Vin, Fjällbacka och Tyskungen

image178Hoppsan vilken sommarvärme det är! Ljuvligt! Det är ju knappt man tror att det är sant.

Ikväll ska jag och älsklingen på vinprovning! Jag har aldrig varit på någon sådan så det blir en ny erfarenhet. Spännande...:)

Imorgon bär det av till
Fjällbacka. Päronen har sommarstuga där så jag har tillbringat mycket tid där. Men i år har jag hittills inte varit där. Nu blir det äntligen av, och jag längtar! Älskar naturen där, de små mysiga butikerna som oftast bara har öppet över vår och sommar, den friska härliga luften... Perfekt när man vill ladda batterierna.

Apropå Fjällbacka så släpps idag den nya boken från Camilla Läckberg, som heter Tyskungen. Har beställt den så den borde komma i början av nästa vecka. Ska bli så skoj! Älskar hennes böcker och att hon skriver om mitt älskade Fjällbacka gör ju inte saken sämre!

Kul dialog i TV-soffan igår: (Jag har ju berättat att jag och B tycker det är kul att kolla på snooker (en form av biljard). Jag vet, det är nördigt men vi tycker det är roligt.)
Jag: - KOLLA!!!! Den tjejen i publiken där, hon har en TOPSHOP-KLÄNNING! Jag har bloggat om den! Hallå, den är ju SKITSNYGG!
B: - Öh... okej...
Tycker ni inte att han kunde visat LITE mer intresse??? :-) 

En gammal trasa och ett Zara-besök

image177
Jo, idag slog ju då Zara upp sina portar, och jag var där... liksom miljoner andra tjejer. Det var varmt, trångt och fullt av underbara kläder. Jag var i himmelriket! Trots knuffar, folk som slet i kläderna, galgar som ven i luften, folk som trampade sönder varandras skor... nej, nu överdrev jag. Lite i alla fall. Jag fick i varje fall tag i en cool topp som kändes jätteskön (provade den dock inte i affären, för köerna till provrummen var kilometerlånga).

I Brunnsparken stod Peter Siepen iförd alldeles för små ärtgröna shorts och med rullskridskor på fötterna och en megafon i handen. Hm.

Jag shoppade vidare och fick äntligen tag i en lagom stor weekendväska; storblommig och med tillhörande necessär. Dessutom var fodret rosa. Köpte även den söta anteckningsboken, med Audrey Hepburn på, på Lagerhaus!

Den gamla trasan då, som jag nämnde i rubriken? Jo, det är dagens klänning. Den har nämligen hängt med ett tag. Jag köpte den då jag skulle sluta sjuan. I och för sig, det är ju inte så många år sen... säger vi... Nån som minns JC:s märke Camera? Det är det märket på denna underbart sköna klänning, som jag använt hur mycket som helst. Så, detta blev dagens kläder:

Klänning, JC
Vit topp, Vero Moda
Jacka, Åhléns
Jordgubbshalsband, Ms Bijoux
Leggings, Lindex
Ballerinor, Johanssons Skor
Väska, Ulrika E. Design

Förresten, nu finns det ytterligare en
text skriven av lilla mig på Pausa! Läs om vilka 10 sommarfavoriter jag rekommenderar!

Check it out!

Blev tillfrågad av Pausa, en community för tjejer och kvinnor på nätet, om jag ville skriva om mode för dem! Och det ville jag förstås, jätteskoj! På Pausa finns allt från inredning, mode, smink och mat till experter, forum, bloggar och mycket mer. Min första lilla artikel ligger uppe nu!


Utmaning: Önskeoutfit med linne i fokus!

image176
Blev utmanad av
Josephine & Sofia att sätta ihop en önskeoutfit med ett linne som utgångspunkt! Och här kommer mitt lilla bidrag:
- Linne, Forever21 (åh, det är så störande att Forever21 inte finns i Sverige, de har ju så många godbitar! Jag kunde helt enkelt inte låta bli detta supercoola linne!)
- Gråblå shorts, Topshop
- Leggings, Monsoon Accessorize
- Röda solglasögon, Bianco
- Armband, Juicy Couture (snyggt att lägga till fler berlocker!)
- Röda pumps, London Rebel
- Lipbalm, Stila

En shopaholic i New York

image175Läste ut boken igår, alltså En shopaholic i New York! Och den var sååå bra! Jag säger bara LÄS DEN! Jag kunde knappt lägga den ifrån mig, precis som med den första i serien, En shopaholics bekännelser. Men jag tyckte nästan denna var snäppet bättre. Åh, det var så många roliga/pinsamma/härliga situationer! En härlig situation är då Becky Bloomwood går genom trädörrarna till Saks på Fifth Avenue och känner sig som ett barn som försöker välja ut en karamell i en godisfabrik. Hon har fullt med dollar i plånboken, men dålig koll på växelkurser och vad priset är i "riktiga pengar"... fast det spelar ingen roll, för "alla vet att allting är billigt i USA. Det är ju allmänt känt. Så jag går efter principen att allting är ett fynd. Alla de här underbara handväskorna till exempel - de kostar säkert bara hälften av vad de skulle ha kostat i England, om inte mindre!"

Den underbara känslan Becky har under Saks-besöket är raka motsatsen till det där ENORMT pinsamma som händer lite senare i boken... Jag ska inte avslöja vad det är för er som inte läst boken, men ÅH! Man tycker så synd om henne!

Retro & Chic!

image174
Har knåpat ihop ett retroinspirerat collage, där stilen andas 50-60-tal, prydligt, rätt damigt, men med ett par maxade solglasögon och coola Miu Miu-skor som bryter av det välstrukna. En galet mönstrad väska i handen och korallrosa läppar som matchar armbandet fullbordar outfiten.
♥ Söt vit blus från
Forever21.
♥ Från Monsoon Accessorize kommer det korallfärgade armbandet som får mig att tänka på karameller.
Solglasögon i bruna toner från Topshop.
♥ Ljuvlig blå kjol med skimmer och mycket vidd från Topshop.
♥ Händerna smörjs in med handcreme från Glamourflage som är förpackad i en härligt retrochic burk.
♥ Färgglad mönstrad väska med trähandtag från Monsoon Accessorize.
Läppstift från Helena Rubenstein med SPF 15 i nyansen Candy Love, nr 06.
♥ Underbara högklackade pumps i krämigt beige från Miu Miu.

Två shopaholics i bild

image173Började äntligen läsa En shopaholic i New York av Sophie Kinsella igår (fick den för typ en månad sen). Har läst cirka 70 sidor och småler då och då igenkännande, precis som när jag läste En shopaholics bekännelser. Även om Rebecca Bloomwood, alltså böckernas huvudperson, är extremt shoppingberoende och oftast inte har några spärrar förstår jag mer än väl många av hennes tankar och handlingar... Till exempel hur hon ideligen försöker komma runt sitt nya motto "Köp bara det du verkligen behöver". Eller hur hon arrangerar sina kassar då hon är på väg hem efter en shoppingrunda: "Det vill säga jag lägger två av kassarna i den tredje och stoppar ner dem så de inte syns. Det är inte det att jag försöker gömma dem. Det är bara det att... jag helst vill komma hem med bara en kasse."

Nej, nu måste jag läsa vidare! Såhär ser jag ut idag:

Blommig hoodie, Liz Claiborne
Vitt ribbat linne, GAP
Svart kjol, Kappahl
Strumpbyxor, Lindex
Ängelhalsband i silver, present



Det rosa temat fortsätter...

image172
Kunde inte motstå den här fantastiska klänningen från Michael Kors... och de andra sakerna i collaget blev visst rosa de med! Så, ni som gillar rosa - håll till godo!
♥ Ljuvlig rosa klänning från
Michael Kors. Den svarta sidenrosetten är pricken över i!
♥ Ursöt skopåse med gulliga detaljer från Monsoon Accessorize. Vill ha!!!
♥ Fräscht rosa rouge från Smashbox i nyansen Candid.
Lipgloss från Smashbox i nyansen Tint.
♥ Karamellrosa pumps från Topshop.

Rosa tygkasse

image171Blev en trevlig kväll igår! Hade den mörkblå klänningen på mig, i fall nån undrar...:) Idag har det hittills inte hänt så mycket, har mest tagit det lugnt och njutit av solen. Och har precis sytt klart en rosa tygkasse!

Det fina är att den inte kostade mig ett öre. Hade rosa tyg liggandes hemma, och en bit spets som jag inte minns var den kommer ifrån. Jag gjorde ett foder i samma tyg, så kassen blev lite stadigare. När jag sytt klart de remsor som skulle bli handtag skulle de vrängas, vilket visade sig inte vara det lättaste... Jag hade inga stickor till hands, men ett par ätpinnar... Till slut var handtagen vrängda och jag varm av ansträngning. Spetskanten döljer finurligt nog sömmen längst upp. Som kronan på verket sydde jag dit en spetsrosett och satte fast en strassbrosch, som jag hittade längst ner i smyckeskrinet.

Kassen rymmer en hel del, det får plats flera tidningar och de sticker egentligen inte upp så som Modette på bilden. Men jag tyckte det såg så dekorativt ut... På sista bilden satte jag ner den katt som sitter på min och B:s säng (tillsammans med andra gosedjur...). Barnsligt; ja visst, men jag kunde inte låta bli. Hennes nos matchar ju väskan så bra...

Kan inte låta bli att le...

image170
Soligt och blåååsigt idag också. Gäller att hålla i hatten, om man nu har någon. Själv kör jag på ett brett hårband med knyt i nacken som jag fyndade på H&M häromdagen för en tjuga. Skönt Missoni-inspirerat och håller i alla fall lite av min kalufs i styr när vinden viner.

Ikväll blir det party! Har inte bestämt än om jag ska behålla kläderna på. Alltså, det där lät knepigt... jag menar, om jag ska behålla DESSA kläder på, eller om jag ska byta till något annat! Vi får väl se. Väskan på bilden är kanske lite för somrig, men den matchade hårbandet så bra... B kallar den för melonväskan, för till formen liknar den en skiva melon. Och färgerna påminner om glass...

Mörkblå klänning, H&M
Hårband, H&M
Grönt/beige halsband med stora pärlor, Indiska
Rosa/ljusblå väska, köpt i USA
Solisar, H&M

Äntligen, Zara!

image169Vi göteborgare har fått vänta länge. Modejätten Zara bestämde sig för ett år sedan att öppna i Arkadens köpcentrum vid Brunnsparken, och nu är det äntligen dags att öppna portarna! Närmare bestämt torsdagen den 26 april. Det blir 2300 kvadratmeter mode och jag är lycklig som ett barn på julafton.

Den 27-29 april firas även Arkadens femårsjubileum med uppfräschade butiker som visar upp sig samt en massa happenings och modevisningar. Läs mer på gp.se och på arkadengoteborg.com.

Jag säger bara en sak: MUMMA!!!

Guld eller silver?

image168
Guld eller silver; ja det är frågan. Metallictrenden fortsätter i alla fall att vara stor. Själv gillar jag både guld och silver (i måttliga mängder), men de få metallicplagg som hänger i min garderob är faktiskt i silver. Här har jag samlat ihop några skimrande plagg och accessoarer; de flesta till faktiskt riktigt bra priser!
♥ Söta Emmy Rossum väljer guld helt och hållet: guldklänning, guldväska och guldskor, men ger ändå ett enkelt och fräscht intryck. Bilden kommer från
style.com.
Mischa Barton är vacker som en dag i en piffig, silvrig klänning. Bild från Mischa Style.
♥ Underbar klänning med mönster i guld och vitt från Diane von Furstenberg.
♥ Från Wedins kommer den silverglittrande kuvertväskan med tillhörande axelrem.
♥ Ett bälte i silver eller guld är en rolig detalj. Detta silverbälte finns även i guld och svart och kommer från Ellos.
♥ Enkel och lite 60-talsinspirerad silverklänning med fickor från Alberta Ferretti.
♥ Ärmlös topp med effektfullt guldtryck från Ellos.
♥ Få glittrande ögonlock med hjälp av Smashbox Special Effects i nyansen Smashing Volt.
♥ Gyllene pumps från Din Sko.
♥ Guldmönstrad plånbok från Wedins blir ett nöje att ta fram ur väskan.
♥ Låt naglarna glittra och skimra i silver, till exempel Silver Bullions från Essie.

Vill ni se en fluga, se på mig...

image167Ja, lite fluglik blir jag väl i såna här stora solisar. Men de är coola, jag gillar dem jättemycket! Och med H&M:s priser har man ju råd att köpa lite galna varianter...


Har förresten testat nya joggingskorna nu! Grymt sköna!! Kändes som om jag flög fram. Modellen heter Adidas Supernova, i fall någon är nyfiken. Fast det där med skor är ju så individuellt... I alla fall var det en skön löprunda. Det är så vackert i naturen nu också, med vitsippor i mängder, nytt gräs och träd som håller på att slå ut. Och så solen som skiner från en krispigt blå vårhimmel...

Eftermiddagens/kvällens outfit:

Svart klänning, H&M
Scarf, Gina Tricot
Jordgubbshalsband, Ms Bijoux
Leggings, Lindex
Solglasögon, H&M
Väska, Ulrika E Design
Ballerinor, Johanssons Skor





"Jag är ju lite fåfäng..."

image166Igår fick jag äntligen köpt nya joggingskor! Världens skönaste sådana dessutom! Okej, jag har inte hunnit springa i dem än, men när jag gick runt i dem och småjoggade inne på Stadium, där jag köpte dem, kändes de helt otroligt bra. Varför känns det förresten alltid lite löjligt när man ska prova och gå runt i skor inne i affären? Speciellt när man provar träningsskor. Inne på Stadium finns det ju i och för sig löparbanor målade på golvet... Haha, tänk om jag hade ställt upp mig och sedan kutat allt jag kunde mitt bland alla kunder... Det hade nog varit en rolig syn.

Jag fick i alla fall hjälp av en jättegullig expedit som sprang och hämtade sko efter sko. Jag hade först blivit förälskad i en Nike-sko med ceriserosa detaljer, men just den modellen verkade inte finnas i min storlek. "Men jag vill så gärna ha den modellen... det är så snyggt med det rosa... jag är ju lite fåfäng" sa jag när expediten vänt upp och ned på lagret för min skull, och visade mig att exakt samma sko fanns i vitt och gråblått (jag dissade den). Stackars kille, vilken besvärlig tjej. Lite fåfäng?? Ja, det var ju en mild underdrift... Efter en hel drös med andra skor plockade han fram en modell från adidas, som var sååå söta! (Och som dessutom skulle passa min fot och mitt steg, haha) "Ja... här är ju lite lila detaljer... det är väl rätt tjejigt" sa han och log så rart. Oh, de är så fina!! Dessutom tycker jag att det vita tyget är lite likt spets. Nästan för fina att springa i... 

Annars blev det en hel massa inhandlat igår. Smink, krämer, schampo, sytråd, maxade solisar, sängkläder (randiga, i ljusblått/vitt till B och ljusrosa/vitt till mig. Hemtex hade 40% rabatt på allt i butiken, jag tackade och tog emot...)... Alltid trevligt med en givande shoppingrunda...;-)

En stjärna på shopping...

image165
... blir man kanske i denna outfit. I alla fall står det "Star" på lilla magen. Och jag tror nog plaggen är riktigt sköna att ha på sig under en shoppingrunda, vilket gör att man orkar shoppa länge... Nu när det dessutom vankas lite kyligare väder är en parkas inte dumt alls.
♦ Kornblå parkas från
Topshop. Jag tycker den är alldeles lagom rymlig och har snygga detaljer!
♦ Ljusgrå skinny jeans från Sass & Bide.
♦ Lång tvärrandig topp med tryck från Ellos. Fin till leggings också!
♦ Härligt cerise nagellack från Essie i nyansen Bachelorette Bash.
♦ Lite större guldig väska från Asos, som rymmer många små påsar...
♦ Stora 80-talsinspirerade solglasögon från Topshop.
♦ Mjuk, vit sjal från Michael Kors.
♦ Ett par sneakers är nog ännu bekvämare på shoppingturen, men jag kunde inte motstå dessa cerise pumps från Topshop. Dessutom är klackarna inte så höga...

Pottery Barn fick mig att rota i sophinken

image164

Även om det varit sol och värme ett tag nu och jag varit ute och njutit så mycket jag kunnat, har jag då och då hunnit sy lite med min nya symaskin. Hittills har det har gått riktigt bra. Inga fula ramsor har lämnat min mun, inga tygstycken eller nålaskar har i vredesmod kastats på golvet. Hon och jag kommer helt enkelt bra överens. För det är ju en "hon", jag tycker inte namnet "Tråckla" låter så manligt direkt. Vet inte vad IKEA tycker men...

I alla fall, de gånger jag burit ut symaskinen till köket, spridit ut mina grejer på köksbordet och sedan tvingats flytta allt igen då vi ska duka, har jag hunnit drömma en hel del om ett syrum. Tänk er ett ljust, härligt rum, med gott om plats för tyger och alla de pinaler som behövs när man ska sy, och där man kan ha symaskinen stående framme. (Nu låter det som om jag är en professionell sömmerska, men det kan jag säga direkt att det är jag INTE. Men det är roligt att låtsas att man är en då man fållar upp kjolar och klänningar)

Och detta leder mig fram till den något mystiska rubriken för detta inlägg. Bilderna ovan kommer alltså från amerikanska
Pottery Barn, som jag bara älskar. Då vi var i Washington för några år sen och jag skulle slänga en sak i sophinken som stod i köket, såg jag att hon som vi bodde hos (B:s moster) hade slängt en sprillans ny katalog från Pottery Barn. "Men, här ligger ju en Pottery Barn-katalog!" utbrast jag upprört. "Jaså, ville du ha den?" undrade hon. Som tur var låg hittills bara några körsbärskärnor i soppåsen. Jag tog upp katalogen, borstade av den och lade ner den bland alla andra magasin jag köpt och skulle ta med hem...

Blommor och en och annan drake

image163Ser ut att bli en fin dag idag också, med sol och blå himmel. Lovely! Gårdagen innehöll bland annat en lång härlig cykeltur (min cykel är givetvis knallblå, just love it), många sköna stunder i solen och, som kronan på verket, en (förmodligen) kalorispäckad Geisha-glass. Har helt missat den glassen, men smarrig var den!
 
Jag idag:

Blommig kjol, Lindex
Vit topp, Vero Moda
Leggings, Lindex
Halsband med ros, H&M
Armband med drakar och nitar, H&M:s herravdelning
Ballerinor, Johanssons Skor
Väska, H&M






Jag - en ryggsäcksnörd

image162
Oj oj oj vad jag är trött i benen just nu. Idag har vi nämligen vandrat i cirka 4 timmar i ett naturområde ett par mil utanför Götet. Eftersom det skulle bli sol och sommarvärme packade vi ner lite smaskiga grejer (i en ryggsäck of course), hoppade i skönaste skorna och åkte iväg. Efter en stunds vandring insåg älsklingen och jag att vi:
1. valt fel stig vid ett vägskäl och därmed fick vända om
2. tagit för varma kläder på oss
3. nog skulle tagit med kall saft istället för skållhett kaffe (obs, vattenflaskor var givetvis med)

Men till slut hittade vi rätt stig, tryckte ner tröjorna i ryggsäcken och insåg att kaffe alltid är gott när man traskat en lång stund, hur varm man än är. Första fikastunden (ja, vi fikade två gånger) förgylldes först av ett extremt närgånget andpar (honan var helt galen, strök hela tiden kring mina ben och väskan och tog 95% av de brödbitar vi kastade åt henne och hennes man - stackarn, han var alldeles för långsam) och därefter av en hund med matte som fått för sig att hon skulle bada alldeles intill oss och dessutom skaka av sig vatten farligt nära oss. Ja, det var hunden som badade alltså, inte matten. 

I det stora hela var det ändå en härlig vandring med frisk luft, underbart solsken och harmoniskt fågelkvitter. Finns nog inte många bättre sätt att ladda batterierna på. Nu ska jag dimpa ner i soffan med lite trevlig lektyr, det vill säga Kafka och Strindberg. Nej, det där var inte riktigt rätt - det blir Elle, Vecko-Revyn och Modette. Lägg till lite choklad och jag är mer än nöjd!

Ett litet tillskott...

image161
Hoppsan. "Råkade" visst köpa en liten klänning häromdagen... Men eftersom den enligt mig var både söt, bekväm, billig och användbar (vi snackar fyra tunga krav) så fick den följa med hem. Det är nästan lite pinsamt men det var givetvis på H&M jag hittade den. Jag handlar faktiskt inte bara där, även om det kanske verkar så...:) Följande dialog utspelade sig igår mellan mig och B:

Jag: Jag köpte en klänning igår.
B: Jaså?
Jag: Ja, en rosa.
B (förvånad): Har du inte redan en rosa?
Jag (upprörd): Vaaa? Nej, det har jag inte!
B: Jo... nån med volanger eller nåt...
Jag (ännu mer upprörd): Vad pratar du om???
B (tveksam): Eh... det kanske är en kjol.
Jag (förvånad över hur pass bra minne han ändå har): Jooo, jag har en rosa kjol ja, men det här är ju en klänning.
B: Ja ja, det ser jag väl. Men den ser ju fin ut...

Modette - så rätt, så rätt

Har nu bläddrat och läst i nyutkomna Modette - en riktigt trevlig bekantskap! Gillar deras ambition: "Modette är modemagasinet för nyfikna unga kvinnor. I Modette är personlig stil viktigare än att slaviskt följa trenderna, och gatans mode lika viktigt som catwalkens. I Modette hjälper du redaktionen att skapa modet". Låter ju hur bra som helst, och jag tycker att första numret också lever upp till detta. Jag tycker det är härligt med ett magasin späckat med så mycket mode och så många stiltips. Här kommer mitt lilla utlåtande, i form av plus och minus:

PLUS:
♥ många kul plocksidor med snygga och roliga plagg och prylar man vill ha
♥ all trendspaning, som "Brev från London"
♥ gillar att streetstyle får så stor plats, här kan man hämta mycket inspiration
♥ många roliga små notiser med nyheter, tips etc
♥ intressanta reportage, t ex det om bikinins historia och det om Londons vintagepärlor (många härliga bilder, man vill bara dit!)
♥ trevligt t-shirt-test (jag älskar tester!)
♥ texterna är skrivna på ett personligt och tilltalande sätt

MINUS:
♥ jag är inte så förtjust i modereportagen Beach nollsju och Blodsband. Speciellt det sistnämnda är inte min grej, det blir "too much" och bara knepigt. Men det är ju en fråga om tycke och smak, somliga kanske älskar det!
♥ vissa foton, t ex de i modereportaget Uppstickare, är lite småsuddiga. Kanske det ska vara så? Men jag hade hellre sett skarpare kvalitet.

Så, avgjort fler plus än minus i alla fall! Vad tycker ni?

It´s time for some eftermiddagsmys!

image160

Länktåget är här!

Japp, länktåget har tagit sig hit! Perfekt om man vill upptäcka lite nya bloggar. Blev så glad att gulliga Lalisen valt mig bland sina tre tillägg! Och nu har också jag valt ut tre bloggar. Men det var verkligen inte lätt att bara välja TRE!

Copy

1. Klistra in texten i ett nytt blogginlägg. Precis innan den kopierade texten skriver du ett kort stycke där berättar om listan och länkar till den bloggaren som lade till dig på listan. Det här är viktigt eftersom det därmed inte skapas duplicerade inlägg. Eftersom någon också lade till dig på listan torde det inte var för mycket begärt att bjuda på en extra inlänk till den personen.
2. Ta listan under Mina tre tillägg från bloggen som lade till dig och lägg till dem under rubriken Originallistan. Känn dig fri att ändra länktexten till din egen blogg för att få varierade nyckelord i dina kommande inlänkar.
3. Lägg själv till max tre bloggar under Mina tre tillägg.
4. Kontakta de som du har lagt till och be dem göra samma sak.

Mina tre tillägg

Sweetheart: Skriver underhållande och inspirerande om bland annat kläder, smink, musik och film!
Miss E: En härlig tjej vars personliga och humoristiska blogg är en klar favorit för mig!
Desperata Hemmafrun: En skön blandning av shopping, inredning, familj och personliga funderingar!

Orginallistan
Modesty Mia: Härligt positiv tjej som har färgsprakande collage och roliga outfitsposer!
Danweistyle: E-baybruden! Hon kan konsten att gräva fram alla guldkorn!
Fröken Ellas känsla för kläder: Här kan man få bra tips på hur man skall klä sig för sin kroppsform m.m.
Lalisen: En riktig fynderska som dessutom kommer med ett och annat hälsotips.
Saker och ting: Tankar om livet och bloggar om inredning och andra ting.
Guldkanter: En galen tös som bjuder på sig själv. Hon får mig att skratta.
Miss Keep Your Distance: En otroligt underhållande och välskriven blogg. Hon bjuder på sig själv och får mig att skratta högt flera gånger!
Mi Casa: Inredning varvat med personliga saker och allmänna funderingar.
iMolly: Jättefina foton, mycket inspiration och härliga färger!
Millans Bak: Mycket gott
Miss Sophie: En förvirrad Höna
Dolcevita: tjejsajt
Äta bör man: godmat
Cutwalk: frisyrblogg
Frisörguiden: frisyrer
Manligt
Carolangel: blogg om allt möjligt
Christina: skriver om mat , kryddor, örter: Har hur många fina och goa´ recept.
Annelie: skriver om allt möjligt. Livet, familjen, fina matrecept.
Carina: skriver om utbildning, pyssel-allt möjligt.
Livet efter: Skriver om livet före och efter hennes ögonsjukdom
beckfjall1: Föredetta missbrukare som skriver om sitt liv idag
Sussibussi: Fyrabarnsmor som skriver om sin vardag
Theas rum : Tvåbarnsmor skriver om inredning och sin vardag
Whiskeyochchampagne : Skriver om allt från sitt vackra hus till barn och mat
Hannajos : Trebarnsmor som älskar kläder, brottning och inredning.
Mariakoden: mycket humor från stort hjärta och mycket snyggt att se på.
Medaljongen: härlig inspiration från ett smakfullt hem, där rara Maria med familj bor.
Kol och krita: snygg blogg med fina inspirerande bilder som ofta är helt i min smak.
Dreamhouse: Här får man ta del av en massa inspirerande interiörbilder samt ett spännande husprojekt.
Isa: Härlig blogg där man ofta får ta del av formgivare Isas nyproduktion. Kika in och ta del av hennes underbara alster!
Hemmariket: för att det finns så mycket fint att titta på hos henne och hon är en trevlig person.
Emmalexa: som har en blogg med varierat innehåll, allt från vardagsbetraktelser till djupa funderingar.
Junitjej: som alltid är uppmuntrande och hittar på finurliga saker att gissa på.
Puppan: En av mina absoluta favoritbloggar! En mycket inspirerande blogg om Puppans lägenhetesrenovering och tankar kring inredning. Bloggen är så inspirerande att den i alla fall fått mig att någon gång vilja renovera en lägenhet eller ett hus!
Anne's food: Den absolut första bloggen jag hörde talas om! En suverän matblogg med massvis av kanonbra recept som ni bara inte får missa. Som en extra bonus visar Anne ibland bilder på sina underbara katter!
Cleo: Undrar om inte detta är Sveriges främsta inredningsbloggare?! Cleo tipsar om allt vad gäller inredning och design och nya inlägg skrivs i en rasande fart vilket jag tycker är jätteroligt! Klart läsvärd!
Secondhandsisters: Anna bloggar om design, både nytt och gamalt och har massor av bra tips på var man kan få tag i secondhandgrejer!
Scrolla & sålla: Scrolla inspirerar med allt ifrån heminredning och konst till pyssel och mat!
Katten Pejst: Inredning, inredning och inredning utifrån en personlig vinkel! Också de små husdjuren får sin plats i hemmet :)
Perlan: Inspirerande blogg som uppdaterar ofta och bjuder på fina bilder! Pernilla är en glad o go bloggkompis!!
art[e]fact: Blogg som ger mersmak vad gäller design och konst på ett personligt vis!
Saravillfara: Inredningsblogg som man blir beroende av!!
Kix koll: En spännande blogg som ofta visar annorlunda & häftiga designprylar/möbler, från alla delar av världen.
Mandimoon: Designstuderande tjej boende i Spanien som skriver om allt möjligt med mycket humor och personlighet.
Carolangel: Bara av att komma in på sidan gör en glad! Mycket färg och roliga bilder blandat med personliga inlägg om allt mellan himmel och jord.
Inredning och pyssel: Anonym tjej men många tips för alla pysselglada och designfanatiker. Massor med härlig inredning och pysseltips. Mysig blogg.
Tinaminastina: En trebarnsmamma med ett härligt hem, varm och närvarande.
Cina med mera: Småbarnsmamma med pyssellust, har två härliga killar som gärna är med på kort.
Petra: Generös med bilder på sig själv och familjen.
Fridasfunderingar:sportintresserad, skriver om vardag och inredning.
Vardagslycka: Skriver om inredning och familjeliv!
Karro : Nybliven bloggare som gillar inredning, barhäng och laga mat
Sannas lilla vrå: Mysig blogg med härlig inredning och familjeliv.
Vicke: Skriver om familjliv, inredning och IKEA
Kitchenbloom: Saga! Inspiratör! Skriver om inredning, familjeliv, mm.
Camillas nya hem: Skriver om husbygge, inredning m.m
Perlan: Mycket heminredning och en förträfflig fotograf
TiniTott: Inredning, pyssel, foto och livet i allmänhet
Hemma hos Linnea: Om det mesta inom design och inredning och hemma-hos.
For the love of country: Om lantlig inredning, drömhus, loppis och hemma-hos.
Katterochpasta : Har otroligt fina kollage och är så duktig att få till bilderna!
Lilla My: Pitetjej som skriver och visar fina bilder!
Sofie: Också en pitetjej som skriver och visar bilder från sitt hem.
Julie K: Jättevackra bilder från Norge, på både djur, natur och fina saker för hem och trädgård.
Evelyn
PiaLotta: Tar ofta upp viktiga ämnen. Bra blogg med fina bilder.
Dumpad: Lite mer personlig blogg skriven av en ung, anonym tjej.
Mossfolk: Lite djur, lite natur och mycket vardagsliv.
Dagtätarum: Filosofi och livet på hög nivå
Arga mamman: Verkligt, ofta roligt och mycket nära
Lantliv: bosatt på en av de vackraste platserna i Sverige som lär mig bl a om det ekologiska livet
Persilja: en underbar fyrabarnsmamma med härlig galghumor (norrbottning!)
Aglio e olio: helt otroligt vacker foto- o matblogg skriven av en svensk tjej bosatt i Toscana
Under the boardwalk: en kreativ mamma som skriver om stort och smått
Dubbelörnen: Tankar och funderingar från Karl-Johansgården
Amatankar: Vardagsbetraktelser på ett roligt sätt.
Elisabet: En underbar blogg som berör både djup och yta, som har fantastiska bilder, och framförallt som framhäver de små ögonblicken och det förunderliga med livet.
Anne-Maj: Om livet som döv och nästan blind i de hörandes och seendes värld...
Drömhem: En inspirerande blogg som är fylld med snygga bilder! Duktig är hon på att fixa arrangemang och pyssla! Hon inreder även snyggt!
Pysselpinglan: En kreativ tjej med många pysseltips. Det finns även inredningsinspiration att hitta här.
Linas fina: Blogg om inredning, katter och annat smått och gott. Personliga inlägg med snygga bilder till! En trevlig blogg med många fina bilder på inredning, katter, pyssel och mycke annat. En fin variasjon finnes på bloggen.
Tankevågor: tar jættefina bilder man kan fordjupa seg i. Har ofta vackra djurbilder.
Guldkant på livet: en jættemysig blogg, med massor av bilder på hem, hus och trædgård.

Stop Copy!

Jag i nya jackan

image159
Ska alldeles strax iväg; ska ner på stan och träffa en kompis. Tänkte inviga nya jackan! Var egentligen sugen på en skinnjacka, men det får bli en annan gång. Nu blev det ett budgetalternativ, och jag är riktigt nöjd!

Svart jacka, H&M
Mörkblå jeans, Vero Moda
Ribbat linne, Vero Moda
Blommig sjal, Indiska
Gult armband, Glitter
Örhängen, present (se inlägget nedan!)
Väska, Lindex
Solisar, Calvin Klein

Ha en trevlig kväll!

En present och en jacka

image158

Igår fick jag ett litet paket från USA! Från ett par släktingar till B. Var det inte ett gulligt kort?! Paketet innehöll även ett par härliga silverörhängen, som är "hamrade" eller vad man ska kalla det. Inte fel alls!

Idag har jag köpt en jacka! Fick leta länge och väl för att hitta just en sån jag ville ha, men till slut så... Var någonstans? Hrrmm... H&M. Surprised? Ska försöka lägga upp en bild på den snart!

Jag försöker göra en cool pose, det går sådär

image156Yes, solen skiner och vårkänslorna är tillbaka. Lovely! Har förresten kommit på att jag snart måste köpa nya joggingskor. Eller löparskor. Attans, det kommer svida i plånboken. Men vad gör man inte för att komma i form och slippa skador. Jag vill helst inte tänka på vad jag skulle kunna köpa för de pengarna istället...


Idag blev det väldans casual:

Svarta favoritkoftan, H&M
T-shirt, köpt i New York
Mörkblå jeans, Vero Moda
Färgglada armband, H&M:s barnavdelning
Solglasögon, Calvin Klein







Dags för lite budget igen!

image155
En schysst, rätt enkel outfit i svart och vitt med röda detaljer och en prickig väska som avslöjar en del av innehållet... Allt är till budgetpris!
♥ Vit, härlig viskosblus med knyt från
Ellos.
♥ Svarta enkla, men åh så snygga, shorts från H&M (98 pix - som hittat!).
♥ Svarta runda örhängen från H&M till det mycket trevliga priset 19:50.
♥ Prickig/genomskinlig väska från Wedins (kommer i maj).
♥ Mavalas söta små nagellack kan man inte få för många av! Finns på en massa ställen, bland annat på accessora.se.
♥ Söta röda skor med snörning och rosett från Ellos.

Ursäkta, men 0,2 grader?!

image154En liten lägesrapport: det är 0,2 grader ute, det vräker ner snöblandat regn, jag är proppmätt på hemmagjord äpplepaj med vaniljsås (hrrmm, ja, det är jag som har totat ihop den) och jag sitter just nu vid en splitter ny dator. Jajamän, häromdagen fick jag och älsklingen nog av vårt surrande åbäke och for raka vägen till NetOnNet. Att köpa ny dator var något vi funderat på länge, men det är mest B som kollat upp modeller och märken, och ja, det är han som har suttit och mixtrat och grejat med att flytta över program och sånt (det är ingen idé att jag försöker beskriva något, tyvärr har jag alldeles för dålig koll).

Häromdagen köpte jag förresten en symaskin! Tjohoo, det har jag verkligen längtat efter. Jag har redan en massa projekt i huvudet som jag vill förverkliga. Tyvärr är jag lite ringrostig... det var ett tag sedan jag sydde på maskin faktiskt. Men finns det vilja, så... Och i vilket fall som helst ska det bli underbart att slippa lägga upp kjolar och byxor för hand!

Usch, nu när jag tittar ut genom fönstret ser det mer och mer ut som snö än som regn. Jag som (optimistiskt nog) släpat ner vinterjackor och vinterskor till källaren. Jag som trodde det var dags för ballerinaskor och tunna jackor snart. Suck.

Påskhelgen har varit (ja, den är ju i och för sig inte slut ännu, men ändå) mycket trevlig. Träffat familj, vänner och släkt och varit borta en hel del. Igår var vi på Tjörn till exempel, jag njöt av sol och havsluft och hann sitta en hel del ute på altanen läsandes Människa utan hund av Håkan Nesser innan regnet kom. Apropå den boken så sträckläste jag den - började på den igår och läste ut den idag. Var ju tvungen att ta reda på hur det gick... Jag har alltid läst fort, men min omgivning bemöter mig ibland med misstro. "Du måste ju hoppa över en massa ord!" är en mening jag fått höra mer än en gång. Men det gör jag faktiskt inte, FNYS säger jag bara! De är bara avundsjuka... :)

För att pina mig extra mycket för att vädret ser ut som det gör slängde jag här in ett par söta nyheter från
Net-a-Porter. Först en blå klänning (ni trodde väl inte jag skulle kunna låta bli en BLÅ klänning, haha) från Binetti. Hur söt som helst, och har dessutom ett par fickor. Och sedan en svart trevlig liten kjol från Proenza Schouler med detaljerad midja (nästan lite paper bag waist modell light).

Jaha, det var en liten uppdatering det. Önskar er en mysig söndagskväll!

Vad sägs om en påskklapp?

image153
En trevlig och smaskig tradition vid påsk är som bekant att fylla ägg med godis. Men man kan fylla äggen med annat också, och ge bort som små trevliga påskklappar (eller behålla själv). Jag menar, det finns ju julklappar, varför inte införa påskklappar? Det behöver inte vara dyra grejer, det kan vara allt från ett litet mininagellack till gulliga strumpor. För den som vill finns det ju JÄTTESTORA pappägg, där får till och med ett par skor plats... Om inte annat kan man ge sig själv en liten påskklapp! Kanske något av följande:
♦ Gula påskfina örhängen från
Forever21.
♦ Mönstrade strumpor från Monsoon.
♦ Guldiga hårspännen från H&M.
♦ Badger Balm Ginger & Lemon, som man bland annat kan finna på Accessora.
♦ Härligt blått nagellack med metallicskimmer från Essie.
♦ Mönstrad scarf i blå toner från Topshop.
♦ Härligt gult skärp med kedja från Ellos.
♦ På H&M:s barnavdelning finns dessa färgglada armband - söta som karameller!

Önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK!

Rosenmönstrad skärtorsdag

image152
Usch, jag tycker inte alls om kylan som smugit sig på oss. Vart tog vårvärmen vägen? Ja ja, den kommer väl tillbaka nån gång... Men jag är trött på den där isande vinden som gör att ögonen nästan tåras och frisyren (om man nu hade nån när man gick ut) försvinner. I och för sig borde jag väl som göteborgare vara härdad... Hur som helst, nu närmar sig påsken, och sen är det ju snart sommar. Eller?

This is me today:

Mörkblå klänning, H&M
Svart kofta, H&M
Blommig sjal, Indiska
Gult armband, Glitter
Mörkröd väska, Lindex





Haléns - Love Label

image151
Säga vad man vill om Haléns, men de har faktiskt en hel del godbitar. Jag har plockat ut dessa söta plagg från deras underavdelning Love Label:
♥ Ljust aprikosfärgat linne i sidensatin med fickor fram.
♥ Fluffig bomullsblus med knyt.
♥ Mörkgrå parkas med skärp.
♥ Vitt bomullslinne med virkade detaljer.

Våga gult!

image150
En alternativ rubrik skulle kunna vara: "Extra! Extra! Kvinnlig bloggare chockar sina läsare med alldeles för mycket gult!" För det här blev visst väldans gult. Men man ska kanske inte klä sig i gult från topp till tå (om man nu inte vill det), man kan ju välja en gul detalj eller kanske en gul blus. Man blir så glad av gult! Och det finns ju andra nyanser än det knallgula; man kan välja citrongult, vaniljgult, mörkgult...

♥ Söta Tinsley Mortimer i solgult och a-line. Bild från
style.com.
♥ Ljusgul blus med bedårande volang från Topshop.
♥ Så snyggt att matcha en mild gul nyans med svart! Härlig outfit från Temperley, bild från style.com.
♥ Gult diadem är en effektfull accessoar. Detta kommer från Indiska och blir ditt för endast 29:50.
♥ Den klargula stråväskan från Fendi gör dig extremt chic i påsk (och annars också)!
♥ Tona ned det gula med ett grått linne och bär blå skor till, tycker Marc by Marc Jacobs. Bilden kommer från style.com.
♥ Knallgul kjol med söta hålbroderier från Tibi.
♥ Vill man inte klä sig i gult kan man ju alltid måla naglarna i solens färg. Nagellack från Essie.
♥ Till sist ett par gula ballerinor från Ellos till kanonpris!

Helgshopping + lite annat

image149
Helgens fynd: Randig skön topp i marinblått och vitt från Indiska, gult plastarmband med hjärtan (ser ut som om man trätt upp påskgodis på ett snöre!) från Glitter och ett rött skärp från Vero Moda.
Helgens vårtecken: Blåsippor! Såg dem i en park, men ändå!!
Helgens märkligaste beautyupplevelse: Var ute och åt med min kära familj. Mamma fiskar upp ett relativt nyinköpt läppstift från Maybelline ur sin väska och undrar om jag vill ha det (hon tycker inte hon passar i nyansen.) Jag testar det. Klockan är då runt 16.30. Sent på kvällen sitter det mesta fortfarande kvar. Och då har jag ätit, druckit och borstat tänderna (i och för sig inte pussat älsklingen som är förkyld och allmänt snorig och nysig, men ändå). Och vi snackar Maybelline! Amazing.
Helgens trevligaste beautyupplevelse: Jag är barnsligt förtjust i min nya ögoncreme från Garnier. Tuben är illgrön och spetsig och man duttar fram små cremepluttar genom en pip. Innan har mina ögoncremer kommit i små burkar - om jag nu ens HAFT någon ögoncreme, slarvig som jag varit. Men nu blir det andra bullar! Ska även försöka peela och lägga ansiktsmasker lite oftare. Visst, flaskorna och tuberna pryder sin plats i badrumshyllan, men man ska ju använda dem också.
Helgens fånigaste: Göteborg-Postens aprilskämt om att operahuset ska flyttas över älven, alltså fraktas över vattnet likt en färja. HA HA HA. Rooooligt.
Helgens godaste: Jag har plötsligt blivit som besatt av blåbär. Så himla gott. Tur att de finns i frysdisken året om. Jättegott på havregrynsgröt, i filmjölk tillsammans med skivad banan eller i en smoothie.
Helgens vill ha: Kommer jag att kunna överleva våren utan ett par röda skor? Tveksamt. Såg ett par jättesnygga på Åhléns, tror de var från Esprit. I ballerinamodell, fast jag har för mig att det var en lätt kilklack på dem. Kan inte glömma dem...