Värsta fyndet!

image296
Vad underbart med fredag! Det har varit en minst sagt intensiv vecka. Nu ska jag njuta av helgen och ta tillvara varenda sekund! (så tänker jag ofta men ändå går tiden så himla snabbt - swisch, det var den helgen liksom!) Dagens klädsel är enkel och skön - kavajen är ett superfynd från Lindex, gillar att den är mörkblå och har 3/4-ärm! Perfekt att ha utomhus lite varmare höstdagar och perfekt att ha inomhus när det är lite kyligt. Funkar ofta helt enkelt!

Mörkblå kavaj, Lindex
Svarta byxor, Åhlens
Vitt ribbat linne, Vero Moda
Berlockhalsband, Indiska
Klocka, Champion
Mörkröd väska, Lindex
Vit sjal med silvertrådar, H&M

Ha en härlig fredag!

Utmaning 2: Mina sjalar!

image295

Nu kommer nästa utmaning: jag blev utmanad av
Christin att visa upp mina sjalar! Jag har säkert inte fått med riktigt alla, det ligger förmodligen någon och lurar i nåt mörkt garderobshörn (eller varför inte i en flyttlåda, hela lägenheten är ju uppochner just nu). Men här kommer i alla fall de små älsklingar jag kunde hitta:

Övre raden, från vänster:
1. Tunnstickad zickzackmönstrad från Åhlens
2. Randig, present från mamsen
3. Svartvit från Åhlens
4. Rosa/beige/vanilj-randig från H&M
5. Mönstrad från Gucci
6. Svart med detaljer från Céline

Nedre raden, från vänster:
7. Mönstrad från Gina Tricot
8. Röd/mönstrad från Yves Saint Laurent
9. Vit med silvertrådar från H&M
10. Rosenmönstrad från Indiska
11. Vinröd med guldtrådar från H&M
12. Mönstrad från Oscar de la Renta
13. Svart tunn från Indiska
14. Gräddvit tunn från Indiska

Utmaning 1: 8 saker om mig

Har två roliga utmaningar som ligger och väntar på mig att göras! Här kommer den första, som jag fått av rara Malin - att berätta 8 saker om mig själv! Och de kommer (trumvirvel) här:

1. Jag har aldrig rökt.
2. Jag gillar att ordna och organisera: ge mig en pärm och ett register och jag blir alldeles lycklig!
3. Jag skrattar väldigt ofta.
4. Jag gillar hårdrock.
5. Jag läser väldigt snabbt.
6. Jag går alltid runt med ett mindre apotek i väskan: tandpetare, plåster, Esberitox, nagelfil, fluortabletter... you name it!
7. Bland det godaste jag vet är rött vin, någon god ost och svarta oliver. Mmm!
8. Jag har en hallonröd kamera, som jag kallar just Hallonkameran.

Okej, nästa steg är att utmana 8 andra bloggare, och jag utmanar dessa: Madde, Jelena, Tindra, Sweetheart, Danwei, Christin, Miss E och Delinda!

Flytt på G!

Förlåt för bristen på uppdateringar i bloggen! Har haft jättemycket att göra, under de senaste dagarna har jag hett önskat att dygnet skulle innehålla fler timmar. Det är mycket i mitt liv just nu... och en stor del av det kretsar just nu kring att B och jag snart ska flytta! Tjohooo! Vi kommer få större yta än vad vi har nu och till och med en liten trädgård! Med altan! Ni anar inte vad lycklig jag är för detta. Vi kommer inte flytta så väldigt långt bort, men det känns ändå som ett stort företag med allt som ska fixas. Som tur är blir det ju som sagt större yta, och fler rum, så vi behöver inte vara rädda för att vi inte ska få plats med alla grejer, hihi! Det blir till och med en walk in closet! En liten, men ändå!!!

Nu ska jag snart ge mig ut i solen iförd mörkblå klänning, svarta leggings, rosensjal och svart jacka.

Stor kram!!! 

P.S. Klippningen gick bra, frisören kapade de slitna topparna och jag gick därifrån med ett leende på läpparna! D.S

En ondskefull frisör och ett hållbart nagellack

image294
Imorgon ska jag klippa mig, det ska bli helt underbart! Även om sommaren inte innehållt riktigt lika mycket sol och salta bad som jag velat, har håret blivit rätt slitet i topparna. Längtar efter att få bli lite ompysslad. Drömde så knepigt i natt; istället för min vanliga gulliga frisör fann jag mig själv sittandes i en salong hos en supersnobbig tjej som bara ville tala franska. Jag letade förgäves i huvudet efter det franska ordet för "toppar" och visade istället med fingrarna hur många centimeter jag ville ha klippt. Frisören log ondskefullt och satte snabbt upp mitt hår i en knut på huvudet. Innan jag ens hann blinka tog hon fram en blänkande sax och började helt okontrollerat klippa rakt in i knuten! Då vaknade jag. Som tur är behöver jag inte vara orolig för att samma sak ska hända imorgon!

Jag är förresten grymt nöjd med nagellacket, nu har det suttit en vecka och inte börjat flaga! Creatives baslack, Mavalas färgade och sedan Depends topplack ska hädanefter alltid bli min melodi! :-)

Nu ska jag äta, är lite halvhungrig sådär. En krämig omelett skulle inte vara så dumt. Med grönsaker till. Sedan ska jag powerwalka och resten av kvällen har jag tänkt tillbringa i soffan med ELLE, VR och Djävulen bär Prada (har äntligen börjat läsa den)!

Kokos & aprikos

image292Har varit på jakt efter någon trevlig duschtvål med kokosdoft och fick tips från Lalisen om en variant från Yves Rocher. Jag begav mig till butiken i Nordstan där jag faktiskt, tro det eller ej, aldrig handlat nåt förut. Men det var en trevlig upplevelse, det var gullig personal, man fick varorna i en söt blommig kasse och som nybliven medlem fick man en liten sak, jag fick en mininecessär som passar att ha i väskan. Nice!

OK, över till produkterna jag köpte. Duschtvålen var jättehärlig, den doftade precis lagom mycket kokos, var krämig och härlig och dessutom var priset bra. Det enda minuset jag kunde hitta var den lite opraktiska hällanordningen, om man inte passar sig får man en hel sjö i handen. Men sånt kan man leva med. Jag ger den 4,5 poäng av 5 möjliga. 

Köpte även en ansiktspeeling med aprikoskärnor, som tyvärr inte får samma höga betyg. Den doftade gott och tuben var smart och smidig, men kornen var för få - jag vill ha lite mer riv! Dessutom kändes huden lite sträv efteråt, jag vill få den där mjuka känslan! Peelingen får därför 2,5 av 5.

Ny topp - och favvoväskan!

image291
Dagens topp inhandlades i helgen i Fjällbacka, i den lilla söta butiken Solkatt. Den är ljuvligt mjuk och skön, och jag gillar den rosa nyansen! Fått en del gulliga kommentarer om min favoritväska, vad kul! Fanns också en önskan om en närmare bild på den, hihi! :-) Det var svårt att få till en riktigt bra bild på den, men håll till godo... Den är chokladbrun, mjuk, rymlig men ändå smidig. Det går ner mappar, paraply, lunchlåda... har till och med burit runt skor i den. Tillsammans med allt annat jag alltid kånkar runt på...

Dagens klädsel:

Topp, Solkatt
Jeans, Vero Moda
Jacka, H&M
Halsband, Kicks
Solglasögon, Åhléns
Klocka, Champion
Väska, Ulrika E Design

Måndagspaket!

image290
Ett ljusblått paket kom med posten idag, innehållandes den läckra väskan jag vann i
Lalisens utlottning! Vilken färgklick! Den är jättemysig och jag gillar den starkt. Tänk den tillsammans med grått, mörklila, svart... kalasfint!! :-)


Måndagskofta

image288
God morgon! Tänkte inleda dagen med en supersöt
kofta från American Eagle som jag verkligen fastnat för. Så skön och mysig modell, gjord av mjuk bomull. Och så är den lila! :-)  (Men den finns i tre andra färger också!)

Livet på landet

image286

Tillbaka efter en helg i Fjällbacka! Ovan en utsiktsbild från Vetteberget. Om ni är i Fjällbacka nån gång ska ni definitivt klättra upp där (det finns en fin trätrappa vid Kungsklyftan, där det spelades in scener till Ronja Rövardotter). Helt klart mödan när man väl traskat alla trappsteg! Att stå där och se ut över det glittrande havet och alla öar och skär... underbart. Jag tröttnar aldrig.

Annars innehöll helgen mest softande i trädgården med nya ELLE och Marie Hermanssons Mannen under trappan. Jag lånade den av mamma, började läsa den igår och läste ut den i förmiddags. Jepp, jag är en snabbläsare... Men det ska till en bra bok för det också. Denna var definitivt sådan att jag inte kunde lägga den ifrån mig! Sen blev det lite shopping också, när mängden turister börjar minska börjar de små butikerna rea. Bild kommer! Och så blev det färska räkor, vin, Manic Street Preachers i stereon (det har börjat bli lite av tradition att jag har med mig senaste Manicsskivan till Fjällis, mamma och jag är som besatta av Autumn Song), härliga skogspromenader... Ljuvligt!

Hoppas ni också haft en mysig helg! Ha en trevlig söndagskväll!!

Efter regn kommer solsken...

image285Gosh vilket väder det var imorse! Jag vaknade till ÖSregn och mörkgrå himmel. Det forsade av vatten på marken när jag gick iväg. Det fick bli en färgglad sjal runt halsen för att pigga upp en smula! Det var minst sagt mysko väder idag. Jag stack ut i strålande solsken för att köpa en skaldjurssallad till lunch (med vitlökspasta och mycket grönsaker, mmm) och typ två minuter efter att jag kommit in genom porten öppnade himlen sig och det vräkte ner regn. Men sen sken solen igen! Spännande tillvaro man har ändå. :-)

Dagens klädsel:

Ribbat linne, GAP
Jeans, Vero Moda
Mönstrad sjal, YSL
Solglasögon, Åhléns
Armband, Lindex
Skor, Wedins
Favoritväskan, Ulrika E Design

Har även haft på mig en tunn, svart H&M-kofta med 3/4-ärm som har åkt av och på under dagen. Gillar starkt 3/4-ärmar. Desto mer ogillar jag för långa ärmar (alltså såna som jag tvingas vika upp flera gånger) på koftor. Tycker det gör alldeles för många såna koftor!

Lackat var det här!

image283Okej, jag vet, det gröna underlägget på bilden är gräsligt. Men det är mina naglar vi ska koncentrera oss på nu... :-) Lacket jag köpte igår, dvs Milano från Mavala, pryder nu mina naglar (det samsas med Creative Nails stärkande baslack och Depends topplack, här blandas märken hej vilt) Två lager krävdes för att jag skulle bli riktigt nöjd.

Under tiden läste jag People Style Watch (mycket lila, många snygga klänningar, mycket inspiration) och nåt gammalt nummer av Vecko-Revyn jag hittade i tidningshögen.

Igår var det en stressig dag med jobb, möten, intensiv runda på stan, stortvätt (hur mycket kan det egentligen samlas!?) och dessutom stack jag ut och sprang. Innan löprundan var jag uppe i varv, stingslig och hade inte långt till tårarna. Vet inte riktigt varför faktiskt. Jag sprang inte lika långt som jag brukar, men däremot desto snabbare. Spurtade fram som en galning, haha! Kände mig betydligt harmoniskare och gladare resten av kvällen, skönt!!


Mera lila!

image281
Jag är verkligen inne i en lila period just nu. När jag strosar runt i affärer dras mina blickar ideligen till lila plagg och accessoarer. Idag blev det ett lila nagellack, Mavalas Milano nr 62. Matchade för övrigt dagens topp jag har på mig idag (lila H&M-topp med lätt puffärm, tillsammans med jeanskjol och mörkrött blänkande armband)... Behövde ny ansiktscreme också, den här gången blev det Pure Energy från Nivea. Brukar gilla Niveas ansiktscremer. Den här innehåller aprikosextrakt, vitamin C och E, ljusreflekterande pigment och har dessutom UVA/B-skydd. Håhåjaja va bra! :-) Nu ska jag ut och springa!

Nya kjolen

image280Hehe, så drömmande man kan se ut då. Vet inte vad jag funderade på när bilden togs! Kanske den nya kjolen som jag har på mig idag. Den känns jätteskön, gillar när det är lite vidd! Men den var för lång från början, klippte säkert bort 15 centimeter och sydde upp den igår.

Ja, nu är det måndag igen...  Helgen var jättelyckad! Vi hade det mysigt på Tjörn med en evighetsmatch i krocket, många bad, solning och grillning. På eftermiddagen kom det lite regn och det åskade, men resten av dagen var solig och VARM, pust! :-)

Dagens klädsel:
Linne, GAP
Kjol, Åhléns
Scarf, Gucci
Berlockhalsband, Indiska
Solglasögon, H&M
Skor, Unisa

Om man kollar snabbt på mina fötter ser det nästan ut som jag är barfota, hihi! :-)

Very retro!

image279

Den här klädseln andas rätt mycket 70-tal, och jag skulle mer än gärna bära den en frisk och solig höstdag. Gärna då trädens blad skiftar i rött, gult och orange, så jag riktigt passar in i omgivningen... :-) Blusen från See by Chloé är en härlig mix av sött, prydligt, flummigt och lite tant. Men är ändå så väldigt cool!

♦ Blus från
See by Chloé
♦ Grå skinnjacka från Topshop
♦ Mörkblå jeans från Sass & Bide
♦ Ring från H&M - budgetfynd!!
♦ Pumps med träklack från Din Sko
♦ Kronan på verket blir det orangeröda lacket Russian Roulette från Essie.

Fredagsfynd

image278Än kan man göra ett och annat fynd på sommarrean! Där hänger många trasor jag undrar över i vilket mörkt hörn affärerna hittat dem, men där finns också en och annan godbit. Igår kom jag över en härlig mörklila bomullskjol med vidd på Åhléns. Helt ljuvlig! Ska nog bara lägga upp den en bit först, sen är den helt perfekt. Kommer bli så snygg till enkelt ribbat linne, grå eller svart kofta och mitt nya mörkröda, blänkande armband. Dessutom fick ett sött berlockhalsband följa med hem från Indiska, som hade halva reapriset på en massa saker.

Nu ska vi snart åka till Tjörn. Det vankas bad och grillkväll, och jag håller tummarna för att solen vill hålla sig framme! Nu ser det jättefint ut, himlen är klarblå och jag har klätt mig i shorts och Zara-topp.

Just nu vill jag ha...

image277

... någon orange accessoar. Orange är verkligen hur coolt som helst. Tackar gärna ja till en väska från
Chloé (längst upp till vänster) eller en piffig plånbok från Bottega Veneta (längst ned till höger)!

... en lila klänning/tunika i skön modell. Denna, med söta fickor och fin ringning, kommer från Lindex och är i mjuk bomull. Dessutom kostar den bara 199 kronor. Fynd är bara förnamnet!

... något med nitar. Det är ju en skam att en rocktjej som jag inte äger något med nitar, haha! Det här armbandet får jag i och för sig nog ändå vara utan eftersom det kommer från Forever21, som inte shippar till Sverige. Men man kan ju spana på andra ställen.

... en grå, mysig ulltröja. Den här sötnosen kommer från Philosophy Di Alberta Ferretti och har en underbar skimrande rosett som pricken över i.

Ladybugs

image274
Nyss hemkommen efter min och B:s mosters träff på stan. Som vanligt pladdrade vi oavbrutet och travade runt i klädaffärer. Hon och hennes man (amerikan) bor egentligen i Washington (fast bara 6 månader om året, resterande 6 månader tillbringar de i sitt hus i Florida). Jag vill åka till USA igen!! Hon berättade om deras nya fräscha lägenhet med enorma fönster och högt i tak... och receptionist nere i vestibulen... Jag bara: "Jag måste DIT!!!"

Det är så kul för alltid när de kommer hit till Sverige är det lite som julafton; de brukar ha presenter med till oss. Idag när vi satt i solen på SoHos uteservering fick jag världens sötaste solglasögonfodral och en rosa keps, köpt i Palm Beach. "It's SO Mia!" hade hon sagt till sin man då hon sett den... jag älskar ju rosa... Dessutom fick jag smink från Clinique, ett trevligt solpuder bla. Lovely!

Nu sitter jag här och är fortfarande skönt mätt efter den goda maten vi åt. Jag tog club sandwich med kyckling, sallad, alldeles för mycket och alldeles för gott knaperstekt bacon, tomat, guacamole, aioli... Dessutom norpade jag räkor från hennes tallrik. Hjälp vad jag ätit. Tror jag ska ut och springa nu... :-) Det är en härlig sommarkväll!

Hoppas ni också haft en fin dag!!

Svart torsdag...

image272... men bara när det gäller min klädsel. Jag är glad och solen skiner, haha! I eftermiddag blir det en runda på stan med lite gott att äta, ska träffa B:s moster som är här på besök i landet (bor i USA). Trots åldersskillnaden har vi så kul ihop och shoppar mer än gärna tillsammans!

Dagens klädsel är:

Klänning, H&M
Jordgubbshalsband, Ms Bijoux
Väska, Ulrika E Design
Solisar, H&M
Klocka, Champion

På fötterna ballerinor och i väskan/ på mig en ljusgrå kofta från Esprit.





Ja, jag vet...

image273
... jag skrev nyss att jag inte ska tänka på höstkläder just nu utan njuta av sommaren istället. Men några plånboksvänliga plagg i mysiga modeller och sköna höstfärger är väl okej? :-) Samtliga kommer från
Ellos.

Lite onsdagsshopping

image271
Jag är typ fortfarande lomhörd efter att ha trängts med cirka femtio miljoner barn på spårvagnen hem. Skrikiga barn. Det är verkligen fascinerande hur mycket ljud som får plats i så små personer. Efter att ha stått ut i alldeles för många minuter med en gallskrikande unge i mitt vänstra öra bytte jag plats. Där passerade istället ideligen barn med kladdiga klubbor och rinnande glassar farligt nära mig och min cremefärgade kofta. Dessutom satt jag i tankar och glömde hoppa av vid min hållplats. Det har aldrig hänt förut, jag måste ha varit i en helt annan värld. :-)

Så det var en givande färd, haha! I väskan hade jag i alla fall med mig ett par inköp; en grå härlig topp (mjuk och luftig, jag tror jag vill bo i den) och ett halsband med stora ringar. H&M respektive Kicks.

Dagens accessoar

image270Varmt, varmt, varmt! Höstmodet känns plötsligt lååååångt bort. Och det är faktiskt sommar fortfarande. Vi har ju bara hunnit en vecka in i augusti och det händer faktiskt att även september månad blir varm. Jag ska sluta fundera på nya höstkoftor (pust!) och tar en till svalkande klunk av en iskall Ramlösa guava & lime istället. Yummie. Snart skall jag ut och powerwalka lite, nog skönare när det blivit lite svalare.

Det här armbandet köpte jag i en antikaffär i Fjällbacka, Gullaboden heter den. Litet men fullt av härliga saker. Jag fastnade direkt för de stora blänkande stenarna, känns helrätt inte minst till hösten. (Oj, nu var jag där igen, haha! Jag ska tänka SOMMAR nu!)

Några Fjällbacka-outfits

image269

Livet i skärgården...

image268
Nu är jag tillbaka efter en härlig, underbar tid i Fjällbacka! Det blev helt klart mycket bättre väder än jag trodde, med mycket sol. Några bad blev det också, fast inte så långa för det var bara runt 17 grader i vattnet... :-) Jag har kopplat av, njutit, umgåtts, ätit och druckit alldeles för gott (en härlig blandning av färska räkor, vin, glass och ljuvlig jordgubbscheesecake, fast inte allt på en gång förstås), vandrat, tagit igen mig på solvarma klippor... Perfekt med andra ord! Bjuder på några bilder... Det kommer nog fler!