Skorna

image594
Får jag lov att presentera mina nya skor. De har gjort en tripp från Din Sko hem till mig och gjort sig hemmastadda på skohyllan. Snart, snart ska de få hamna på mina fötter (bara vårvädret vill infinna sig). De ska få stifta bekantskap med mina svarta täckande strumpbyxor och vippiga kjolar och få matchas med toppar med roliga tryck. Tillsammans ska vi traska många meter och det känns som om vi kommer trivas bra ihop!

Tina!!!

image592
Först Charlotte Perrelli, och sedan Tina Nordström! Min lycka är total!!

Helt underbart att Tina och Tobias tog hem segern i Let's Dance. Så otroligt proffsiga och härliga att se på!

Fredagskvällen spenderades i trevligt sällskap hemma hos gulliga U och M med gott att äta (bland annat mumsiga ostar, kex och gott rött i glasen) och, förstås, Let's Dance på TV. När resultatet avslöjades och Tina bara strålade började jag nästan lipa av glädje, haha! :-)

Kollade du på finalen i Let's Dance?

Bild:
Aftonbladet

"Det kommer en singel till jul"


Måste bara tipsa om den helt underbara filmen Tjenare kungen som går i kväll på Kanal 5, kl. 21.00. Jag vet, jag vet. Den sänds samtidigt som finalen i Let's Dance, som man självklart inte får missa. Själv såg jag Tjenare kungen igår kväll på dvd (fick den för ett par år sen)... :-)

Men har ni möjlighet, spela in den, för det är en film man bör se!!! Den är charmig, rolig och en härlig nostalgitripp till det ljuva 80-talet. Min favoritkaraktär är nog synthtjejen Gloria! Verkligen helskön!!

Lite mer om filmen (taget från Kanal 5:s hemsida)

"Följ med på en resa tillbaka till 80-talet. Då grupper som Alphaville och Ebba Grön toppade listorna. När Abra och Millan möts på en konsert sommaren 1984 vaknar drömmarna om ett eget band - Tjenare kungen. Vägen till den första singeln - helst innan jul - är minst sagt krokig."

Bild från
Kanal 5


Birthday in blue pants

image591
Gårdagen blev mycket trevlig. Det "riktiga" firandet väntar vi dock med till helgen. Igår kväll var det endast jag, darlingen och ett lass med räkor. Fast det var inte så dumt. :-) Så himla gott! Och mysigt.

På lunchen igår shoppade jag förresten en födelsedagspresent till mig själv. Kanske lite knäppt. Men roligt. Och jag hade nog köpt saken i fråga även om det inte varit min födelsedag. I vilket fall som helst så var det ett par skor. Sååå söta! Med piffig lagom klack och fina spännen. Svarta. Åh vad jag gillar dem. Nu måste snön försvinna snaaart för jag vill börja använda dem!!

Här är förresten gårdagens outfit. Jag poserar i snön-som-aldrig-försvinner iförd nya blåa byxorna och nya t-shirten. Båda grymt sköna. Byxorna lyckas med konststycket att vara tajta men ändå inte ge klaustrofobiska känslor. Me like! Matchade med blommiga sjalen från H&M Divided.

Sist men definitivt inte minst:

TACK alla för era gratulationer!! Ni är helt underbara! Kraaaam!!

Födelsedag idag!

image590

Dagen till ära bjuder jag på lite 80-talsnostalgi! (Jepp, redan då gillade jag att posera framför kameran med det ena benet framför det andra, hihi!)


Bilder: Privata samt tårtbild från
Aftonbladet

Oh happy day

image589Om denna veckas tisdag var en tristdag så är denna dag en glad dag! Har nyss kommit hem, trött i benen men med humöret på topp. Några anledningar:

- Solen har skinit idag och smält en massa snö = bra!
- Uteserveringarna har börjat ta form på Avenyn. Mycket bra vårtecken.
- Vann de supersöta hörlurarna i toppenpiffig ask i
Maddes tävling. Hurra vad kul!
- Inhandlade de trevliga blå byxorna som ni ser på bilden här intill. Kleinblå stuprör gör mig glad! Hittade dem på Lindex.
- Har hört att det ska bli vårväder nästa vecka. Låter lovande. Nu vill jag börja använda vårskor!!
- Imorgon är det ingen vanlig dag... :-)


Hoppas er onsdag också varit bra!

Ack så kreativt

image588
Om man inte har nåt att göra och snön bara vräker ner kan man ju alltid sy ett solglasögonfodral av tygrester... Ett sånt kreativt ryck fick jag i söndags. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om resultatet. Lite rörande är det ju allt... :-)

Tisdag = tristdag?

Idag har det varit en rätt trist dag. Blötsnö som kletar sig fast på kinderna och äckliga stora pölar av snöslask. Brrr. Förkylda människor på jobbet också. (satt med fönstret på glänt delar av dagen för att vädra och med stor tjock halsduk på mig för att inte bli kall)


Efter lunchen drack jag en Granatäpplejuice från Brämhults som var rätt god. Och så har jag på mig mitt nya halsband som klirrar trevligt när jag rör på mig. Det är typ det roliga jag haft idag. :-)

Fast konstigt nog känner jag mig rätt nöjd ändå idag. Inte överlycklig, men nöjd. Ännu nöjdare känner jag mig när jag ser såna här snygga plagg från Monki.
image587

Nej, nu ska jag nog gå ut och pulsa runt i snön ett tag. Bara för att riktigt gotta mig åt eländet!

Kramar!


Sommarkväll

image586Åh vad jag tycker den här bilden från H&M är fin!

Jag tänker sommarkväll, en glödande sol som långsamt börjar försvinna ner bakom trädtopparna, frisk luft med en svag doft av jasmin, koltrastar som kvittrar, syrsor som spelar, en stor lummig park med vindlande gångar och kanske ett litet lusthus...

Och så känner man sig sådär varm om kinderna som man gör när man solat under dagen, och kanske saltet från alla bad i havet kliar lite lätt men inte alls störande... (det ser ju faktiskt ut som tjejen på bilden river sig lite på benet, hahaha!)

Och så tänker man att man ska cykla hemåt på de små smala vägarna och sätta sig på verandan och gunga i en hammock.

Okej, åter till verkligheten. Till snö och minusgrader...

Söta koppar och ny vecka

image585
Jag tycker den här bilden är så härlig. Tre udda koppar på en färgglad, 70-talsmönstrad rund bricka. Eftermiddag i solen på altanen. Sommar!!!

Koppen längst bort har funnits i familjens sommarstuga så länge jag kan minnas. De andra två har mamma och jag inhandlat i en söt antikvitetsaffär i Fjällbacka. De har servering där också och när man fikat klart kan man köpa med sig koppen man druckit i. Kul idé!

Denna veckan börjar bra med en ledig måndag. Verkligen inte fel. Sen fortsätter trevligheterna  med våffeldagen på tisdag (är inte "våffeldag" ett helt underbart ord?!), ett par inplanerade fikadejter, födelsedag och i och med det en del firande, finaldags i Let's Dance på fredag (heja Tina!)... Och så hoppas jag på lite vårväder. Idag har snön vräkt ner. Blickar just nu ut mot en vit värld...

Rockigt söt

image584
Alltså, den här klänningen är nog en av de sötaste jag någonsin sett!! Helt bedårande och perfekt på alla sätt! Skinnjackan rockar till det hela lite. Och så höga, rejäla klackar därtill...

- Blommig klänning,
Topshop
- Skinnjacka, D&G Dolce & Gabbana/Net a porter
- Nagellack Bahama Mama från Essie/Blush
- Ögonskuggan Smoke för sotiga ögon, kommer från Smashing/Eleven
- Armband från CC Skye/Asos
- Solglasögon, Lindex
- Skor från Forever 21

Vintervandring och vårkjolslängtan

image583
Utebilderna är från skogspromenaden jag och B tog förut idag. Kallt, krispigt vit snö, blå himmel, vackert. Men inte vårigt. Fick dock vårkänslor då jag stack ut lite senare och sprang - den mesta snön hade smält bort från gångbanorna och jag såg vitsippor kämpa mot snön. Det kändes hoppfullt. Nu snöar det dock IGEN...

Jag fantiserar om att gå barbent (med snyggt solbrända ben, givetvis) iförd en söt blommig kjol. Till exempel nån av dessa från
Urban Outfitters. Åh, de är så söta. Älskar den kjolmodellen! Och det är så fint med blommigt. Får nog ta en second hand-runda snart igen. Det är roligt med second hand. Lite som en skattjakt. Man vet aldrig om man kommer hitta något, men rätt var det är så hittar med Plagget med stort P...

Det blev en rätt påskig påsk ändå

image582
Jag lovade en bild på vår påsktårta om den blev OK. Tycker faktiskt den blev rätt söt, så jag bjuder på hela två bilder! :-) Tårtbottnarna är faktiskt hemmagjorda de med... hade tänkt köpa färdiga men glömde det då vi var och handlade. Men det var ju bara att göra som en vanlig sockerkaka, fast ingredienserna skilde sig lite åt. Färgade marsipan gul, grön och röd och kavlade ut ett lock att täcka tårtan med (överlät det till darlingen, hihi).

Och sen det roligaste - att forma små figurer att dekorera med. Hade först tänkt skära ut bokstäverna till "Glad påsk" men det var mycket svårare än jag trodde att arbeta med marsipan... Vi gjorde kycklingar och en påskhare istället. Och så blev det några ägg och tulpaner också på tårtan.

Det blev även handmålade ägg till påsklunchen... :-)

Det blev en jättetrevlig dag, gästerna var mer än nöjda. Jättemysigt hade vi. Även om snön gnistrade i vit i solen utanför kände jag absolut av påskstämningen...

Hoppas ni också hade en trevlig påskafton!

Påskafton

image581
I handen: en kyckling jag fick när jag var ett par månader gammal. Hängt med varje påsk sen dess! Visst är den söt?
Klädsel: För tillfället nya Monki-toppen med skönt barnprogramsinfluerat tryck och svart kjol. Byter nog till klänning innan gästerna kommer.

Ha en härlig påskafton! Påskkram till er!!

The feeling of påsk...

image580
Var nyss ute en sväng med darlingen. Pulsade fram i snön och blev vinterrosiga om kinderna. Måste bättra på påskkänslan lite - bjuder på några påskiga bilder här hemifrån!

- Äter sällan godis men på påsk är ett ägg fyllt med godis ett måste både för B och mig. Fast i år hejdade vi oss lite, äggen är faktiskt inte proppfulla. Lite lagom godis sådär... Mums! (Det orange ägget är mitt om ni undrar) Och så tulpanbrickan från Josef Frank i bakgrunden!
- En av mina mostrar broderar väldigt mycket. Den här söta lilla tavlan låg i vår brevlåda härom dagen. Gulligt!
- Det har börjat komma små söta gröna blad på påskriset. Notera snön i bakgrunden...

Prickig kjol och tårtfunderingar

image578Så här blev kjolen! Utgick alltså från en klänning jag haft hängandes i garderoben ett par år. Tror jag kommer använda kjolen bra mycket mer än vad jag använde klänningen! Perfekt med enkel vit tee till eller kanske nån kul topp med tryck. Älskar ju prickigt. Fixade även till den svarta smala kjolen jag skrev om härom dagen. Klippte av en bit och i med nytt resår.

Klarat av städning, tvätt och handling nu. Pustar ut i myskläder - svarta mysbyxor och rosa hoodie. Inhandlade ingredienser till en påsktårta för morgondagen - tänkte testa att göra en marsipantårta. Färga marsipanen själv, kavla ut och dekorera. Gulp. Kan bli bra men kan också bli väldigt fel... Blir det OK kommer det en bild! :-)

Långfredag

image577God morgon! Vaknade till vinande vindar och yrande snö... :-(
Ska försöka få gjort så mycket som möjligt idag!

Idag står följande saker på min to do-lista:
- Handling (måste ju ladda upp inför påskmiddagen imorgon)
- Städning
- Tvätta
- Ytterligare påskpiffning här hemma
- Fix och trix med symaskinen (bland annat ska en klänning förvandlas till kjol, tror det blir kalasbra)
- Rädda mina stackars naglar (de har blivit så sköra och konstiga helt plötsligt, är det kylan? Får klippa ner dem ytterligare - om det nu går, de är redan korta - och lacka med stärkande lack från Creative Nails)
- Gå igenom den stora högen med reklam m.m. på hallbyrån
- Träna
- Glädjas åt min nyinköpta topp med sött/roligt tryck från Monki och silverhalsbandet med trevliga ringar från H&M, båda inköpta igår!

På bilden ser ni ett ägg jag målade för ett par år sen! :-)

Hur ser er långfredag ut?


I påskägget...

image575
För min del går det ypperligt bra med en härlig blandning av godis, smink, accessoarer och kläder i påskägget... :-)

- Påskchoklad i strut från
Åre Choklad/Bluebox
- Påskäggsinfluerat halsband från Topshop
- Gul topp med rosett från Forever 21
- Lyxiga mascaran Cils A Cils från Chanel/Strawberrynet
- Cerise armband från Lindex
- Matchande nagellack Bacherolette från Essie/Blush
- Cuticle Pen för återfuktade nagelband från Essie/Blush
- Söta (och billiga) hjärtörhängen från H&M 

Vad föredrar du i påskägget?

Some basic stuff

image574
Dagens kap: två härliga tees till halva priset på Lindex. En vit, en svart. Perfekt. Sköna, svala, mjuka och lagom "slappa". Snygga både utanpå stuprör och instoppade i kjol. Apropå kjol - har insett att jag nog skulle vilja ha en till svart kjol. Gärna lite smalare. Kom på då jag stod och nöp lite i en kjol på Lindex att jag faktiskt har en gammal svart, rätt smal, kjol som ligger och skräpar i ett garderobshörn. Mest för att den är en smula för lång. Ska testa att lägga upp den innan jag inhandlar någon! :-)

En liten dagens-lista:

Dagens godaste: Påsktårtan på jobbet. Marsipantårta!
Dagens skrattigaste: jag och söta S efter tårtkalaset, typ höga på socker eller nåt...? :-)
Dagens klädsel: Nya klänningen! Kändes ljuvlig!
Dagens mest onödiga: Snön som började yra runt på eftermiddagen. För att sen sluta.
Dagens TV: Får nog ge Morgonsoffan en chans till. Hade väntat mig liite mer faktiskt.
Dagens fundering: Vad påskmiddagen ska bestå av på påskafton.
Dagens träning: Tänkte faktiskt sticka ut och springa en runda sen. Om snön inte börjar igen...
Dagens lunch: Fräsch sallad med räkor, bönor, oliver, massa grönsaker...
Dagens längtan: Sol, värme och vårskor på fötterna.

Ha en mysig onsdagskväll!

Suck!

Neeej, nu har det börjat snöa igen!! Vill inte... :-)

Tävling hos Madde

image573Såna här piffiga lurar till mp3:n i en förvaringsbox med inbyggd kabelvinda, spegel och läppglans kan man vinna hos rara Madde just nu! Kolla in tävlingen här!

Om jag vinner vill jag förstås helst ha en rosa... :-) Surprised??

Nya klänningen

image572
Här är den, min nya rosenmönstrade klänning! Det var kärlek vid första ögonkastet då jag haffade den inne på Myrorna igår. 45 kronor fattigare men med en helt fantastisk klänning i påsen (nej visst nej, 46 kronor fattigare, påsen kostar en krona, haha) gick jag därifrån med ett stooort leende på läpparna. Tycker den har så söta detaljer med spetskanterna, kragen och de gulliga fickorna. Blommigt känns ju dessutom helrätt i vår!

10 minusgrader här i morse. Rena julstämningen då man traskade fram genom den kritvita snön som knarrade under fotsulorna. Ser lite knepigt ut med påskris i fönstret och snö utanför... :-) Idag har det dock smält en del. Hoppas inte det kommer mer snö nu!!!

Vinter, bad hairday och klänningsköp

image571
Igår sol, vårvärme, vitsippor - idag SNÖ! Jag trodde jag skulle smälla av när jag gick upp i morse och blickade ut över ett vintervitt landskap. Blev nästan lipfärdig. Jag vill inte ha snö och vinter nu - jag vill ha VÅR!!! Bussen var förstås supersen också. Stod och frös om fötterna och förbannade vädret. Om detta hade varit för ett par månader sen - fine. Men nu???

Jag ser glad ut på bilden, men det beror nog mest på att jag har väldigt svårt för att vara allvarlig när jag ska fotas. ELLER så kan det bero på mitt fantastiska fynd idag. Åh, jag har köpt en såååå söt klänning på second hand idag!! Den är helt ljuvlig. Det är små rosor på den och så har den fickor och krage och... ja, självklart ska det bli en bild på den!! Ska bara fixa till ärmarna först. Symaskinen nästa. Jag svävade praktiskt taget hem! Så himla glad!!!

Dagens är följande:
- Kofta, H&M
- Tee med tryck, MQ
- Stuprör, Åhlens
- Mössa, Kappahls barnavdelning (behöll den på mest för att jag har en bad hair day idag med platt, statiskt hår - brrr, haha!)
- Brun väska, Ulrika Design
- Bruna stövlar, Wasséns
- Svart tjockt kedjearmband, Lindex
- Klocka, Champion

Vår!!!

image570Jag skrev ju tidigare idag att jag ännu inte sett någon tussilago. På darlingens och min cykeltur förut såg vi både tussilagos och vitsippor! Och förstås så hade ingen av oss nån kamera med... Typiskt. Såg en massa fint som jag hade velat fota!! Får väl köra samma runda snart igen... :-)

Känns som jag fått en massa sol och frisk luft idag - härligt! Hoppas man lagrat nu då inför nästa vecka. Skönt ändå att det bara är fyra dagar att jobba!

Bild:
odla.nu

Fjädrar och rosa glitter

image569
Den rubriken KUNDE ha varit schlagerrelaterad men nu handlar det faktiskt om mitt påskris! :-) Tycker det blev rätt piffigt. De söta rosa äggen får mig att tänka på godis!

Idag skiner solen och det är en riktigt härlig vårdag. Var ute och sprang dryga milen förut och kände solen värma mina kinder och min rygg. Helt underbart. Överallt såg jag vårblommor (fast jag har fortfarande inte sett nån tussilago!), kände dofterna av gräs, jord och vår, och hade jag inte lyssnat på musik hade jag med allra största säkerhet hört fåglar kvittra. Hur idylliskt som helst! Kände mig så lätt och glad - nästan en euforisk glädje bubblade i kroppen! Och med vetskapen att Charlotte vann igår också!! (oj då, jag kunde visst inte låta bli att skriva om schlager...)

Lite senare ska nog B och jag ta en cykeltur. Känns som jag inte kan vara ute för mycket en sån här dag!

Hoppas ni också har en härlig söndag!!

Underbart!!!

image568
Jag är tveksam till om mitt leende kan bli större än vad det är just nu. Min absoluta favorit i årets schlagerfestival VANN! Åh gud vad underbart, jag är så glaaad!!! Jag är minst sagt i ett schlagerrus just nu och kan nästan inte tänka klart... Hela dan har jag varit förväntansfull och stissig och haft enbart schlagerlåtar i huvudet. Vaknade som sagt med Hero i huvudet och sen har det bara fortsatt. En halvtimma innan tävlingen drog igång skuttade jag runt här hemma och klättrade i princip på väggarna. Knäpp, javisst. Men jag kände så otroligt starkt för Charlotte och hennes låt, brukar inte vara riktigt såhär schlagerbesatt faktiskt. I år har det typ slagit över, haha!

Roligt för Sanna Nielsen att hon fick högsta poängen från publiken. Det var hon och hennes Empty Room väl värda!

BWO
blev ju trea och det var kul tycker jag. Jag gillar deras låt och så är de lite lagom konstiga men samtidigt väldigt proffsiga.

Rongedal
hamnade på fjärde plats, de kom högre än jag trott. Visst är låten svängig och de gjorde ett rätt kul nummer, men det var som darlingen sa: tänk om det bara varit en av dem som uppträtt med den låten. Inte lika speciellt!

Femman Linda Bengtzing fick inga publikröster alls. Lite konstigt tycker jag, men kanske har publiken tröttnat på Lindas blixtrande energi. Tror faktiskt också hon förlorar en del på att sjunga på svenska. Det blir lite väl käckt och hurtigt, tror låten hade gjort sig jättebra på engelska.

Sweet Sibel kom överraskande lågt med sin sjundeplats tycker jag. Hon sjöng för allt vad hon var värd och har verkligen en fantastisk röst, men kanske handlar det till stor del om att hon inte är så väletablerad än?

Kan ju även ta och nämna Frida - sist kom hon och jag lipar inte för det, hehe...

Och får ju inte glömma Björn Gustafsson! Eurodiscomedley med hans underbara "lealösa" dans och så hans charmanta dikt. Me like!!

Nu är det Eurovision Song Contest som är nästa steg! Känns underbart att Sverige skickar någon så proffsig, härlig och tjusig artist som Charlotte. Hoppas, hoppas hon tar hem segern!!! Det skulle ju verkligen vara hur coolt som helst!!!

Imorgon blir det bilder på mitt rosa påskris! :-)

Stooor schlagerkram!

Bild:
Expressen

...och heja Charlotte!

image567
Vaknade i morse till strålande sol och med Hero i huvudet. Det tar jag som ett tecken! :-)

Självklart fick dagens kollage glammigt schlagertema. En oufit värdig en schlagerdrottning!
- Svart ärmlös klänning från
Paul & Joe
- Clutch från Jimmy Choo
- En stjärna runt halsen till en stjärna! Halsband från Asos.
- Paljettäckta pumps från Christian Louboutin
- Bild på Charlotte från charlotteperrelli.com 

Heja Tina!


Hoppas verkligen att Tina klarar sig i kvällens Let's Dance!! Tycker hon är en sån härlig personlighet - smittas alltid av hennes underbara leenden och skratt! Dessutom är hon otroligt duktig på att dansa. Klänningen hon bar förra gången (dvs denna här ovan) är fantastisk, minus pälsen! :-)

Bild
TV4

Ha en mysig fredagskväll, kramar!!

Fredagsglad - och fredagsgul!

image566
Fredagsglad och dessutom fredagspreppy, iförd kjol och topp från H&M Trend samt kort mörkblå kavaj från Lindex. Just gula plagg har jag inte speciellt många av - i princip denna topp bara. Den är gul med vita prickar, kanske inte framgår så bra på bilderna. Mjuk och skön är den i alla fall och rätt söt tycker jag med sina små volanger och knyt!

Underbart med helg och dessutom Stora Schlagerkvällen i morgon! Då kommer i alla fall jag rösta järnet på en viss Charlotte Perrelli. Hört talas om henne? :-) Jag kanske inte har nämnt så mycket om henne här på bloggen, haha!!

Min helg kommer nog mest bestå av piffande och fixande inför påsk, schlagerkväll (jaså???) och promenader/löpning i (förhoppningsvis) vackert väder! Så blir det desto mer socialt nästa och nästnästa helg då det är påsk respektive födelsedagsfirande!

Vad hittar du på i helgen?

Oj vilken onsdag

image565
Oh my god. What a day. Försenad buss i morse, konstant ösregn hela dan, supermycket på jobbet, skoskav... Ett "upplyftande" litet sms mitt upp i alltihopa också att jag inte ska glömma bort min tandläkartid imorgon. Tack, jag VET att jag ska dit!! (I och för sig är det väl bra att de skickar ut såna automatiska sms. Men ändå.) Glamourös tillvaro man har! :-)

Men jag ska inte klaga. Och trevliga små guldkanter i form av hjärtmönstrat paraply, himmelskt god morotskaka med topping på arbetsplatsträffen och en kramgo darling när man kommer hem är faktiskt inte helt fel. Dessutom trevligt på TV ikväll - premiär för Morgonsoffan på SVT1 21.30 idag och så mysiga Roomservice på Kanal 5 kl. 20.00. Morgonsoffan innebär ju bland annat Björn Gustafsson. Och i Roomservice tar sig killarna an ett vardagsrum på Lidingö som ska få plats för salsa. Låter ju helt OK. Tror till och med jag hinner tappa upp ett skumbad och lägga en ansiktsmask innan jag parkerar mig i soffan. Vardagslyx!

Bilder:
SVT, Kanal5 

Ha en finfin kväll!

Rosa påsk

image563
Har ni sett vilket piffigt påskpynt jag inhandlat idag? :-) Vita och rosa fjädrar, och så rosa små ägg med glitter på! Ska fästa/hänga detta i kvistar i en vit enkel vas, och så får det stå i köksfönstret och förgylla våra frukostar... Hade först tänkt köra ett påskris som gick i vitt och någon diskret färg, typ grått/silver. Men jag kunde bara inte motstå dessa karamellrosa sötisar! Allt inhandlades på Åhléns.

Schlagerfunderingar

image562Stora schlagerveckan har inletts, så nu kör vi lite schlagerfunderingar tycker jag!! Tror inte någon missat att jag har höga förväntningar inför lördag kväll och att det bara finns en segrare i min schlagervärld. :-) Men jag är lite orolig över startordningen. Är det verkligen bra för Charlotte att inleda kvällen och sjunga som nummer ett? Borde hon inte sjunga som sista bidrag, liksom svepa in som en glittrande schlagerdrottning, sopa banan och visa var skåpet ska stå? Spara det bästa till sist? Visa hur schlager ska gå till, liksom? :-)

Ja ja, det är ju inget man kan göra något åt... Så här ser startordningen ut i lördagens final:

1. Charlotte Perrelli - Hero
2. Sibel - That is where I'll go
3. Rongedal - Just a minute
4. Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?
5. Christer Sjögren - I love Europe
6. Amy Diamond - Thank you
7. Sanna Nielsen - Empty Room
8. Nordman - I lågornas sken
9. Frida feat. Headline - Upp o hoppa
10. BWO - Lay your love on me

I min glittriga, trevliga schlagervärld där allt går som jag vill ser slutresultatet ut såhär:
1. Charlotte Perrelli - Hero
2. Sanna Nielsen - Empty Room
3. Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?
4. Sibel - That is where I'll go
5. BWO - Lay your love on me
6. Amy Diamond - Thank you
7. Rongedal - Just a minute
8. Christer Sjögren - I love Europe
9. Nordman - I lågornas sken
10. Frida feat. Headline - Upp o hoppa

Vad har du för förväntningar och funderingar inför lördagens final? Eller är du TRÖTT på allt vad schlager heter?

Rosa & lila

image561Fy vad motigt det kändes imorse! Måndag morgon, mörkt, blåst och ösregn. Våren kändes som bortblåst. Ville bara ligga kvar i sängen... Men det var bara att bita ihop, haha! På spårvagnen satt en stor annons för GB:s glassnyheter. Vilket fick mig att inse att varma dagar med glass kanske inte är så himla avlägsna ändå... Men vad jag längtar!!

Blev nästan lite glasstema på dagens klädsel faktiskt, hihi! Typ jordgubbsglass och blåbärsglass? :-)

Dagens:
- Fluffig rosamönstrad topp, Solkatt
- Lila kjol, Åhléns
- Rosaskiftande pärlhalsband, second hand
- Svart lackskärp, Lindex

Nu skiner solen! Underbart ju!!

Tips: Mascara & ansiktscreme

image560

Define-A-Lash Mascara från Maybelline
För ett tag sen bytte jag sort när jag köpte ny mascara. Steget var i och för sig inte långt - märket är detsamma, Maybelline, och den knallgröna färgen på flaskan hänger kvar. Innan har jag länge kört med klassikern Great Lash, nu bytte jag till Define-A-Lash. Ska enligt beskrivningen definiera och förlänga fransarna - och det tycker jag faktiskt att den gör. Inga klumpar här inte, utan fransarna blir snyggt separerade och ser faktiskt rätt långa ut. Sen blir det väl ingen megavolym men det var jag inte ute efter heller. Den är lätt att måla på, borsten och skaftet är lite längre och smalare än vad jag är van vid men det är faktiskt mer praktiskt. Sitter bra och är lätt att ta bort. Priset är ca 135 kronor. Jag är jättenöjd med denna mascara!

Vitamin C+ Protecting Day Cream SPF15 från Lumene
Ska vara en fuktgivande creme som skyddar mot sol och pigmentförändringar och som förebygger rynkor. Dessutom innehåller den naturliga grejer, såsom fröolja och hjortron. En härlig creme, jag tycker den gör huden mjuk och att den faktiskt ger en smula lyster. Att innehållet är så naturligt gör att det känns extra bra tycker jag. Solskyddet, SPF15, är superbra! Burken är snygg och känns rätt lyxig. Ca 170 kronor får man ge för denna creme.

Bilder från
Kicks

Vårkänslor i regnet

image557
Fy vilket trist väder idag!! Grått, ruggigt och konstant regnande. Får pigga upp med en vårbild tror jag! :-)

Vimage558arit hemma hos päronen en sväng idag, darlingen var med. Sen åkte vi bort till lillebrorsans nya lägenhet och fixade. Jag satte upp köksgardinen jag sytt till honom, som var sydd av samma tyg som jag använde till vår nya gardin här hemma - det blev en hel del tyg över. Jättemysigt kök har han där han valt det mesta i vitt, svart eller rött. Som pricken över i gav jag min kära bror en svart ljusstake ur serien Change med röd manschett från Cult Design. Blev super i fönstret! B och jag fick en flaska champagne av honom som tack för all hjälp vid flytt etc. Så här glad blev jag då! :-)

Lämnade över en liten födelsedagsönskelista till familjen också. (Blivit ombedd flera gånger, haha!) Mest grejer till hemmet men även en del smink. Presentkort är ju aldrig fel, så det fick också stå med. Av B önskar jag mig faktiskt mest IKEA-prylar. :-)

Hoppas ni har en skön söndag!


Bye bye, Carola

image554Måste ju min vana trogen köra lite eftersnack efter schlagern! Kan givetvis inte låta bli att börja med "stora skrällen" - att Carola Häggkvist och Andreas Johnsson INTE gick vidare till final. Oh my. Vilken grej!! Undrar om Carola försökte fly ut den här gången också? Och blev stoppad av vakter?? :-) Den här gången försökte jag inte tänka ett dugg på att det var Carola som sjöng, försökte verkligen bara lyssna på låten. Men det spelar ingen roll. Tycker helt enkelt inte att One love är en bra låt.

image556Mina favoriter i kväll var Ola och Sibel. Tyvärr möttes ju de, så båda två hade ingen möjlighet att gå till final. Sibel har verkligen en kraftfull röst och låten är riktigt vacker. Hon ser ju ut som en liten älva på en stor, stor scen. Så det var två "ytterligheter" som gick till final: söta Sibel och grovhuggna Nordman. 

Nordman är inte riktigt min grej känner jag. Tror knappast Nordman kan hota Charlotte i Globen nästa vecka. Det FÅR de helt enkelt inte göra!!! I min lilla värld har Charlotte redan vunnit, haha! :-)

Bilder:
Aftonbladet

Jag samlar energi

image553Var ute nyss och sprang en runda i solen. 45 minuter som mestadels tillbringades på en mysig slinga i skogen, där jag omgavs av höga granar och mossbevuxna stenar. Helt underbart! Skönt att springa på mjuka stigar ibland när man som jag nöter asfalt så mycket. Slingan bestod nästan enbart av uppförsbackar och nedförsbackar vilket gav benen en rejäl omgång, pust... Sen hem till dusch och ett energigivande mellanmål som innehåll fil, müsli med blåbär och hallon, skivad banan samt valnötter. Yummie!

Att löpningen innebär så stor frihet och möjlighet till variation är nästan det bästa med den träningsformen tycker jag. Jag försöker springa så varierat som möjligt, inte bara olika vägar (ibland kan det räcka att springa favoritrundan från andra hållet!) och på olika underlag utan också innehållsmässigt. Ibland långa pass, ibland korta och intensiva, ibland "mittimellanpass". Ibland blir det intervall och ibland backträning. Tror det är bra både fysiskt och mentalt att inte alltid köra liknande pass!

Nej, nu ska jag bege mig ner i köket och laga mat ihop med darlingen som nyss kommit hem!

Kram på er!

Bara budget!

image552
I dagens kollage vankas det bara budgetgrejer! Jag fastnade direkt för den vårsöta kjolen från Forever 21. Och väskan från La Redoute ser riktigt fin ut. Undrar om den söta katten ingår, haha! :-)

- Vit söt blus från
Lindex 
- Blommig kjol från Forever 21
- Rosa ballerinor från Din Sko - KAP, bara 149 spänn!!
- Halsband med rosa äpple från Ms Bijoux/Accessora
- Nougatbrun väska från La Redoute
- Armband med nitar från Ms Bijoux/Accessora
- Solglasögon från Lindex 
- Lipgloss från H&M 

Ha en härlig lördag!!

En salig blandning

image551
Dagens kollage blev en salig blandning.

Först bjuder jag på en outfitbild idag igen, invigde ju den nya småblommiga toppen idag. Jätteskön, ett kap!!

Sen fortsätter schlagertemat i och med valet av lunch idag som blev en frysrätt i glammig kartong. Faktiskt riktigt god, nog en av de godaste frysrätterna jag ätit. Kycklingfilé med ris och sparris i Alsacesås smaksatt med vitt vin. Ni hör ju. Schlager så det ryker om det... ;-)

Därifrån är ju inte steget långt till Andra chansen imorgon kväll. Och nu blir det alltså dueller. Frågan är om Carola och Andreas tar hem en av finalplatserna? Jag är inte helt säker på det. Även om jag bortser från vad jag tycker om Carola så tycker jag faktiskt inte låten var särskilt bra. Enahanda och gapig (mest på grund av Carola förstås). Ola tror jag har ganska stor chans. E-type och The Poodles blev jag lite besviken på, tyckte det var en rätt intetsägande låt. I alla fall gissar jag att det blir Carola/Andreas och Ola som går vidare!!

Och sen - vart var solen idag?? Tycker det låter som alla haft sol utom vi i götet idag. Här har varit grått, en del duggregn och allmänt trist. Fnys, haha!! :-)

Nu börjar Let's Dance!

Bilder: privata,
Aftonbladet och Findus

Hitta plagget!

LoggaEtt litet tips: på Hitta Plagget kan man söka efter märken och se vilka återförsäljare som finns, smart! I registret finns över 1400 klädmärken. Tycker det är toppen ifall man har dålig koll på vilka affärer som säljer ett visst märke. Fick t ex en fråga om jag visste var märket Ichi finns (hade på mig en tee därifrån igår). Bara att söka på den här sidan!


Varje dag är en schlagerdag... nåja, nästan

image550Som ni ser invigde jag nya sjalen idag. Mycket mjuk och gosig!
Solen har strålat hela dan och imorgon är det fredag. Underbart! Och så Andra chansen på lördag. Fast ingen Björn Gustafsson, snyft! Får nog ta och kolla på klippen med hans uppträdanden från de tidigare deltävlingarna tror jag, haha! :-) Och sen är det inte långt kvar tilll finalen!! Sååå spännande ska det bli. Jag tror det blir en tuff kamp mellan blondisarna Sanna och Charlotte. Vinner inte nån av dem är det SKANDAL... :-)

Ska nog springa en lång runda idag, var några dagar sen sist. Ska bli skönt, men inte att springa i motvind... Får nog ladda med riktigt peppande musik idag. Schlager? Och så en och annan hårdrockslåt. Perfekt.

Dagens:
- Kjol med fickor, H&M Trend
- Vit tee, Ichi
- Blommiga sjalen, H&M/Divided
- Svart lackskärp, Lindex
- Strumpbyxor, H&M
- Klocka, Champion
- Rött armband, second hand
- Gråblått armband, Lindex

Vårshopping!

   

Voila, min senaste shopping. Blommigt och fjärilar i mängder - vårigt så det förslår! Klicka på bilderna för större versioner!


- Blommig sjal från H&M/Divided. Jag ääälskar den! Den är så färgglad, så mjuk, så jag! :-) Hade spanat på den när jag hastade förbi H&M härom dan och dumt nog köpte jag den inte då. Nästa dag var den slut - frågade en expedit och hon sa att den tagit slut rekordsnabbt. Men så gjorde jag ett besök på en annan H&M-affär idag och då hängde där några stycken! Jag kastade mig givetvis fram och höll krampaktigt i den på väg fram till kassan, haha! :-)
- Portmonnä med fjärilar från Topshop. Kunde inte motstå den - både söt och praktisk!
- Småblommig topp från H&M. Också väldigt mjuk och skön, känner redan att den blir en vårfavorit. Ska ha den till svarta stupisar, jeans, kjol, korta shorts...


Tisdagsträff

image539Nyss hemkommen från fikaträffen med söta U. Först runda på stan (visar shoppingen imorgon!) och sen mat (pasta) och efterföljande ljuvlig rabarberpaj med stooor te på Cappucino. Trött i skrattmusklerna som vanligt efter att vi träffats. Alltid lika kul att ses!

Nu är det bara att tvätta bort smink och hoppa i säng tror jag. Sov oroligt igår natt och drömde en massa knepiga saker, hoppas det blir lugnare i natt, haha!

God natt!

Bild från
Arla

Med kakmonstret på magen

image538
Tees med söta/galna/knepiga tryck finns det gott om nu. Musse och Mimmi får sällskap av diverse figurer såsom Kakmonstret, smurfar och Hello Kitty. Tycker de är jättegulliga och hade haft svårt att hålla tillbaka leendet som tjejen på bilderna... :-)

Kakmonstertee och smurftee från
Urban Outfitters, toppen med en surfande välkänd katt kommer från Forever 21.

Gillar du barnsliga tryck?

Hero hela dan!

image537Skönt, nu är måndagen avklarad! Helgen är snart här, haha... :-) Underbart vårväder idag som gjorde mig pigg och glad. Har dessutom haft Charlottes Hero nästan oavbrutet i huvudet, inte långt från att jag gjorde några dansmoves i korridorerna idag. Ett tag försökte Nordmans bidrag ta över i huvudet men den lyckades jag förtränga ganska snart. Rätt påfrestande låt tycker jag...

Däremot var jag riktigt trött på bussen hem idag. Höll ideligen på att somna. Stora vårtröttheten? Fast kanske inte. Nu känner jag mig pigg. Ska nog ut och springa senare, när jag inte är lika mätt!

Blev riktigt bra i sovrummet med nya tavlan förresten som jag köpte på IKEA häromdagen. Med den och det stora tygstycket med träden ovanför vår säng känns en omtapetsering inte lika aktuell (även om det nog blir av inom inte alltför lång tid). Ska försöka ta en bild nån dag, men ibland är det så svårt att fota rum tycker jag. Får liksom inte med allt och inte helt lätt att förmedla ljus och stämning.

Imorgon blir det fikaträff efter jobbet, härligt! En runda på stan hinns garanterat med. Och massor av prat förstås!

En mysig måndagskväll önskar jag er!!

Bild:
charlotteperrelli.com

Full fart

Känner mig lite mör nästan. Varit igång hela dan idag med - idag mest fix och pyssel i brorsans nya lägenhet. Var där för första gången idag, jättemysig tvåa! Satte ihop soffbord, satte på överdragen på nyinköpta sofforna, monterade lampor, lovade i egenskap av snäll storasyster att sy en köksgardin och bröt en nagel. Men i det stora hela har det varit en rolig och mysig dag.

Fick klart köksgardinen till mitt och darlingens kök igår kväll - sydde i ilfart likt en speedad bäver för att få den klar innan melodifestivalen började. Hann till och med sätta upp den innan det var dags att rusa till soffan... Den utlovade bilden på resultatet finns här intill!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen skutta i myskläderna. Usch, redan söndagskväll. Tyckte nyss helgen började... :-)

Ett minst sagt randigt inlägg

image533
Jag skrev ju lite skämtsamt för ett tag sen att jag kanske borde rada upp alla mina randiga toppar för att verkligen SE hur många de är. Och voila, här har vi dem...

1. Vit/olivgrön, LOGG/H&M
2. Smalrandig i marinblått/vitt, Indiska
3. Röd/vit, InWear
4. Diagonalrandig, Divided/H&M
5. Mörkblå/röd, Topshop
6. Ribbad i grått/vitt, Only
7. Himmelsblå/vit, Dolce (köpt i USA)
8. Rosa/vit (favoriten!!), Ralph Lauren
9. Pastellig, Lindex
10. Sailorinspirerad, H&M
11. Svart/vit, LOGG/H&M
12. Färgglad, LOGG/H&M
13. Rosa/brun, JC

Men jag tror ändå inte att min kvot av randiga toppar är fylld... :-)

JAAAAAAAAAA!

image535
Yes! Underbart! Tjohoo vad jag är glad! Är bara ett enda stort leende just nu. Mina absoluta favoriter Charlotte Perrelli och Linda Bengtzing gick till final!!! Charlottes bidrag är enligt mig klart bäst av alla 32 låtarna. Så proffsigt, snyggt, säkert, så glittrigt, coola moves, snygg makeup, underbar röst, fyllig härlig musik, en låt som sätter sig och som jag bara vill höra om och om igen... Sanslöst bra! Jag var jättenervös när den sista finallåten skulle avslöjas. Hjärtat bultade och jag kunde knappt sitta still. Fånigt men sant. Sen var jag nära att lipa av lycka. Speciellt då Charlotte själv började gråta efter att ha sjungit i slutet!

Klart bästa deltävlingen!!

Luuk var kuligare än nånsin (älskade hans dansnummer) och Björn Gustafsson charmigare än nånsin med rufsigt hår och fall efter fall (aj!)!!

Vad tyckte ni om denna deltävling?

Bild:
Aftonbladet

Tråckla och jag

image534
Har tagit en liten paus från fixandet med nya gardinen. Men såhär ser det i alla fall ut när jag (lördagsledig i katt-topp och slarvig knut) sitter och syr. Symaskinen heter Tråckla och kommer från IKEA. Haft den snart ett år och är mycket nöjd. Enkel och utan en massa tekniska finesser - passar mig perfekt!

Har klurat ut vad det blir för middag idag - krämig, matig fisk- och skaldjurssoppa. Lax, räkor, rotfrukter och små söta broccolibuketter. Basen blir givetvis Keldas Fabulous Fish - enkelt och supergott! En bit av det grekiska bondbrödet jag köpte förut idag får det bli vid sidan om.

Jag pysslar och fixar

image532B ligger på soffan genomförkyld, hängig och allmänt eländig. Själv är jag (som vanligt när någon i min närhet är sjuk) extremt energisk och huslig idag. Har redan hunnit byta sängkläder, sätta på en tvättmaskin, tagit ett par kassar till återvinningen och storhandlat. Dessutom köpt Alvedon till sjuklingen. Ni hör ju, nästan jobbigt energisk denna gråa lördagsmorgon som förgylldes av ett lager blötsnö. SNÖ!! Det är ju vår nu?? I och för sig är snön nästan borta nu, men ändå...

För att ytterligare förstärka min husliga och pyssliga sida fick nyaste numret av Tove Hem och trädgård följa med hem. Tänkte sätta igång med gardinen till köket sen. Åh, det är ju tur att lite vin och en stor dos glamour i och med schlagerfestivalen väntar mig ikväll... Heja Charlotte!!

Vad hittar ni på idag?