Nybakat
Scones
(blir 2 runda kakor dvs 8 bitar)
- 4½ dl vetemjöl (fast jag tog 4 dl vetemjöl och ½ dl fiberberikade havregryn och det blev finfint. Man kan ju även ta hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl t.ex.)
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 50 g smör/margarin
- 2 dl mjölk/filmjölk (jag använde filmjölk)
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Finfördela smöret med fingertopparna. Tillsätt mjölken/filmjölken och arbeta snabbt ihop med träsked. Dela degen i två delar.
Lägg delarna på smord plåt/plåt med bakplåtspapper på. Tryck ut delarna med mjölad hand till två runda kakor, ca 1½ cm tjocka. Skåra varje kaka i 4 delar och nagga med gaffel. Grädda genast mitt i ugnen ca 10 minuter.
Sedan är det bara att njuta, för scones är godast varma! Vi tog ost och jordgubbsmarmelad på dessa, mums! :-)
mums! så gott när det fortfarande är varmt:)
Oj vad gott, det måste jag baka i helgen.
Eller tror du att man kan göra degen på kvällen och förvara den i kylen tills morgonen där på och bju på
Så där mitt i veckan.
Ha en härlig måndag :)
Godmorgon, Har du haft en bra natt?
Ser jättegott ut. Själv åt man polarbröd till frukost idag. :)
Scones är gudomligt gott. Nu sitter jag här och blir sugen på det ju *ler* Hoppas du har haft en bra dag. Kram!
Karin: Visst är det, och så doftar det så gott!:)
Helena: Oj, det är jag faktiskt lite osäker på, men det borde man ju kunna..? Bra idé!!
Jespher: Hm, jo tack!=)
Shoppingtrollet: Det är inte fy skam det!:)
Marina: Det är det verkligen, åh jag älskar när smöret smälter sådär då de är varma från ugnen, haha!:) Tack, det har jag, hoppas du också haft det! Kram!
Det finns inget godare än färska scones! Mums.
Ha en fin dag.