosa hoodie. Mjukt och skönt. Funderade först på en powerwalk men det blir nog att landa i soffan med en hög glassiga tidningar istället. Sprang ju faktiskt mer än en halv halvmara igår kväll - 1,2 mil! När man springer såpass långt går man till slut in i sig själv tycker jag. Jag kommer in i andra andningen, känner mig inte trött, musiken strömmar in i mina öron, fötterna studsar rytmiskt mot asfalten, mörkret ligger som ett lock över stan. Det gula skenet från gatlyktorna sveper förbi mig. Tittar rakt fram, springer, springer...

Vad gör ni ikväll?

Titta vad som låg i min brevlåda idag!

image436Man kan inte tro att jag är vansinnigt hungrig när den här bilden togs. Ser ju rätt lugn och harmonisk ut. Och glad! Framför allt för det jag håller fram. Kanske lite svårt att se men det är i alla fall mitt fina vinsthalsband!! För en bättre närbild, se förrförra inlägget!

Nu har jag i alla fall ätit och känner mig lugn och harmonisk också. Samtidigt som energin börjar infinna sig igen. Rätt go känsla. Ska fixa och piffa lite här hemma nu, typ såna där småsaker som att vattna krukväxterna och puffa upp kuddar. (Jag avskyr ihoptryckta, skrynkliga kuddar i soffan!! *ryser*) Sen blir det löprunda. Ska försöka ta långa rundan idag...

Dagens outfit är följande:
- Randig topp, LOGG/H&M (kanonskön, nog en av de skönaste toppar jag haft på mig. Mjuk men ändå stretchig. Perfekt!!)
- Grå kjol med veck och fickor, H&M Trend
- Strumpbyxor, Lindex
- Guldkedja med hjärthänge som jag fick av B då jag tog studenten (syns inte så bra på bilden)
- Och i handen, det fina halsbandet från
Sweet Susie!

Ha en härlig tisdagskväll! Kramar!!

Welcome Change!

Igår när jag slog upp mina blå var världen utanför vintervit. Snön låg som ett litet gosigt täcke över vår gräsmatta och allt var så ljust och fint. Några timmar senare hade regnet börjat komma och sen regnade det vita gosiga täcket helt enkelt bort. Så nu är det grått och regnruggigt som gäller igen. Brrr. Hade en intensiv dag på jobbet och trampade runt som en liten energisk iller som druckit alldeles för mycket kaffe. Kände hur jag bara var tvungen att köpa något roligt... Det blev den här fina värmeljushållaren ur Changeserien från Cult Design. Har sagt det förut men jag säger det igen - jag är typ kär i alla deras saker. Vill ha ALLT. Gått och trånat efter denna länge nu men inte fått tummen ur förrän nu. Finally!! (Klicka på bilden så blir det en större version av denna underbara tingest!)

Nej, nu ska jag lyfta lite skrot tror jag. Känner inte för nån löprunda i regnet, då får det bli hantlarna istället! Sen pusta ut i soffan. En stor kopp te och ett par matiga smörgåsar får det bli.

P.S. Värmeljusen ser gula ut på bilden men det är de inte, de är vita! D.S

Lucky girl!

What a day!!! Först Charlotte Kalla (vilken supertjej!) och sen jag. Jag har också vunnit. Det här vackra halsbandet (klicka på bilden så ser ni det ännu bättre)!! I tävlingen på en av mina favoritbloggar; Att ha det gott. Det tjusiga halsbandet kommer från Sweet Susie. Tjohoo vad jag är glad!!

Bloggen klär om till rosa

image432Efter att ha varit insvept i sofistikerat blått med fjärilar som enda accessoar kände bloggen att det var dags. Dags att klä om till något helt annat, något karamelligt och piffigt. Varför inte rosa?

Så, nu är alltså Modesty Mia-bloggen omstylad. Det är med skräckblandad förtjusning jag fixat och trixat med färgkoder, inställningar och ny header. Vad tycker nì? Är det OK?

Tänkte också passa på att fråga vad ni vill se mer/mindre av här på bloggen?


Ha en härlig söndag! Nu ska jag ut i snön...

Detaljer

image429
Har en förkärlek för både stramt vitt eller svart samt varma, färgglada inslag här hemma. Här är några exempel på det:
1. Älskar värmeljus, och denna i djuprött är en riktig favorit!
2. Söt glänsande skål från Duka. En skymt av gardinen sydd av tyget Edens Lustgård.
3. Blir glad av min tulpanbricka från Svenskt Tenn, design Josef Frank!
4. Hög vit vas med kvist, båda från Åhlens. Gardinen kommer från Ikea.
5. Trädtyget som sitter på väggen ovanför vår säng. Köpt på Åhlens, heter Willow.

Dagens...

image428... humör: Glad och nöjd. Det är ju fredag! :-)
... lunch: Smaskig skaldjurssoppa
... väder: Blåååsigt och dessutom några minusgrader, brrr!
... läsning: GP till frukosten, Metro på bussen, nya Tove och Plaza Interiör i soffan
... TV: Måste ju kolla in hur Filip och Fredrik klarar sig i På spåret, hehe!
... träning: en kort och snabb löprunda. Kallt!!
... doft: Fly High från MEXX
... outfit: Tee köpt i NY, svart tunn kofta från H&M, tweedkjol från H&M, sidenband från Åhlens, klocka Champion, strumpisar från Lindex.
... smycken: stelt armband med skruvar, pärlörhängen, förlovningsringen
... ytterkläder: Svarta korta ullkappan med flätade bruna knappar, Missoni-look-a-like-halsduk, svart/vita stickade tumvantar, svart mössa, bruna stövlar
... väska: chokladbruna favoritväskan från Ulrika Design. Inte fullt lika välfylld idag, haha!

Skor, väskor, lipgloss, toppar, örhängen...

image427
Mina egna personliga shoppingfavoriter är helt klart toppar, nagellack och scarfes. Rätt lätta - och roliga!! - saker att shoppa, och som inte behöver innebära ett stort hål i plånboken. En H&M-topp, ett Mavala-lack och en rea-scarf har jag kommit hem med mer än en gång, om man säger så... :-) Saker jag helt enkelt inte kan få för många av. Och det är ju helt klart roligare att komma hem från en runda på stan med en topp och ett nytt rosa lack än inget alls. B förstår inte riktigt min filosofi i det här fallet. Han känner sig nöjd om han går ut tomhänt ur en affär. Jag däremot känner det som ett nederlag... Ett litet karamellsött lack är helt klart tröstande efter en misslyckad jakt på skor.

Så, nu vill jag veta - vad shoppar DU helst?

Jag vill ha choklad!

image426My god vad galet sugen på choklad jag blev på bussen hem idag. Det enda jag kunde tänka på var mjölkchoklad, mörk choklad, vit choklad, fylld choklad, ren choklad, apelsinchoklad, choklad med nötter... Mmmmm. Inte blev det bättre av att jag var vrålhungrig och blodsockernivån inte direkt var på topp. (Jag är en sån där person som bara måste äta typ var tredje timme, annars blir jag grinig och helt i obalans.) Men bäst jag satt där och fantiserade om choklad, denna gudagåva, tog en äldre man som satt mittemot mig helt plötsligt upp en chokladbit ur fickan och började äta!!! Så fruktansvärt ofint!!!! :-)

Ja ja, här är i alla fall en dagens:

- Vit topp, H&M
- Rutig kjol, Stockholm/MQ
- Berlockhalsband, Indiska
- Strumpbyxor, Lindex

Onsdagskärlek och en proppfull väska

image425
perfekta! Precis vad jag vill sticka fossingarna i imorgon. Smarta, enkla, lagom rund tå, hög men stadig (hoppas jag!?) klack. Suck. Suck både för att de är så snygga och suck för att de är ett par dyrgripar från
Miu Miu...

Tänkte först ägna detta inlägg enbart åt dessa ljuvliga skapelser, men måste bara berätta vad jag kånkade runt på i min väska idag:
- Vattenflaska
- Fet plånbok (inte fet tack vare pengar utan på grund av alla kvitton...)
- Kam
- Mössa
- Broccoli
- 4 bananer
- 6 clementiner
- Pocketbok: Ett oskrivet blad av Marie Hermansson (perfekt med pocket på bussen/spårvagnen)
- Nycklar
- Mobil
- Två nyinköpta toppar
- Necessär med diverse nödvändiga saker (lipgloss, spegel, plåster, lypsyl, läppstift m.m., m.m.)
- Anteckningsbok
- Pennor i mängder

Säkert ännu mer men jag orkar inte fundera mer på vad jag burit runt på stan idag... Och nej, broccoli och så mycket frukt hör inte till vanligheterna. Stack in på Hemköp på vägen hem. I med allt i väskan bara!! Allt går bara man vill... Och lite stryk får väl axeln tåla!?

Rosa, söt och funktionell

image424Köpte den här lotionen från CCS (finns på Apoteket) för ett tag sedan och har använt den flitigt. Här kommer en minirecension:

DOFT
Diskret och fräsch. Neutral, ingen doft som tar över och som man stör sig på!
KONSISTENS
Lättflytande men inte rinnig. Om jag fått bestämma skulle jag vilja ha liiite krämigare konsistens. Men helt klart godkänd!
VERKAN
Huden känns mjuk, men är man mycket torr ska man nog välja en krämigare variant som återfuktar ännu bättre.
FÖRPACKNING
Härligt glassrosa. Söt sjöstjärna på framsidan! Superpraktiskt med pumpflaska. Lagom stor förpackning (400 ml).
PRIS
51 kronor får man ge för denna lotion som jag tycker är helt klart prisvärd!
BONUS
Man stöder Rosa Bandet om man köper den här lotionen vilket känns jättebra tycker jag!

Första dagen på nya året

image422
Blev en riktigt lyckad nyårsafton! God mat, goda drycker, trevligt, fin stämning... Jag valde som sagt grönt och svart: äppelgrönt linne med paljetter, svarta favoritkjolen, svarta strumpisar, svarta skor. Långa strassörhängen (som tyvärr inte syns på bilderna här) och mitt älsklingsarmband, Cartiér-look-a-liken jag fick av farmor när jag var typ 10 år. Lipgloss från Clinique, skuggor och rouge från Lanôme (hjälp, rouget håller på att ta slut, måste snarast köpa nytt), svarta favoritmascaran Great Lash.

Idag blir just den mascaran enda sminkprodukten (okej då, lite rouge fick det också bli, är ju addicted). Blev en långfrukost med perfekt kokta ägg, fil och müsli med persika och hallon, mmm. Nu nyss inkommen från en frisk härlig powerwalk med B. Känner mig förvånansvärt pigg idag fast det blev så sent igår... Men det får ändå bli en lugn skön dag idag. Ska inviga mitt nya gröna badsalt med olivolja, göra en inpackning och börja läsa en av julklappsböckerna.

Önskar er ett riktigt gott 2008!!!

Siffrorna till höger i bilden är gjorda med tomtebloss igår kväll. Gäller att vara snabb och fånga rörelserna på bild... Men det blev ju rätt bra! :-)