Fjällbacka nästa!

image266
Nu drar jag snart till Fjällbacka, blir borta ungefär en vecka. Jag hoppas förstås på sol, värme och salta bad, men vi får väl se hur det blir med den saken... sommarvädret verkar ju ha gått och gömt sig. Men i vilket fall som helst ska jag njuta! Av frisk luft, av långa härliga promenader i skogen och vid havet, av att umgås med nära och kära, av att vandra runt på de små gatorna med sina trähus och röda sjöbodar (och söta butiker, hihi), av att sitta ute i trädgården och läsa... Blir det riktigt ruggigt får vi väl tända en brasa i öppna spisen, mysigt!

Som vanligt är det svårt att få plats med allt som jag vill ha med mig (läs kläder). Tänkte att det skulle räcka med min blommiga weekendbag men nja, det får nog tillkomma nån mer väska. I min packning trängs bland annat korta mörka jeansshorts, vit a-lineformad brodyrtopp, rosavit-randig Ralph Laurentopp (favorit som jag älskar att ha när jag är ute på havet), svart kofta, vit kofta, ribbade linnen, toppar, toppar, toppar... och en hel del till... :-)

Ha det riktigt fint nu så hörs vi snart igen!

Party party!

image267
Oh my, vilka klänningar! Jag vill gå på fest i någon av de här fantastiska kreationerna från Christian Dior! Skimrande siden, fastsydda blänkande stenar, markerad midja, långa handskar och vidd i kjolen... Chic från topp till tå helt enkelt!

Bilder från
style.com

Lite budget, lite lyx

image265
Kvinnlig och rätt classy outfit som får mig att tänka på någon prydlig, väklädd och smart karaktär i en 50-60-talsfilm. Här blandas dyra och mer plånboksvänliga plagg och accessoarer:

♦ Söt ärmlös blus med knyt från
Topshop.
♦ Fantastiska Heloise i rött läder från Chloé.
♦ Ljusgrå mockapumps från Marc by Marc Jacobs.
♦ Mörkgrå pennkjol från Ellos.
♦ Klassiska örhängen från Monsoon.

Klänningsköp

image264
En sväng på stan idag resulterade i en härlig svart klänning. Hade som mål att hitta en, och det gjorde jag efter att ha kollat runt i ett gäng affärer... slutade på H&M som så många andra gånger..:-) Skön modell, användbar, några veck fram som gör att det blir extra fint fall. Passar både nu och till hösten/vintern, då jag tänker lägga till rejäla strumpbyxor, nån söt kofta och stövlar.

Blev även ett lila skärp, som egentligen är ett hårband. 5 kronor fick jag ge!! (rea på rea på rea, typ) En ögoncreme fick också följa med hem.

Dagens: Favorit med stort F

image263Den här mönstrade klänningen (tunikan?) köpte jag i våras, och den har blivit flitigt använd. Älskar modellen, materialet (mjukt, skönt tyg) och det retroinspirerade trycket. Den var perfekt på semesterresan också, eftersom den inte tog stor plats i väskan och dessutom knappt skrynklade till sig alls. Sånt gillar jag!

Klänning, Lindex
Leggings, Lindex
Träarmband, Dorothy Perkins
Klocka, Champion

Lyssnar just nu på Manic Street Preachers senaste skiva, Send Away The Tigers. Så grymt bra! Just nu är det
Autumn Song - helt underbar! Tröttnar aldrig... Också en favorit med stort F! :-)


Adorable, Phillip!

image262
Jag har tidigare uttryckt min beundran för Phillip Lims fantastiska plagg. Den här klänningen får helt enkelt inte passera obemärkt! Den är kvinnlig, sofistikerad, cool... och gjord av underbart, skimrande, mörkblått siden. Det medföljande skärpet är pricken över i.

Till denna underbara skapelse får det bli ett par ljuvliga Mary Jane-pumps från Chloé, en piffig clutch från Jimmy Choo och ett par matchande örhängen från Monsoon.

Bilder från
Net-a-porter.com samt Monsoon Accessorize.

Grått och lila i höst

image261
Är det inte läge att ligga på badstranden (just nu är himlen grå och regnet ligger i luften) kan man spana på höstmodet. Mycket grått, från mörk antracit till ljus dimgrått, mycket silver, mycket stickat, många markerade midjor, lila i alla dess nyanser, damigt, rejäla stövlar, långa handskar, gnistrande stenar, skimmer, lysande färger som en samling ädelstenar - gult, klargrönt, orange, kleinblått... Höstens trender faller helt klart mig i smaken!

♦ Mörklila klänning,
Miu Miu
♦ Mjukt gråbrun stickad kofta i bomull/kashmir med skinnskärp, LaROK
♦ Mockastövlar, Michael Kors
♦ Fuschiafärgad sjal, Lindex
♦ Från vänster till höger, bilder från Oscar de la Rentas, Marc by Marc Jacobs samt Burberry Prorsums höstvisningar, bilder från style.com

Sweet socks

image259
Här ovan ser ni semesterresans strumpskörd. Har väldigt svårt att låta bli att köpa färgglada, mönstrade strumpor... min strumpsamling i byrån är en salig blandning. Jag vet, svarta (eller nån annan mörk färg) är det smartaste. Men det är ju så kul med såna här färgglada! Strumporna ovan är köpta på Dorothy Perkins i London och de längst till höger kommer från en souvenirbutik i Holland. (Därav tulpanmönstret, haha)

Blommig morgon

image260

En försiktig solstråle letar sig in mellan de luftiga gardinerna och väcker henne. Barfota tassar hon ut i det ännu daggvåta gräset, iförd en blommig klänning och doftandes rosor. Frukosten är framdukad under det blommande äppelträdet...

♥ Klänning,
Zimmermann/Net-a-porter.com
♥ Tygros, Monsoon Accessorize
♥ Blommigt underklädesset, Topshop
♥ Ring, Monsoon Accessorize
♥ Blommig tvålpump, Inreda.com
♥ Showergel och bodylotion, Crabtree & Evelyn/Accessora
♥ Interiör, Shabbychic.com

Personliga berlocker

image258Kollade igenom mina smycken igår och hittade en hel del som jag totalt glömt bort. Kul när man kan återupptäcka saker sådär!

Jag satte ihop ett berlockhalsband med tre hängen i olika material och färger. Ett trähjärta som min morfar gjort till mig när jag var liten, en bärnsten som jag fått av mormor för flera år sedan och en turkos jag fått av mamma och pappa. Också för länge sen!

Känns extra roligt att bära smycken man fått av människor man tycker väldigt mycket om.


Blickar ut över London...

image253

... uppifrån kupolen i S:t Paul's Cathedral. När vi hade travat uppför alla hundratals branta trappsteg och beundrat utsikten travade vi ner i kryptan. Där fanns det inte bara en massa gravar utan också en souvenirshop och ett café. Det låter konstigt, men det var riktigt fint! Jättemycket folk förstås. Vi slank in på caféet och fikade (chokladkakan var ljuvlig!).

Coffee and cake

image256

En mönstrad sommarklänning och sköna sandaler passar fint då man kopplar av med kaffe och kaka på en solig uteservering. Snart fortsätter spaningen efter söta plagg och annorlunda smycken längs slingrande små gator...
♥ Klänning från
Orla Kiely
♥ Sandaler från Din Sko
♥ Örhängen från Julie Sandlau
♥ Väska från Marc Jacobs
♥ Mugg från Rice/Inreda.com
♥ Smaskiga kakrecept finns på Arla.se

Grått & rosa från H&M

image255
H&M:s höstkollektion är en blandad kompott. En hel del fint, en hel del trist, både mörka och ljusa nyanser. Jag fastnade för de här plaggen i mjukt rosa och silvergrått. De färgerna är fina var för sig, kombinerade till exempel med svart, vitt eller mörk chokladbrunt, men funkar även tillsammans. Rosa kofta och grå kjol - mmm, nice! Dessutom är grått och rosa snyggt året om!

Bilder från
hm.com

Lite rosa lyser alltid upp...

image254Var väl ett tag sen jag lade upp en dagens? Here we go:

Topp, Zara
Kjol med veck fram, Kappahl
Strumpbyxor, H&M
Armband, Lindex
Ballerinor, Vagabond

Notera den klädsamma vita randen efter min klocka på vänster arm. Tjusigt.

Har Hemtex blivit helt crazy förresten? Verkar ju som om de har 50% rea på allt hela tiden. Men inte mig emot! Idag köpte jag mjuka, gosiga, ljusblå handdukar, igår likadana fast cremefärgade. Och iförrgår blev det ett par krukor och lite annat krafs. Nice! Det är förresten sjukt mycket folk på stan just nu. Turister, Gothia Cup och, säkert på grund av vädret, en massa köpsugna göteborgare. Varav jag själv är en... :-)

Men nu skiner solen och det är freeedag! Lovely!

Vad är nu detta?

image252

Ett UFO som hamnat lite fel, eller?

Nej, det är bara Universum Science Center i Bremen, Tyskland. Vi var aldrig inne men var ju bara tvungna att fota denna coola byggnad utifrån i alla fall!

Some streetstyle...

image251
Överallt nästan nu för tiden syns outfitsbilder på "vanligt folk", bilder tagna på gator runt om i världen. Jag tycker det är kanonbra och får ofta inspiration. På
stylefinder.com finns både kända och okända personer med massa snygga kläder. De här fyra tjejerna tyckte jag lyckats riktigt bra! Gillar att det ser lite sådär nonchalant och halvslappt ut, som om de bara slängt på sig kläderna i raketfart - men förmodligen ligger det en hel del tanke bakom. I like!

Med vinden i håret vid Ale stenar

image246
Japp, jag tänker terrorisera er med fler semesterbilder. :-)

Sista dagen på resan blev en heldag i Skåne, och då besökte vi Ale stenar. Vi var alltså inte mätta på märkliga stenkonstellationer efter Stonehenge i England, haha... Men det var riktigt vackert. Vi och andra tappra turister stretade på uppför stigen i en ENORM motvind. (Därav min skumma frisyr på översta bilden.) B och jag tog oss även ned till stranden. Fullt med vallmo, var bara tvungen att knäppa en bild!

Dagens accessoar...

image245... är ett mysigt turkosblått träarmband som jag köpte på Dorothy Perkins när vi var i London. Gillar att det är elastiskt och att det är rätt iögonfallande utan att vara för klumpigt!

Ja, förresten - nån kanske undrar om det blev nån shopping på vår resa. Faktiskt hanns det inte med så mycket sånt, och dessutom gick det mesta av reskassan åt till mat, nöjen, boende... och bensin förstås... Men det blev i alla fall en limegrön skön topp, och ett gäng söta strumpor från Dorothy Perkins, och lite grejer till hemmet. Bland annat en mysig, typiskt engelsk kakburk - och ja, den innehöll kakor. Smarriga sådana! :-)


Lite hippie sådär


image242image243






















Två höstnyheter från
Single/Net-a-porter.com i form av hippie-inspirerade, fluffiga tunikor med mysiga mönster. Säkert jättesköna att krypa in i! Jag skulle nog bära dem med smala jeans, high heels och en stor väska slängd över axeln. Sparsmakat med accessoarer för min del eftersom tunikorna är så galet mönstrade. Kanske ett stort armband på sin höjd.

Bad idag igen!

image241
Jag skrev tidigare idag att jag ville känna salta vindar, men det blev Delsjön istället. Mysigt det också! Jättehärligt att sitta på en klippa och njuta av kvällssolen och lite gott att äta. Passade verkligen på att njuta, det såg tyvärr ut som det skulle bli sämre väder redan imorgon...

Vi avslutade med ett bad vid stranden, men det var faktiskt rätt kallt. Fast uppfriskande! Ofta tycker jag det känns kallare när man går i, istället för att hoppa från en klippa eller brygga. Går man i hinner liksom fötterna och benen kylas ned...

Jag vill vara marin idag!

image237
Iförd det här fräscha, somriga
linnet med söta detaljer och de här sköna shortsen (gärna med uppvikta kanter) vill jag sitta längst fram i båten och känna den salta vinden ta tag i mitt hår! Både linnet och shortsen kommer från La Redoute. Havsbilden är tagen i Fjällbacka skärgård!

Tro det eller ej...

... men jag har faktiskt badat idag! Plötsligt fick killarna i sällskapet för sig att de skulle bada fastän det blåste rätt kraftigt. Solen sken dock och jag var varm efter en långpromenad, så jag hoppade i badkläderna och gjorde ett svanhopp (eh...) från bryggan. Rätt skönt faktiskt! Kan kanske ha varit runt 18 grader i vattnet?

Så nu sitter jag här, nyss hemkommen, med salt i håret och, faktiskt, en lätt solbränna. Det blev en härlig dag!

Hoppas er söndag också blev fin!!

Ärtigt, Victoria!

image240Måste ju säga att det var väldigt skoj att se kronprinsessan Victoria bära just en ärtgrön klänning igår på sin födelsedag. Eller ska jag säga äppelgrön? :-) I vilket fall som helst var klänningen kanonsnygg.

Idag drar vi till Tjörn över dagen! Solen skiner just nu, från en klarblå himmel - kan man tänka sig. Jag lägger ned badkläderna, det är en sak som är säker. Men särskilt varmt i vattnet är det nog inte, brrr!

Dagens outfit är följande: khakigröna shorts, vit "I love NY"-t-shirt, svart kofta och tygskor. Får väl se om man behöver lägga till ett paraply till det... Men det hoppas jag verkligen inte!

Ha en härlig söndag!

Bild lånad från gp.se

Grattis Vickan!

image239Japp, idag fyller alltså Sveriges kära kronprinsessa 30 år, det kan väl inte nån ha missat!

Jag har alltid tyckt att det är kul att spana in vad hon har på sig. Ibland har det varit mindre lyckade kreationer (hattar stora som kvarnhjul är inget som jag är så förtjust i) och ibland superfina. Den här apelsinorange klänningen är cool tycker jag!

När jag var liten och var som mest besatt av att rita klippdockskläder satt jag ofta och skrev ned (eller memorerade i huvudet) vad Victoria, Silvia, prinsessan Diana och andra kvinnliga kungligheter hade på sig när de var på TV osv. Sen försökte jag rita kläderna till mina klippdockor. Jag gjorde till och med en klippdocka i form av prinsessan Diana och ritade en massa dräkter och klänningar till henne. Ofta med tillhörande hattar... :-)

Bild lånad från
Aftonbladet.


Green is the colour!

image236
Jag gillar verkligen den här gröna nyansen jättemycket! Vad ska man kalla den? Ärtgrön? Låter kanske inte så kul... Äpplegrön låter vackrare, men gröna äpplen brukar ju inte riktigt ha denna nyans. Ja ja, snygg är den i alla fall. Till exempel till en vit somrig kjol och ett armband som enda accessoar, Jimmy Choo-sandaler på fötterna och en dutt fräscht solpuder på kinderna - och en strålande sol också, tack!

Väska och armband från
Lindex, kjol och sandaler från Net-a-porter.com, solisar från Topshop, linne från H&M och solpuder från Urban Decay/Blush.se.

Englandsbilder!

image235
Nu har jag plockar ut ett axplock av alla de bilder vi tog i England. Det kommer med allra största säkerhet att dyka upp nån mer bild från resan här på bloggen framöver. Från Danmark eller Tyskland inte minst, som hittills inte fått vara med! Men nu är det alltså England som gäller:

1. Tower Bridge. Vi var uppe i gångbroarna där det fanns utställningar. Och en härlig utsikt förstås!
2. Utanför S:t Paul's Cathedral. Vi klättrade upp i kupolen! Sååå många trappsteg och trånga gångar, men väl uppe fick man lön för mödan...
3. ...nämligen den här utsikten över London!
4. Stonehenge. Tyvärr får man numera inte gå ända fram till stenarna, men det var coolt ändå.
5. I den lilla byn Lacock. Där har det bland annat spelats in scener för Stolthet och fördom, Emma och Harry Potter.
6. Torquay på Englands sydkust. Mild luft, palmer, mysiga affärsgator, trevligt! Och en MASSA hotell och guest houses. (Tyvärr inget Fawlty Towers, haha) Vi bodde där i två dagar och trivdes verkligen bra!
7. Land's End i Cornwall. Så vackert med alla karga klippor, stora vågor, små grå stenhus och fridfullt betande kossor och får!
8. Hatfield House i Hertfordshire utanför London. Gammalt vackert slott där Elizabeth I växte upp och fick veta att hon skulle överta tronen.
9. Piccadilly Circus - den klassiska bilden...

Utmaning!

Blev utmanad av söta Lalisen på Dagens fynd-bloggen! Här är mina svar:

Favoritfärg? Rosa är ju helt klart en favorit. Gärna lite starkare nyanser. Annars gillar jag blått i alla nyanser, men helst himmelsblått och kornblått!

Vad hittar du på en regnig sommardag? Ibland får jag ett ryck och får för mig att jag ska organisera pärmar, rensa skrivbordslådor och fixa i garderoben. Eller också baka nåt. Andra gånger tar jag det lite lugnare och kryper upp i soffhörnet med en bra bok eller ett modemagasin, och gärna lite té till det! Spela sällskapsspel är ju också en hit. Och blogga förstås...

Följer du något speciellt på tv nu i sommar? Nja, det är lite dåligt med den biten, blir inte så mycket TV-tittande just nu. Men jag kollar i alla fall på succéserien Raskens från 1976 som går på SVT. Småländskt (ofta rätt eländigt) bondeliv på 1800-talet, men serien innehåller också många ljusa stunder och en hel del humor.

Favoritsommarblomma/or? Luktärt är söta blommor och doftar gott! Gulmåra har en otroligt somrig doft tycker jag. Blåklint och vallmo är färgglada och vackra, och prästkragar känns så sådär midsommaraktigt och svenskt. Det finns många!

Favoritdrink? Jag är ingen drinktjej direkt... väljer nog hellre ett glas gott rött vin!

Favoritdoft? Solmogna jordgubbar, mmm... Nybakade kanelbullar är inte heller fel!

Läser? Har precis läst ut Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson, hade med den boken på resan. Otroligt bra och hur svår som helst att lägga ifrån sig! Just nu läser jag En helt annan historia av Håkan Nesser. Varvat med diverse modetidningar förstås!

Drömresmål?
Australien skulle vara spännande att få besöka. Annars finns det en hel del platser i USA jag skulle vilja besöka, som San Fransisco. Tar gärna en tripp till NY igen också...

Hur vill du bo? Nära naturen men ändå inte för långt från stan. Trädgård och ljusa, härliga rum. Det ultimata vore ju även närhet till havet...


Ni som läser det här får jättegärna göra utmaningen också!!

Några bilder från Holland...

image234
1. Söt trädgård i Vesting Bourtange, i östra Holland nära tyska gränsen.
2. Den klassiska bilden... Väderkvarn i Enkhuizen.
3. Blomstermarknad i Amsterdam. Jag köpte ett gäng tulpanlökar!
4. Ost efter ost i ostboden i Zuiderzee Museum.
5. Vid floden Amstel i Amsterdam.
6. Givetvis blev det en sightseeingtur på kanalerna i Amsterdam.
7. Vi körde över den drygt två mil långa fördämningen Afsluitdijk, som vallar in IJsselmeer.

Några godbitar från Hollandsvistelsen alltså! Nästa gång blir det England... :-)

I´m back!

image232Yes indeed, I´m back! Det blev en kanonmysig resa, precis som vi hoppades. Det är så härligt att bila, man får sådan frihet och kan bara stanna till när man känner för det! Kan verkligen rekommendera det för er som inte provat på det.

Vi inledde vår resa med att ta Kielfärjan från Göteborg, därefter blev det norra Tyskland, Holland (både "landsbygd" och kuliga Amsterdam), England (bland annat London, Cornwall och Torquay (ni som sett Pang i bygget/Fawlty Towers har ju hört det nämnas mer än en gång! Och ja, det är faktiskt  lite medelhavskänsla där det ligger på "The English Riviera"!), sedan färja från Harwich till Esbjerg i Danmark och därefter en heldag i Skåne.

Cirka två veckor blev det, två  veckor fyllda av kartläsande, stora motorvägar, slingriga småvägar med täta häckar längs sidorna (sååå typiskt engelskt), mysiga fikapauser, bilgodis, fantastiska hotellfrukostar... hrrm, ja, en hel del ätande blev det. Men också två veckor av långa härliga promenader, sevärdheter, otroligt vackra platser, trevliga människor och en massa springande i trappor (traskade bland annat hundratals trappsteg upp i S:t Pauls Cathedral, pust säger jag bara - men vilken utsikt över London!)...

Så det var alltså jag, älsklingen och bilen genom ett regnigt Europa, som Tomas Ledin sjunger... nej, faktiskt var det inte mycket regn. Vi hade soliga dagar också. Men det blåste rätt mycket, tyckte att jag hela tiden redde ut mitt hår med en kam...

Det här var en liten försmak av resan! Tänkte sätta ihop ett mer fylligt bildreportage inom det närmaste! Tills vidare bjuder jag på en bild som vi knäppte i good old England. Det blev en hel del tunnelbaneåkande!